Vreme
slice
Po sinočnji ujmi Cerar obiskal Prevalje
Središče Prevalj poplavilo v 20 minutah, 25. maj 2018 ob 17:34 Močni nalivi so sinoči predvsem na Koroškem in Štajerskem povzročali številne težave, najhuje je bilo v občini Prevalje, ki jo je danes obiskal Miro Cerar.
13
Na Štajerskem voda zalila več sto objektov, na Ptuju kar petkrat toča
38
5. maj 2018 ob 09:28 Nad številnimi kraji po Sloveniji so se v petek popoldne in zvečer razbesnela neurja, ponekod s točo. Največ težav so imeli na ptujskem in mariborskem koncu.
Neurje s točo močno prizadelo nasade in poljščine v Pomurju
30
3. maj 2018 ob 13:16 Neurje s točo, ki je v sredo popoldne zajelo celotno Pomurje, je povzročilo veliko škode v kmetijstvu, tako v trajnih nasadih kot na poljščinah.
Arso: Tako močan naliv se aprila povprečno ne pojavi niti enkrat na 100 let
34
17. april 2018 ob 10:38 Nevihtno vreme je ponekod po državi povzročilo nevšečnosti. Območje Slovenije z okolico je bilo najbolj nevihtno v Evropi.
Zimski začetek koledarske pomladi
8
20. marec 2018 ob 09:00 Z enakonočjem se na severni polobli začenja koledarska pomlad. Sonce je ob enakonočju nad obzorjem toliko časa kot pod obzorjem, nato bodo dnevi daljši od noči.
Krka in Ljubljanica se na območju vsakoletnih poplav razlivata Agencija za okolje (Arso) opozarja, da se Ljubljanica s pritoki razliva na območju vsakoletnih poplav.
Tako močna otoplitev zelo redka - v 70 letih se je to zgodilo le petkrat V soboto bodo zaradi kombinacije hitrejšega tajanja snega in velike prehodne vodnatosti mogoča manjša razlivanja rek in manjših vodotokov v vzhodni Sloveniji, opozarjajo na agenciji za okolje.
34
Po obilnem sneženju prihaja otoplitev in z njo možnost poplav V noči na torek in dopoldne je zapadlo od 5 do 15 centimetrov snega, tako da je snežna odeja najvišja v sezoni.
47
Slovenija ni odporna proti podnebnim spremembam: Vročinski valovi in obilnejše padavine Agencija RS za okolje (Arso) ugotavlja, da se je temperatura zraka v Sloveniji v zadnjih 50 letih dvignila za dve stopinji, povečalo se je število vročinskih valov, vse pogostejša so obdobja obilnih ...
56
Padavine se bodo ponoči še okrepile, previdno na cestah Padavine bodo v torek dopoldne večinoma ponehale, le na zahodu se bodo občasno pojavljale še do večera. Zaradi padavin lahko nevšečnosti pričakujemo tudi v prometu.
27
V gorah se je segrelo za 20 stopinj, po nižinah bo zimsko še do nedelje Ponekod po državi rahlo dežuje, zato v prometnoinformacijskem centru opozarjajo na nevarnost poledice, predvsem na primorskih in vipavskih cestah.
20
Foto: Sneg pobelil tudi obalna mesta, v Izoli uporabnikom na voljo sol in pesek Prvi dan meteorološke pomladi je v znamenju nizkih temperatur (najmanj, okoli -20 so termometri kazali na Štajerskem in Prekmurju) in snega.
51
Prva žrtev mraza, sreča v nesreči deskarja Izredno nizke temperature so v Sloveniji zahtevale prvo smrtno žrtev - moški iz okolice Maribora je zaradi podhladitve umrl na lastnem dvorišču, za življenje se bojuje še en človek.
Strupen mraz: na Blokah -27, v mrazišču Mrzla Komna kar -38 Slovenija se je zbudila v najhladnejše jutro te zime: v Novi vasi na Blokah so izmerili -27 stopinj, na Jezerskem -25, v Babnem Polju -24, v Logatcu je termometer pokazal -22, v Celju pa -20, mrzlo ...
80
Močan veter, sneg in mraz povzročajo težave v Sloveniji in po Balkanu Ponekod na Gorenjskem, Dolenjskem in v Pomurju so bili sunki vetra tako močni, da so ovirali promet, veter pa je povzročal tudi snežne nanose.
41

Izbor
Kazalo