Vreme je spet povzročilo nemalo težav po državi. Foto: meteo.si
Vreme je spet povzročilo nemalo težav po državi. Foto: meteo.si

Sodeč po podatkih spletne strani uprave za zaščito in reševanje je bila v naselju Dobrnič prekinjena oskrba z električno energijo, pri Sodražici je zaradi udara strele zagorel skedenj, v okolici Ribnice pa kozolec. Strela je udarila tudi v transformator v Podskrajniku, OŠ Rakek pa je ostal brez elektrike.

V naselju Srednji Dolič je meteorna voda poplavila cesto, zaradi plazu na cesti Dolič-Vitanje pa je oviran promet. V Razborci je voda ogrozila tudi stanovanjski objekt in hlev. Sicer pa meteorna voda v občini Mislinja poplavljala na več mestih, so zapisali na spletni strani.

Meteorne vode so zalile tudi kletne prostore Študijske knjižnice Ravne na Koroškem, Policijske postaje Ravne na Koroškem, Gimnazije Ravne na Koroškem in prostore podjetja Metal-valjarna.

Agencija RS za okolje (Arso) je izdala opozorilo, v katerem napoveduje lokalno močnejše nevihte tudi drugod po Sloveniji. Proti večeru se bodo razmere umirile. Od sobote do konca prihodnjega tedna temperature po Sloveniji ne bodo nikjer dosegle 30 stopinj Celzija, še dodaja Arso.

Po podatkih Arsa bo v soboto delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v severni Sloveniji se bodo pojavljale plohe in posamezne nevihte, na Primorskem bo zapihala šibka burja. V nedeljo in ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho, na Primorskem bo pihala šibka, občasno zmerna burja.