Vreme
slice
Na Hrvaškem v nekaj urah izbruhnilo več kot 10 požarov
Na pomoč tudi okoli 70 vojakov, 21. avgust 2017 ob 13:48 Hrvaški gasilci imajo znova polne roke dela z gašenjem več kot 10 požarov, najbolj nevaren je na območju Benkovca, nedaleč od Zadra. Gašenje ovira močna burja.
6
Po hrvaški Istri divjal orkanski veter, v Sloveniji le manjše težave
32
20. avgust 2017 ob 16:24 Prehod hladne fronte je nekaj nevšečnosti povzročil na Obali, kjer je v avtokampu večja veja padla na baldahin prikolice, drevo pa je delno padlo na avtomobil.
Ponoči in zjutraj so zlasti na zahodu Slovenije mogoča krajevna neurja
17
10. avgust 2017 ob 15:21 V noči na petek in v petek zjutraj lahko predvsem v zahodni polovici Slovenije nastanejo krajevna neurja, opozarjajo na agenciji za okolje.
Veter je odkrival strehe, toča pa je poškodovala tudi številne avtomobile
7
7. avgust 2017 ob 12:08 Nedeljska neurja s silovitim vetrom in točo so na Idrijskem, Ilirskobistriškem in Logaškem povzročila precejšnjo škodo na objektih in avtomobilih.
V Podnanosu namerili 40,6 stopinje Celzija
90
3. avgust 2017 ob 17:32 Vremenoslovci pričakujejo vrhunec vročinskega vala v notranjosti Slovenije v petek, na Primorskem pa v soboto. Temperature bodo dosegle od 38 do 40 stopinj Celzija.
Neurja po Sloveniji ohladila ozračje Neurja so zajela Slovenijo in ponekod že povzročajo nevšečnosti. Na območjih neurij se je ozračje nekoliko ohladilo, povsod pa so se temperature znižale pod 30 stopinj Celzija.
82
Obeta se teden z najvišjimi temperaturami letos Prihodnji teden bo Slovenijo zajel letošnji četrti vročinski val, ki bo najdaljši in tudi najbolj vroč v tem poletju, opozarjajo na agenciji za okolje (Arso).
81
Tokrat zagorelo na otoku Čiovo pri Trogirju Letošnje poletje je v znamenju številnih požarov: popoldne je zagorelo na hrvaškem otoku Čiovo, blizu Trogirja, zaradi česar je med domačini in turisti zavladala panika.
9
Do torka bo še pošteno vroče, ponekod nizka raven podtalnice Od danes do vključno ponedeljka bo po nižinah velika toplotna obremenitev, povečana pa je tudi možnost požarov v naravi, opozarjajo na agenciji za okolje. Danes bo sončno in vroče.
24
Vračajo se vroči dnevi Ponedeljkovo jutro je bilo zelo sveže, saj so ponekod temperature padle pod pet stopinj Celzija. Toda že s torkom se bo vrnil niz vročih dni.
32
Santiago v Čilu presenetil sneg. 250.000 ljudi ima težave z elektriko. Glavno mesto Čila je presenetilo redko sneženje, ki je povzročilo motnje pri oskrbi z elektriko. Poročajo o eni smrtni žrtvi, delavcu, ki je skušal očistiti led.
27
Kako se zaščititi pred točo? Nevihte s točo so ena izmed stalnic vročih poletnih dni. Toča predstavlja največje tveganje za kmetijske pridelke.
8
Popoldne znova nevihte, na Obali lahko količina ozona preseže opozorilno vrednost Neurja, ki so v petek zvečer povzročala težave na severu države - ob padcu drevesa na brunarico je bila poškodovana ženska -, so mogoča tudi danes, opozarjajo vremenoslovci.
12
V Radencih drevo padlo na brunarico, ranjena ženska je v bolnišnici Sunki vetra so že povzročili nekaj preglavic na severu in severovzhodu Slovenije, kjer je veter podrl več dreves in električnih drogov.
16
Toča klestila po občini Kuzma, prizadeti tudi brežiški sadjarji Med bolj prizadetimi območji zaradi neurja v sredo sta občini Kuzma na skrajnem severovzhodu države in Brežice na jugovzhodu, kjer je močno neurje s točo v velikosti oreha poškodovalo del pridelka ...
6

Kazalo