Oglasno sporočilo
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 0.0 od 0 glasov Ocenite to novico!
false

Dodaj v

Ste pripravljeni na 2020?

7. september 2017 ob 12:45
Ljubljana - MMC RTV SLO, Oglasno sporočilo

Kompetence (znanja + veščine) so vse sposobnosti in zmožnosti, ki so potrebne, da lahko v organizaciji učinkovito in uspešno opravite določeno nalogo. Obsegajo tako vaša znanja kot izkušnje, lastnosti, motive, samopodobo, poteze ter vaše značilnosti, vedenja in spretnosti.

35 % obstoječih znanj, spretnosti in veščin, ki jih danes štejemo za pomembne se bo do leta 2020 spremenila. Ste se kdaj vprašali ali imate ključna znanja in veščine za zasedbo delovnih mest leta 2020?

V raziskavi, ki smo jo izvedli na DOBA Fakulteti v šestih državah (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Makedonija in Turčija) so anketirani delodajalci našteli naslednje kompetence, ki si jih želijo pri svojih zaposlenih:

  • Reševanje problemov
  • Organizacijske sposobnosti
  • Osredotočenost na stranke
  • Kritično in ustvarjalno razmišljanje
  • Upravljanje tem, tveganj in kriznega komuniciranja
  • Uporaba digitalnih/družbenih medijev

Potrebne kompetence se v naši okolici ne razlikujejo kaj veliko od raziskave Svetovnega gospodarskega foruma 2016, »Future of Jobs«. Celoten članek je dostopen na linku.

Kako vam lahko pomagamo na Dobi?

Pri nas študentje v povprečju pripravite 7 praktičnih nalog v letu študija, tako da je reševanje problemov stalnica pri našem študiju. Prav tako pri online študiju ne gre brez organizacijskih sposobnosti - večina naših študentov študira poleg zaposlitve in družine – … in seveda digitalne pismenosti, ki jo uporabljate in preizkušate vsak dan. Naši predavatelji niso teoretiki, so praktiki, ki od študentov pričakujejo kritično in ustvarjalno razmišljanje, sprotno delo in timski duh.

Ne verjamete? Kakovost študija se meri po zadovoljnih diplomantih.

In kako naprej po dopustih?

  1. Razmislite katera znanja manjkajo vam.
  2. Preglejte našo pestro programsko ponudbo sodobnih in najaktualnejših programov.
  3. Zaupajte nam kateri programi vas bi zanimali.
DOBA Fakulteta
Prijavi napako
Kazalo