Temperature se bo do ničle spustile predvsem v višje ležečih krajih in na planotah na notranjskem. Foto: EPA
Temperature se bo do ničle spustile predvsem v višje ležečih krajih in na planotah na notranjskem. Foto: EPA

Dežurni prognostik z Agencije republike Slovenije za okolje je za MMC povedal, da bodo jutra najhladnejša predvsem v četrtek, ko bo po prodoru hladnega zraka v sredo sledila jasna noč, predvidoma pa naj bi bilo tudi nekaj vetra. Vse to pa so po besedah prognostika razlogi za nizke temperature, ki jih lahko pričakujemo predvsem "v malo višje ležečih krajih, alpskih dolinah ali pa na planotah notranjske, konec koncev pa lahko tudi kje drugje".

Svežo vremensko napoved lahko najdete tudi na MMC-jevem vremenskem podportalu.

"Gre za običajen pojav"
Ne glede na to, da bo v tem primeru ena izmed bolj drastičnih temperaturnih sprememb, pa gre za povsem običajen pojav, je še dodal prognostik, ki pa za čez dan napoveduje višje temperature.

"Te dni, ko bo predvidoma več sonca, bodo tudi temperature čez dan višje. Malo nad nič zjutraj, v Ljubljani bo, recimo, okrog 5 ali 4 stopinje Celzija, čez dan pa bo v čertek in petek malo pod 20 in potem v soboto malo na 20 stopinj Celzija," je dejal.

Sicer pa bo vreme v petek in četrtek delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v četrtek popoldne pa bo nastalo nekaj ploh.

Napoved: večinoma sončno z občasnim dežjem
Danes dopoldne bo na zahodu pretežno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bo večinoma sončno. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20 stopinj Celzija.

V sredo bo pretežno oblačno in spet hladneje, občasno bo deževalo. Meja sneženja se bo spustila na okoli 700 m nadmorske višine. Na Primorskem bo pihala burja. Popoldne bodo padavine ponehale in od severozahoda se bo začelo jasniti. Temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.