Foto:
Foto:

Samo v zadnjem letu dni se je tržna vrednost Amazona skoraj podvojila, z rastjo iz 175 milijard dolarjev na današnjih 338 milijard.

Po mnenju Chamatha Palihapitiye, direktorja podjetja Social Capital in enega od bivših vodij v Facebooku, bi Amazon v naslednjem desetletju lahko več kot podvojil svojo vrednost zahvaljujoč svoji cloud platformi Amazon Web Services (AWS).

50 eur za trgovanje prevzemite tukaj.

AWS je postal najbolj dobičkonosen del poslovanja Amazon v preteklem letu dni, dosegajoč okoli 9% skupnega prometa in tudi 56% skupnega operativnega dobička v zadnjem četrtletju. Operativni prihodek tega odseka je v zadnjih treh mesecih narasel za 211% na 604 milijonov dolarjev in s tem doprinesel k skupnemu neto dobičku 513 milijonov dolarjev. Za primerjavo, pred samo letom dni je podjetje ustvarilo izgubo v višini 57 milijonov dolarjev. V kolikor AWS nadaljuje s povečevanjem dobička Amazona na ta način, bo postal najresnejša grožnja svojim cloud tekmecem.

Pretekli teden je cena delnic Amazona narasla za 1,8%, potem ko je ta gigant spletne trgovine uvedel novo video storitev, podobno Alphabethovem Youtubu. Od torka prejšnji teden dalje imajo lastniki računa možnost uporabe storitve Video Direct Service. S to storitvijo bodo uporabniki lahko objavljali video posnetke brezplačno, v kolikor so predplačniki Amazon Prime paketa, ob tem pa bodo prejeli odstotek od plačila za oglas.

Po drugi strani je Amazon medtem postal dominanten tudi na trgu maloprodaje, medtem ko so njegovi največji tekmeci Target in Macy's objavili nezadovoljive rezultate za prvo četrtletje tega leta.

Moč Amazona se lahko vidi na mnogih področjih, kot so impresivna rast zaslužka po delnici, rast neto prihodka in zaslužka.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.


Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.