Foto:
Foto:
false
false

Eden od najbolj znanih crypro valut, Bitcoin, je nastal 31. oktobra leta 2008. Za razliko od držav, kot so Bangladeš, Bolivija in Ekvador, v katerih je Bitcoin prepovedan kot valuta, je Bitcoin legalen in uradno sprejet v veliko drugih državah med katerimi so ZDA, Kanada, Japonska, Velika Britanija, Nemčija. Ta crypto valuta ni pod kontrolo nobene svetovne centralne banke, zaradi česa ni podprta z manipulacijami na trgu.

50 eur za trgovanje s ceno Bitcoina lahko prevzamete tukaj.

Za njegovo proizvodnjo je potreben program, ki dodeljuje bitcoine kot nagrado tistim koristnikom, ki nudijo svoje računalnike procesu verifikacije in snemanju bitcoin transakcij v okviru „blockchain“-a. Proces proizvodnje bitcoin-a, se imenuje rudarjenje, uspešni rudarji se nagrajujejo s provizijami in na novo kreiranimi bitcoini.

50 eur za trgovanje s ceno Bitcoina lahko prevzamete tukaj.

Kako zelo je Bitcoin postal resen kot finančni inštrument se je pokazalo, ko je ena od največjih borz za crypto-valute v ZDA uvedla novo uslugo za trgovanje z Bitcoinom. Investitorjem, ki so navadno head foundi, bogati posamezniki ali privatne pisarne, se poraja možnost za „short trgovanje“ ali način da se zasluži tudi kadar vrednost valute pada.

50 eur za trgovanje s ceno Bitcoina lahko prevzamete tukaj.

Velike oscilacije v vrednosti Bitcoin-a niso redke, prav zato ker niso pod kontrolo nobene centralne banke, ki bi lahko manipulirala z njegovo vrednostjo, kot se to dogaja z nacionalnimi valutami.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.


Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakršnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.