Previdno na cestah in srečno vožnjo. Foto: BoBo
Previdno na cestah in srečno vožnjo. Foto: BoBo

Na območjih Gorenjske, Koroške, Štajerske in Zasavja se je podrlo nekaj dreves, na območju Mute se je na lokalno cesto vsulo kamenje, v Plužni v občini Bovec pa voda s ceste teče v hišo.

Neurje z močnim vetrom in nalivi je Koroško zajelo okoli 18.30, med drugim je na območju Radelj ob Dravi kratek čas padala tudi manjša toča.

Animacija radarske slike padavin (na spletnem mestu Arso)

Po podatkih na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje sta se okoli 18.30 zaradi močnega dežja na lokalno cesto med Zgornjo in Spodnjo Muto vsula kamenje in večja skala. Posredovali so delavci Javnega komunalnega podjetja Radlje ob Dravi, ki so nasuto kamenje in skalo odstranili. Prav tako na Muti je meteorna voda zalila kletne prostore objekta, močan veter pa je podrl drevo na lokalni cesti Slovenj Gradec-Raduše.

Tudi iz Gorenjske, Štajerske, s Celjskega in iz Zasavja poročajo o podrtih drevesih zaradi močnega vetra, je razvidno iz podatkov na spletni strani uprave za zaščito in reševanje. Med drugim so gasilci že odstranili podrto drevo na Bledu, močan veter pa je drevesa podiral tudi v Šmartnem ob Paki, na cesti Velenje-Šalek in v Mariboru ter na območjih Dupleka, Šmarij pri Jelšah, Rogaške Slatine, Hrastnika, Zagorja ob Savi in Radeč.

V Plužni v občini Bovec pa zaradi obilnega dežja voda s ceste teče v hišo, je zapisano na spletni strani uprave.

Do jutra bo dež večinoma ponehal in od severozahoda se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Jutri popoldne bodo predvsem v severnih krajih nastale posamezne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, na Primorskem do 12, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

V noči na torek bo spet začelo deževati. V torek bo deževno, meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1100 metrov. Popoldne in zvečer bo v osrednjih in zahodnih krajih dež ponehal. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja, tam se bo proti večeru delno zjasnilo. V sredo bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, popoldne bodo še posamezne plohe. Pihal bo okrepljen severni veter. V četrtek bo od vzhoda začelo deževati. Še bo vetrovno.