Vreme
slice
Babje poletje: po deževnem septembru prihaja sončen (a ob jutrih meglen) oktober
Prihaja obdobje suhega in toplega vremena, 10. oktober 2017 ob 11:33 Po svežem, mokrem in zelo sivem septembru nas v oktobru čaka daljše obdobje suhega, toplega in tudi sončnega vremena, obenem pa bosta po nižinah stalnici tudi megla in nizka oblačnost, pravijo ...
21
"Ubijalec poletja" je svojo nalogo (žal) učinkovito opravil in nam prinesel turobni september
52
27. september 2017 ob 14:29 Konec avgusta smo poročali, da prihaja "summerkiller" - hladna fronta, ki prinaša padavine in znatni padec temperature.
Na vzhodu države težave zaradi deževja, a se razmere umirjajo
9
19. september 2017 ob 16:17 Zaradi obilnih padavin imajo v Pomurju težave predvsem zaradi namočenih tal in neočiščenih obcestnih jarkov, zalilo je nekaj hiš in poplavilo ceste, vendar večjih težav za zdaj ne pričakujejo.
Vremenoslovci opozarjajo: Padlo bo do 100 mm dežja, reke bodo spet naraščale
10
18. september 2017 ob 12:16 Po dobrem dnevu premora se bodo po državi znova razširile padavine, se ponoči še okrepile in vztrajale ves torek.
Naraščanja rek še ni konec, poplavljata Krka in Ljubljanica
9
17. september 2017 ob 17:34 Od petka zvečer do nedelje zjutraj je ponekod padlo tudi 130 litrov dežja na kvadratni meter.
Dež se bo okrepil, manjše reke in hudourniki lahko poplavijo Vremenoslovci napovedujejo, da bo vreme ponoči in v torek zjutraj oblačno, padavine pa bodo znova zajele večji del države, pri čemer lahko manjše reke poplavijo.
13
Arso: Zaradi dežja bodo reke naraščale, mogoča posamezna razlivanja Zaradi močnega deževja so do velikih pretokov narasle reke v porečju Save in Reke, so sporočili z Arsa in hkrati opozorili, da bodo ponoči in v ponedeljek reke zlasti na zahodu države še naraščale.
1
Arso razglasil oranžni alarm, prihajajo močne padavine Reke po Sloveniji, predvsem na zahodu in jugu, bodo močno narasle, saj bo od nedelje do torka zjutraj zahodno polovico države zajelo silovito deževje.
19
Oranžni alarm zaradi možnosti močnejših nalivov Agencija za okolje je za popoldne zaradi napovedanih neviht razglasila oranžni alarm. Nevihte so že dosegle osrednjo Slovenijo in se pomikajo proti vzhodu.
10
Z "ubijalcem poletja" se konec tedna poslavlja tudi tridesetica Ob koncu tedna se bo ohladilo, najvišje vrhove naših gora bo pobelil sneg, napoveduje Agencija za okolje RS (Arso). Vremenska fronta bo naše kraje od zahoda predvidoma dosegla v soboto.
53
Foto: Neurja so že povzročila precej škode v osrednji in jugovzhodni Sloveniji Na območju med Ljublja no, Litijo in Novim mestom so se popoldne razbesnela neurja, ki ponekod razkrivajo strehe, meteorna voda pa zaliva kleti. V Litiji je večji plaz zasul osebno vozilo.
29
Požari na Hrvaškem dosegli avtocesto pri Benkovcu Hrvaški gasilci imajo znova polne roke dela z gašenjem več kot 10 požarov, najbolj nevaren je na območju Benkovca, nedaleč od Zadra. Gašenje ovira močna burja.
8
Po hrvaški Istri divjal orkanski veter, v Sloveniji le manjše težave Prehod hladne fronte je nekaj nevšečnosti povzročil na Obali, kjer je v avtokampu večja veja padla na baldahin prikolice, drevo pa je delno padlo na avtomobil.
33
Ponoči in zjutraj so zlasti na zahodu Slovenije mogoča krajevna neurja V noči na petek in v petek zjutraj lahko predvsem v zahodni polovici Slovenije nastanejo krajevna neurja, opozarjajo na agenciji za okolje.
17
Veter je odkrival strehe, toča pa je poškodovala tudi številne avtomobile Nedeljska neurja s silovitim vetrom in točo so na Idrijskem, Ilirskobistriškem in Logaškem povzročila precejšnjo škodo na objektih in avtomobilih.
7

Kazalo