Foto:
Foto:
false
false

Svoboda je odgovor na vsa naša vprašanja in težave. Podložniki postkapitalizmov smo na neki način že svobodni. Družbeno smo svobodni. To pa hkrati pomeni, da bodisi ne vemo, kaj bi s to »svojo« svobodo, bodisi je ta že vnaprej zablokirana in posttotalitarna.

Paradoksalni problem, ki izhaja iz te predpostavke, bo razprla poletna šola politologije, ki bo potekala v Kopru od 26. do 28. avgusta 2016. Pod drobnogled bo vzela najbolj nevarno in hkrati sladkobno točko vse zahodne tradicije: goljufivost propagandnega govoričenja o svobodi v dobi posttotalitarizma. Zgodovinska, politična, nadvse pa kritična obravnava PR-ovsko obdelanega in tržnega fenomena svobode (kot tržnega blaga!) bo potekala skozi številna predavanja, razprave in okrogle mize. Gostila bo tudi udeležence nedavnih »koprskih dogodkov« v Luki, ki jim bo posvečena posebna okrogla miza. Vabljeni!

Če pa si morebiti želite širšega in bolj poglobljenega razumevanja politike in etike ter družbe v današnji dobi nevarnega posttotalitarnega hiranja Zahoda, lahko izberete poglobljen in dinamičen študij politologije na Fakulteti za management primorske univerze.

Magistrski študijski program Politologija: študij etike, politike in družbe je osredotočen na mišljenje in razumevanje politike ter etike v današnji dobi. Da bi razumeli politiko in etiko, je namreč nujen poglobljen študij preteklih obdobij naše civilizacije, ki - kot usedline - še vedno prežemajo in zamejujejo naš lastni čas. Transdisciplinarni študij politike, etike in družbe omogoča široko, teoretično in praktično (vse je v funkciji razumevanja našega skrajno nevarnega trenutka življenja) razumevanje »zahodne tradicije« in zahoda samega. V ospredju študija so teme s področij politične teorije in filozofije, etike, religij, prava, države, vojn, ekonomije, znanosti, umetnosti, skratka vsega tistega, kar je oblikovalo in še sooblikuje tudi naš lastni čas vseobjemajoče depresivnosti zahoda.

Če bi radi razumeli svet, v katerem živimo in njegove »fenomene« v dobi depresivnega hiranja, izberite pravi študij politologije. Drugi prijavni rok poteka do 15. septembra 2016.