Vreme
slice
Škode v Črni za nekaj 100.000 evrov; odprli cesto Šmarje-Dragonja
Ponoči se bo jugozahodni veter znova krepil, 14. december 2017 ob 19:52 V zadnji ujmi močno prizadeto občino Črna na Koroškem je popoldne obiskal predsednik republike Borut Pahor.
12
Policisti opozarjajo, da je vožnja zaradi trenutnih vremenskih razmer lahko zahtevna
8
30. november 2017 ob 12:35 Po nižinah v notranjosti Slovenije se še naprej izmenjujeta dež in sneg. V petek se bo še ohladilo, tako da bo v notranjosti Slovenije skoraj povsod snežilo.
Zaradi snega in dežja nekaj zalitih stavb in podrtih dreves, a večjih težav ni
10
26. november 2017 ob 10:24 Padavine, ki so ponoči zajele državo, so povzročile nekaj manjših nevšečnosti: v občini Prevalje je sneg na cesto podrl nekaj dreves, na Gorenjskem pa so morali gasilci posredovati zaradi meteornih ...
"Nedeljsko jutro bo marsikje tudi po nižinah belo"
28
24. november 2017 ob 11:58 Zaradi temperature v zadnjih dneh bi lahko imeli občutek, da se bliža pomlad, a že v nedeljo bo zima prvič zares pokazala zobe - marsikje po državi bo namreč jutro belo, v prvih dneh prihodnjega ...
Foto: Močna burja in hudi nalivi povzročali težave na Obali - Strunjan in Fiesa pod vodo
20
13. november 2017 ob 21:05 Medtem ko je v notranjosti države snežilo, pa so burja in nalivi povzročali hude težave na Obali, kjer je zalivalo hiše, sprožali so se plazovi, v piranskem mandraču pa se je potopil čoln.
Ponedeljkov dan sta v dobršni meri krojila sneg in veter Slovenijo je prvič v tej sezoni zajelo sneženje do nižin. Največ težav v prometu in pri oskrbi z elektriko je vreme povzročilo na Notranjskem, v severnem delu Primorske in osrednjem delu.
145
Dars opozarja na možne težave zaradi sneženja predvsem na primorski avtocesti Dars je v pripravljenosti glede na napovedano poslabšanje vremena.
59
Ne pozabite na zimsko opremo: na Kaninu pol metra snega, na Voglu 33 centimetrov Na Kaninu je ponoči zapadlo 50 in na Kredarici 25 centimetrov snega, do opoldneva pa je na Voglu debelina snežne odeje znašala 33, na Vršiču 28, na Korenskem sedlu 19, na Rudnem polju 13 in v ...
24
Foto: Benetke pod vodo, v Avstriji sneg do dolin Benetke so se po obilnem deževju in zaradi močnega plimovanja znašle pod vodo, na jugu Italije je divjalo močno neurje, na Južnem Tirolskem pa je močno snežilo.
5
Moker september, sončen oktober. Pa november? Kot kaže, siv in turoben. Letošnja jesen je zelo pisana, tudi kar se tiče vremena, ugotavljajo na Agenciji za okolje RS in napovedujejo, da bo november upravičil svoj sloves "sivega meseca" - v naslednjem tednu nas tako ...
21
Močan veter ves dan podiral drevesa in razkril nekaj streh Arso je za popoldne in zvečer zaradi močnega vetra izdal oranžni alarm za severovzhodno in jugovzhodno Slovenijo. Veter je tam predvsem podiral drevesa in razkril nekaj streh.
10
Foto: Hud veter po Evropi sejal kaos Medtem ko je pri nas agencija za okolje izdala oranžno opozorilo zaradi hudega vetra na vzhodu države, je veter povzročal hude nevšečnosti tudi v osrednji in severni Evropi.
13
Babje poletje: po deževnem septembru prihaja sončen (a ob jutrih meglen) oktober Po svežem, mokrem in zelo sivem septembru nas v oktobru čaka daljše obdobje suhega, toplega in tudi sončnega vremena, obenem pa bosta po nižinah stalnici tudi megla in nizka oblačnost, pravijo ...
21
"Ubijalec poletja" je svojo nalogo (žal) učinkovito opravil in nam prinesel turobni september Konec avgusta smo poročali, da prihaja "summerkiller" - hladna fronta, ki prinaša padavine in znatni padec temperature.
51
Na vzhodu države težave zaradi deževja, a se razmere umirjajo Zaradi obilnih padavin imajo v Pomurju težave predvsem zaradi namočenih tal in neočiščenih obcestnih jarkov, zalilo je nekaj hiš in poplavilo ceste, vendar večjih težav za zdaj ne pričakujejo.
9

Kazalo