Polna struga Selške Sore v Železnikih. Foto: BoBo
Polna struga Selške Sore v Železnikih. Foto: BoBo
Na Goriškem reke prestopile bregove

Poplavila je tudi reka Vipava, tako da je več lokalnih cest zaprtih. Stanovalci ob njeni strugi pa s strahom spremljajo, kaj bo prinesla noč.

Gasilci so imeli čez dan na Goriškem največ dela s črpanjem meteorne vode, predvsem iz kletnih prostorov stanovanjskih hiš. Poplavljene so tudi ceste in kmetijska zemljišča. Padavinska voda je zalila številne kleti in ceste tudi na Gorenjskem, je poročala RTV Slovenija.

Kaj bo ponoči in jutri?
Janez Polajnar
iz Agencije za okolje je dejal, da se glavnina padavin umika na vzhod. Reke, ki so čez dan narasle na Vipavskem in Gorenjskem, bodo ponoči še poplavljale, čeprav se že umirjajo. V osrednji in južni Sloveniji bodo reke naraščale, zlasti reka Sava bo v nočnih urah naraščala v srednjem in spodnjem toku v Zasavju, naraščajo reke v Suhi krajini in posledično reka Krka, ki bo jutri poplavljala na območju pogostih poplav; lahko poplavi tudi Savinja na običajnih krajih.

V noči na nedeljo bodo padavine ponehale
Ponoči bodo padavine večinoma ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, ob morju do 11 stopinj Celzija. Jutri bo na severovzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod bo večinoma oblačno, predvsem v Posočju in ponekod v južni Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16 stopinj Celzija.

V ponedeljek, torek in sredo bo na vzhodu delno jasno, drugod bo večinoma oblačno, v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo.

Spodaj fotografije Selške Sore v Železnikih. Foto: BoBo

Na Goriškem reke prestopile bregove