Vreme
slice
Sicilija: V poplavljeni hiši umrli otroci, starši in stari starši
Slabo vreme v Italiji v zadnjem tednu vzelo že 29 življenj, 4. november 2018 ob 19:19 Na Siciliji je v hudem neurju umrlo dvanajst ljudi. Največ žrtev je zahtevala narasla reka blizu Palerma, kjer so potapljači iz poplavljene hiše potegnili devet trupel.
29
Foto: Huda ura v Italiji vzela enajst življenj, na Stelviu ujetih 170 turistov
10
30. oktober 2018 ob 20:26 Huda neurja še vedno pustošijo od severa do juga Italije. Doslej so zahtevala enajst življenj – pretežno zaradi dreves, ki jih je veter podrl na avtomobile.
Zvečer je bilo najhuje v Ilirski Bistrici, morje bo ponoči še poplavljalo
50
30. oktober 2018 ob 00:38 Slovenija se spopada z močnim vetrom, ki je ponekod povzročil težave, vendar bo po podatkih Arsa do jutra povsod oslabel.
Portugalsko dosegla tropska nevihta. Lažje ranjenih 27 ljudi.
12
14. oktober 2018 ob 14:56 Portugalsko je ponoči dosegla tropska nevihta Leslie s sunki vetra do 180 kilometrov na uro. Po besedah vodje civilne zaščite Luisa Bela Coste je 27 ljudi dobilo lažje poškodbe.
Filipini: Tajfun z vetrom do 330 kilometrov na uro vzel 14 življenj
6
15. september 2018 ob 15:41 Sever Filipinov je prizadel tajfun Mangkhut z vetrovi do 330 kilometrov na uro, ki je povzročil močne padavine in obsežne izpade elektrike ter komunikacij.
Meteorna voda v objektih, toča oklestila pridelke Plohe i n nevihte petkovega večera in noči so povzročile številne nevšečnosti.
4
Do jesenskega enakonočja bo zelo toplo, izjemi sta petek in sobota Koledarsko poletje se bo, kot kaže, končalo s poletnimi temperaturami.
23
Foto: Razbesneli orkan Florence trga drevesa in ruši zgradbe, 5 mrtvih Orkan Florence je zadel obalo Južne Karoline, kjer je povzročil razdejanje: ruva drevesa, podira hiše in zgradbe ter poplavlja ceste, umrlo je pet ljudi.
58
Sončne celice in vetrne turbine v Sahari bi močno spremenile puščavo Skupina raziskovalcev iz ZDA, Kitajske in Italije je ugotovila, da bi imela postavitev velikega števila sončnih celic in vetrnih turbin v Sahari velik vpliv na količino padavin, rastlinstvo in ...
89
Na Koroškem po neurju poplavljene ceste in objekti Nočno neurje je povzročilo precej težav na Koroškem. Gasilci in vzdrževalne službe nadaljujejo odpravljanje posledic neurja. V občini Podvelka je po ocenah župana nastalo 150 tisoč evrov škode.
10
Najmočnejše nevihte bodo predvidoma v nočnem času Agencija za okolje je za soboto izdala oranžno opozorilo zaradi prehoda hladne fronte z nalivi in krajevno močnejšimi nevihtami, predvsem v južni polovici Slovenije, tudi na Obali.
31
Vremenski opazovalec na Kredarici: "Včasih tako noter padem, da pozabim, koliko dni sem že tu gor" "Delo vremenskega opazovalca na Kredarici je tako nestanovitno, kot je vreme samo. Če je vreme lepo, je tu tisočkrat lepše kot v dolini, če je pa slabo, je pa tisočkrat slabše," pravi vremenski ...
26
Vroče in sončno vreme bo vztrajalo do konca tedna, ko nas bo prešla vremenska fronta Južni veter, ki je začel pihati v torek, bo v drugi polovici tedna zlasti vzhodni polovici države prinesel višje temperature.
5
Vročina ne bo pojenjala, vsaj do petka nad 30 st. Celzija Sončno vreme z visoko temperaturo bo vztrajalo do petka. V noči na soboto vremenoslovci napovedujejo osvežitev, a termometer bo še kazal okoli 30 stopinj Celzija.
21
Vroče vsaj še teden dni, na Portugalskem 46 stopinj Celzija Do konca prihodnjega tedna ni pričakovati, da bi najvišje dnevne temperature pri nas padle pod 30 stopinj Celzija, vročinski val se bo celo nekoliko okrepil.
32

Izbor
Kazalo