Vreme
slice
Ponočni močnejši nalivi, v sredo ohladitev
Lani je bilo ta čas vroče, 10. julij 2018 ob 16:28 Na severovzhodu države se lahko ponoči in v sredo zjutraj pojavijo močnejši nalivi, ki se bodo čez dan pojavljali tudi v osrednji Sloveniji. Ohladilo se bo, sporoča Arso.
14
Japonska: Zaradi rekordnega deževja najmanj 30 mrtvih, dva milijona evakuiranih
2
7. julij 2018 ob 20:24 Na jugu in zahodu Japonske že več dni močno dežuje, pri čemer je po podatkih oblasti umrlo najmanj 30 ljudi.
Gasilci po neurju odstranjevali podrta drevesa in črpali vodo iz objektov
2
6. julij 2018 ob 11:51 Neurje s točo je precej težav povzročilo na Koroškem. V Prisojah v okolici Prevalj je močan veter podrl drevo, ki je padlo čez železniško progo v času, ko je mimo pripeljal vlak.
Prihaja občutna ohladitev
22
19. junij 2018 ob 10:28 Po zadnjih vročih dneh, ko temperature dosegajo tudi 30 stopinj Celzija, prihaja občutna ohladitev. Tudi konec tedna, ki se bo podaljšal s prazničnim ponedeljkom, ne bo vroč.
Deroča voda v Šmarju pri Jelšah
24
13. junij 2018 ob 20:07 V delih Dolenjske in Posavja je popoldne padavinska voda zalila nekaj stavb.
Toča v velikosti teniških žogic v Črnomlju, močne nevihte tudi na vzhodu Slovenije Hudo neurje z debelo točo se je okoli 16. ure zneslo nad okolico Črnomlja in Novega mesta in povzročilo veliko škode. Okoli 15 minut je razbijalo stekla in lomilo strešnike.
145
Nevihte z močnejšimi nalivi še naprej povzročajo težave po vsej Sloveniji Širše območje jugozahodne Slovenije so okoli poldneva zajele prve nevihte.
1
Toča se je znesla nad Prekmurjem Močna neurja, ki so se razbesnela v soboto pozno popoldne, so največ nevšečnosti povzročila na Celjskem in na območju Murske Sobote, kjer je bilo poplavljenih več prostorov stanovanjskih hiš in ...
1
Toča v Pomurju, močne nevihte na severu in v osrednjem delu Slovenije Nekatere dele Slovenije so zajele nevihte s točo. Toča in poplave padavinske vode so po podatkih uprave za zaščito in reševanje okoli 17.00 prizadele Prekmurje.
16
Hudi nalivi in toča v okolici Kamnika Po podatkih uprave za zaščito in reševanje sta meteorna voda in podtalnica poplavili številne objekte v Kamniku in okolici, težave s poplavami pa so imeli tudi v nekaterih drugih gorenjskih krajih.
25
Po sinočnji ujmi Cerar obiskal Prevalje Močni nalivi so sinoči predvsem na Koroškem in Štajerskem povzročali številne težave, najhuje je bilo v občini Prevalje, ki jo je danes obiskal Miro Cerar.
19
Na Štajerskem voda zalila več sto objektov, na Ptuju kar petkrat toča Nad številnimi kraji po Sloveniji so se v petek popoldne in zvečer razbesnela neurja, ponekod s točo. Največ težav so imeli na ptujskem in mariborskem koncu.
38
Neurje s točo močno prizadelo nasade in poljščine v Pomurju Neurje s točo, ki je v sredo popoldne zajelo celotno Pomurje, je povzročilo veliko škode v kmetijstvu, tako v trajnih nasadih kot na poljščinah.
30
Arso: Tako močan naliv se aprila povprečno ne pojavi niti enkrat na 100 let Nevihtno vreme je ponekod po državi povzročilo nevšečnosti. Območje Slovenije z okolico je bilo najbolj nevihtno v Evropi.
34
Zimski začetek koledarske pomladi Z enakonočjem se na severni polobli začenja koledarska pomlad. Sonce je ob enakonočju nad obzorjem toliko časa kot pod obzorjem, nato bodo dnevi daljši od noči.
8

Izbor
Kazalo