Vreme
slice
Popoldne znova nevihte, na Obali lahko količina ozona preseže opozorilno vrednost
V nedeljo vremenoslovci napovedujejo prehodno osvežitev, 24. junij 2017 ob 13:42 Neurja, ki so v petek zvečer povzročala težave na severu države - ob padcu drevesa na brunarico je bila poškodovana ženska -, so mogoča tudi danes, opozarjajo vremenoslovci.
11
V Radencih drevo padlo na brunarico, ranjena ženska je v bolnišnici
16
23. junij 2017 ob 23:15 Sunki vetra so že povzročili nekaj preglavic na severu in severovzhodu Slovenije, kjer je veter podrl več dreves in električnih drogov.
Toča klestila po občini Kuzma, prizadeti tudi brežiški sadjarji
6
22. junij 2017 ob 16:52 Med bolj prizadetimi območji zaradi neurja v sredo sta občini Kuzma na skrajnem severovzhodu države in Brežice na jugovzhodu, kjer je močno neurje s točo v velikosti oreha poškodovalo del pridelka ...
Video: Na severovzhodu države kot oreh debela toča
14
21. junij 2017 ob 20:04 Na severovzhodu države so se popoldne razbesnele nevihte. V občinah Grad, Kuzma in Rogašovci se je ob močnem vetru in nalivu usula tudi kot oreh debela toča, ki je padala okoli petnajst minut.
Prihaja prvi letošnji vročinski val
65
18. junij 2017 ob 12:31 S prihajajočim novim tednom se bodo začeli tudi vroči dnevi. V ponedeljek se bo segrelo do 30 °C, nato pa bodo temperature začele naraščati.
Slovenijo zajele nevihte, zalivalo je kleti in ponekod je padala toča Opozorila agencije za okolje (Arso) zaradi verjetnosti močnejših neviht s točo so se uresničila, saj so večji del države zajele nevihte, ponekod pa je padala tudi toča.
10
Prihajajo močnejše nevihte in možnost naraslih voda V zahodni in severozahodni Sloveniji so danes in v noči na sredo mogoče močnejše nevihte s krajevnimi nalivi. V večjem delu države lahko porastejo manjši vodotoki.
10
V okolici Žalca močno neurje s točo Občino Žalec je popoldne zajelo močno neurje z dežjem in zelo močnim vetrom, ki ju je spremljalo tudi 10 minut toče. Kolikšno škodo je povzročila toča v velikosti manjšega oreha, še ni znano.
4
Foto, video: Reke se po poplavah postopoma umirjajo. Na nekaterih cestah še zapore. Obilne padavine so povzročile številne nevšečnosti po vsej državi, saj so nekateri vodotoki prestopili bregove in zalili kleti ter ceste, ki ponekod ostajajo zaprte.
36
Do jutra ponekod še manjša razlivanja rek Ponoči bodo nekatere reke ohranjale velike pretoke, mogoča so razlivanja na območju vsakoletnih poplav. Ob močnejših nalivih so mogoči tudi pojavi hudournikov.
16
Močni sunki vetra ponekod podirali drevesa in odkrivali strehe Močan veter je včeraj in ponoči marsikje po državi povzročal težave - podrl je več dreves in odkrival strehe. Popoldne bo vendarle postopno ponehal.
1
Severnik ponekod brije tudi s sunki do 90 km/h Severni veter se bo popoldne še nekoliko okrepil in bi lahko v severni polovici države ter ponekod v višjih legah v sunkih dosegal hitrost od 70 do 90 kilometrov na uro.
6
Vzhod države bo zajel močan veter, v sredo se bo ohladilo Jugozahodni veter, ki bo državo zajel ponoči in v torek, bo lahko ponekod v najmočnejših sunkih presegel hitrost 70 kilometrov na uro, najmočnejši pa bo na vzhodu Slovenije in v višje ležečih krajih.
1
Zaradi vetra brez elektrike ostalo skoraj 3.000 gospodinjstev Močan veter je sinoči divjal z lasti na severovzhodu države. Številna gospodinjstva so na območju Elektra Maribor ostala brez elektrike.
8
Vremenoslovci opozarjajo na burjo in narasle vode Burja na Primorskem, ki bo sredi dneva še zmerna, se bo popoldne in zvečer krepila, opozarjajo vremenoslovci in dodajajo, da bodo sunki vetra dosegali hitrost do 120 kilometrov na uro.
3

Kazalo