Vreme
slice
Filipini: Tajfun z vetrom do 330 kilometrov na uro vzel 14 življenj
Tajfun ima 900-kilometrski premer, 15. september 2018 ob 15:41 Sever Filipinov je prizadel tajfun Mangkhut z vetrovi do 330 kilometrov na uro, ki je povzročil močne padavine in obsežne izpade elektrike ter komunikacij.
6
Meteorna voda v objektih, toča oklestila pridelke
4
15. september 2018 ob 11:57 Plohe i n nevihte petkovega večera in noči so povzročile številne nevšečnosti.
Do jesenskega enakonočja bo zelo toplo, izjemi sta petek in sobota
23
14. september 2018 ob 18:48 Koledarsko poletje se bo, kot kaže, končalo s poletnimi temperaturami.
Foto: Razbesneli orkan Florence trga drevesa in ruši zgradbe, 5 mrtvih
58
15. september 2018 ob 08:18 Orkan Florence je zadel obalo Južne Karoline, kjer je povzročil razdejanje: ruva drevesa, podira hiše in zgradbe ter poplavlja ceste, umrlo je pet ljudi.
Sončne celice in vetrne turbine v Sahari bi močno spremenile puščavo
89
9. september 2018 ob 10:22 Skupina raziskovalcev iz ZDA, Kitajske in Italije je ugotovila, da bi imela postavitev velikega števila sončnih celic in vetrnih turbin v Sahari velik vpliv na količino padavin, rastlinstvo in ...
Na Koroškem po neurju poplavljene ceste in objekti Nočno neurje je povzročilo precej težav na Koroškem. Gasilci in vzdrževalne službe nadaljujejo odpravljanje posledic neurja. V občini Podvelka je po ocenah župana nastalo 150 tisoč evrov škode.
10
Najmočnejše nevihte bodo predvidoma v nočnem času Agencija za okolje je za soboto izdala oranžno opozorilo zaradi prehoda hladne fronte z nalivi in krajevno močnejšimi nevihtami, predvsem v južni polovici Slovenije, tudi na Obali.
31
Vremenski opazovalec na Kredarici: "Včasih tako noter padem, da pozabim, koliko dni sem že tu gor" "Delo vremenskega opazovalca na Kredarici je tako nestanovitno, kot je vreme samo. Če je vreme lepo, je tu tisočkrat lepše kot v dolini, če je pa slabo, je pa tisočkrat slabše," pravi vremenski ...
26
Vroče in sončno vreme bo vztrajalo do konca tedna, ko nas bo prešla vremenska fronta Južni veter, ki je začel pihati v torek, bo v drugi polovici tedna zlasti vzhodni polovici države prinesel višje temperature.
5
Vročina ne bo pojenjala, vsaj do petka nad 30 st. Celzija Sončno vreme z visoko temperaturo bo vztrajalo do petka. V noči na soboto vremenoslovci napovedujejo osvežitev, a termometer bo še kazal okoli 30 stopinj Celzija.
21
Vroče vsaj še teden dni, na Portugalskem 46 stopinj Celzija Do konca prihodnjega tedna ni pričakovati, da bi najvišje dnevne temperature pri nas padle pod 30 stopinj Celzija, vročinski val se bo celo nekoliko okrepil.
32
Foto: Evropa od juga do severa se poti v vročem zraku iz Afrike Vroč zrak, ki prihaja iz Afrike, pregreva posebej Španijo in Portugalsko, kjer se je segrelo do 45 stopinj. Vročina je v Španiji zahtevala tudi dve življenji.
40
Nevihtno popoldne: poplavljajo meteorne vode, veter ponekod podira drevesa Ponekod po državi nastajajo napovedana neurja, nevihte bodo tudi zvečer in ponoči. Včerajšnji vremenski škodi se utegne dodati nova.
46
Na hrvaški obali rdeči alarm zaradi temperatur do 37 stopinj Ob celotni hrvaški obali so zaradi visokih temperatur, ki se lahko povzpnejo do 37 stopinj Celzija, razglasili rdeči alarm.
53

Izbor
Kazalo