Jutrišnji dan bo hladen, ponekod pa bo tudi zagrmelo, poroča Arso. Foto: EPA
Jutrišnji dan bo hladen, ponekod pa bo tudi zagrmelo, poroča Arso. Foto: EPA

Okoli 19. ure je v bližini naselja Selnica ob Dravi zagorel gozd, požar naj bi po neuradnih podatkih povzročil električni drog, ki ga je podrl močan veter. Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje se s požarom borijo gasilci PGD-ja Selnica ob Dravi, Slemen, Ruše, Smolnik, Bistrica ob Dravi, Kamnica, Maribor-Studenci, Pekre, Lovrenc na Pohorju ter poklicni gasilci mariborske gasilke brigade, pri gašenju pa jih ovira močan veter.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, je bila policija po 19. uri obveščena, da v Spodnjem Slemenu gori podrast in gozd. Podrast je zagorela na dveh krajih. Požara nista ogrožala hiš ali ljudi, vendar pa močan veter onemogoča gasilcem, da bi ju uspeli pogasiti, zato so preventivno evakuirali dve stanovalki iz hiše, ki se ji je pričel bližati ogenj. Kot so še sporočili, hiša zaenkrat ni ogrožena. Zaradi gasilske intervencije so zaprli glavno cesto Maribor- Dravograd pri gradu Viltuš. Obvoz je urejen prek Ruš in Limbuša.

Gasilci so morali posredovati tudi v naselju Činžat v občini Lovrenc na Pohorju, kjer se je zaradi močnega vetra čez cesto podrlo drevo, drevo pa je prav tako zaradi močnega vetra padlo na cesto Ribnica-Josipdol in cesto Ribnica na Pohorju-Ribniška koča.

Jutri na Obali burja in povišano valovanje
Agencija RS za okolje (Arso) pa opozarja na povišano plimovanje in valovanje morja. V soboto v času jutranje plime lahko morje med 5. in 7. uro doseže višino okoli 310 centimetrov in poplavi nižje dele obale.

Popoldne in zvečer bo morje zaradi burje vzvalovano, višina valov bo predvidoma od dva do tri metre.