Sneženje na Polževem Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Sneženje na Polževem Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Sneg na Rakeku Foto: Domen Skuk

Posamezne snežne plohe so bile sicer napovedane v nekoliko višjih legah, o kratkotrajnem sneženju pa so nato poročali iz okolice Ljubljane, Notranjske, Primorske, Štajerske, Gorenjske ...

Vremenska napoved Agencije za okolje RS pravi, da bo popoldne spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo kratkotrajne plohe, v nekoliko višjih legah tudi snežne plohe, lahko nastane tudi kakšna nevihta. Pihal bo zmeren severni veter. Temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Na začetku tedna bo še razmeroma hladno in vetrovno, ob koncu tedna pa bodo ob jasnem vremenu najvišje temperature okoli 20 stopinj Celzija, dodajajo.

Sneg tudi na Balkanu
Je pa sneženje čez velikonočne praznike zajelo tudi dele Balkana. Sneg je tako že v nedeljo pobelil hribovite dele hrvaške Like, Gorskega kotarja in notranjost Dalmacije. Novi sneg je zapadel tudi na Sljemenu pri Zagrebu.

V Srbiji medtem sneg danes zmerno pada na Kopaoniku in v Dimitrovgradu, nekaj ga je tudi na Črnem Vrhu, Zlatiboru in v Sjenici. Sneg je prav tako presenetil Makedonijo. Promet na gorskih prelazih je ohromljen, zaradi sneženja so morali celo za ves promet zapreti glavni mejni prehod z Albanijo Struga Kafasan.

Senožeče in snežinke

Senožeče, ravnokar ...

Posted by Radio Koper on Monday, April 6, 2015