Gasilci so imeli veliko dela s črpanjem vode. Foto: BoBo
Gasilci so imeli veliko dela s črpanjem vode. Foto: BoBo

Gasilci so morali najprej na delo v Cerovec pod Bočem (občina Rogaška Slatina), kjer je okoli pol šeste ure popoldne meteorna voda ogrožala več objektov. Gasilci so v Zgornjem Sečovem odmašili obcestni kanal in ga očistili ter preprečili poplavljanje stanovanjskega objekta, v Cerovcu so črpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše, v hotelu v Rogaški Slatini so vodo izčrpali iz jaška dvigala, v proizvodnem obratu Afrodita pa so s protipoplavnimi vrečami preprečili vdor vode v skladiščne prostore, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Okoli pol osmih je v Stranjah v občini Šmarje pri Jelšah reka Mestinjščica ogrožala dve stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD-ja Mestinje, ki so s protipoplavnimi vrečami preprečili vdor vode v hiši. V Mestinju je meteorna voda zalila del osrednjega skladišča trgovskega centra, zato so gasilci nadaljnji vdor vode preprečili s protipoplavnimi vrečami in izčrpali vodo iz skladišča.

V Podplatu v občini Rogaška Slatina je meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo, zato so gasilci prekopali teren in preusmerili tok vode, v Grličah pa je reka Mestinjščica poplavila most in del cestišča, gasilci pa so pomagali tudi bližnjim stanovalcem pri nameščanju protipoplavnih vreč.

Zvečer se je v Rogatcu razlil potok Draganja - voda je zalila regionalno cesto Rogatec–Ptuj in ogrozila stanovanjski objekt in občinsko stavbo. Posredovali so gasilci PGD-ja Rogatec, ki so do prihoda pristojnih služb zavarovali in zaprli regionalno cesto, s protipoplavnimi vrečami pa preprečili vdor vode v prostore občine in stanovanjsko hišo. Meteorna voda pa je v Obsoteljski ulici zalila dvorišče stanovanjske hiše. Gasilci so izčrpali vodo in s protipoplavnimi vrečami zavarovali hišo.