Okolje

Poudarki

  • Cerkniško jezero se bo dvignilo na februarsko raven
  • V Posočju nevarnost plazov
Razmere so trenutno najhujše v občini Ilirska Bistrica. Na sliki je kraj Bač. Foto: Ergyn Žječi
Vode je veliko, spet pa sledijo padavine. Foto: Ergyn Žječi
V Loški dolini pomaga več kot 50 vojakov in vojakinj. Foto: BoBo
poplave
Cesta na Baču se je spremenila v vodotok. Foto: Joško Repovž
Z regijskega centra za obveščanje Postojna so sporočili, da je bila v vaseh Knežak in Bač ob 7.41 zaradi nevarnosti poplav in dviga podtalnice sprožena sirena, ki opozarja na nevarnost.
Meteorologi svetujejo ljudem, naj ravnajo samozaščitno. Varujejo naj zlasti svoje življenje, naj se ne izpostavljajo. Če je mogoče, pa naj pred poplavami zaščitijo svojo lastnino. Budno naj spremljajo razmere v okolici in takoj naj se odzivajo na pozive pripadnikov civilne zaščite.
VIDEO
Poplave še naprej povzroč...
VIDEO
Najbolj kritično na območ...
VIDEO
Poplave v vasi Bač

Dodaj v

Poplave: Najhuje v občini Ilirska Bistrica. Sledijo nove padavine.

Bolj suhega vremena še ne moremo pričakovati
12. november 2014 ob 07:35,
zadnji poseg: 12. november 2014 ob 18:46
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Nadaljujejo se težave zaradi vremena. Najhuje je v občini Ilirska Bistrica, kjer je voda obsežno zalila vasi Knežak, Koritnice in Bač.

Hiše, ki so bile še včeraj na suhem, je danes zalila voda, visoka več kot 60 centimetrov. Zaradi izrednih razmer so štab Civilne zaščite (SZ) občine Ilirska Bistrica razdelili na dva dela. Del štaba je trenutno na območju Koritnic in Bača, kjer so razmere najhuje, drugi del pa ostaja v Ilirski Bistrici. Na območju Bača in Koritnic so ponoči padle ogromne količine dežja, voda pa skozi Bač dere proti čistilni napravi in potem naprej.

Spremljajte vreme in razmere na cestah prek MMC-ja:

- www.rtvslo.si/vreme
.
-
www.rtvslo.si/promet


Reka Reka sicer upada, saj na Ilirskobistriškem trenutno ne dežuje, zato vode ne črpajo več, je pa hiše v vasi Jasen začel ogrožati plaz. Gasilci so na terenu in ocenjujejo stanje.

Loška dolina: 32 poplavljenih objektov
V Loški dolini se število poplavljenih hiš in gospodarskih poslopij povečuje, vendar imajo gasilci, civilna zaščita in drugi, ki so prišli na pomoč, razmere pod nadzorom. Čez noč je voda sicer narasla le za štiri, danes čez dan pa še za pet centimetrov, vendar pa se vsi bojijo novih padavin, ki bi utegnile resno stanje še poslabšati, je za Radio Slovenija poročal Marko Škrlj.

Ta čas je poplavljenih 25 stanovanjskih in prav toliko gospodarskih objektov, dodatno ogroženih je 14 hiš in devet gospodarskih poslopij, doslej pa so iz dveh vasi izselili 15 domačinov. Gasilci, vojaki in prostovoljci so napolnili in razdelili že 11.550 protipoplavnih vreč.

Gasilci, kjer je to mogoče oziroma sploh smiselno, iz poplavljenih hiš črpajo vodo, okoli tistih najbolj ogroženih, ki jih še ni zalilo, pa utrjujejo nasipe iz protipoplavnih vreč. Ponekod so morali potopljene transformatorje odklopiti z daljnovodov, zato tam domačine oskrbujejo z elektriko iz agregatov, vse vasi pa so za silo dostopne, če ne drugače, po gozdnih poteh.

Razmere so najtežje v vaseh Markovec, Pudob, Kozarišče, Šmarata, Dane, Nadlesk in Podcerkev, v hišah, ki jim voda še grozi, premoženje umikajo v višja nadstropja in rešujejo domače živali, je še poročal Marko Škrlj.

Prekuhavanje vode


Postojnsko javno vodovodno podjetje obveščajo porabnike pitne vode celotnega vodovodnega sistema Postojna - Pivka, da je treba vodo za prehranske namene obvezno prefiltrirati in prekuhati zaradi presežene vrednosti motnosti in mikrobiološke neskladnosti pitne vode. Ukrep velja do preklica.


Pomoč vojske

Na širšem območju Loške doline šestim gasilskim enotam - ena je prišla tudi iz hrvaškega Prezida - pomaga 52 pripadnikov Slovenske vojske. Na terenu je s petimi tovornimi vozili in tremi agregati z močjo 125 kW. Na Cerkniško so vojaki pripeljali osem razvlaževalcev večjih prostorov.

Vode na Notranjskem naraščajo
Težave na ojezerjenih površinah kraških polj se stopnjujejo. Na območju zgornje Pivke so se aktivirali številni pobočni kraški izviri, voda pa zdaj odteka prek Pivške doline naprej čez Postojnsko jamo proti Planinskemu polju. Tudi na Cerkniškem jezeru voda še narašča, a za zdaj ostaja precej pod kritično mejo.

Prav tako so ponoči narasli Reka in vsi njeni pritoki, zlasti na območju Ilirske Bistrice. Reka je prav v tem času dosegla svoj maksimum, pri čemer je gladina še 20 centimetrov nižja od rekordne. Meteorologi so sicer danes ponoči okoli četrte ure pristojne službe obvestili o razmerah na območju Ilirske Bistrice, pri tem pa ocenjujejo, da je bil njihov odziv zelo dober. Voda bo zdaj tekla po dolini proti Škocjanskim jamam, ki naj bi jih dosegla do konca dneva. Pri tem bo poplavila nekatere objekte ob strugi reke. Reka trenutno meri 6,2 metra v globino in je za 20 centimetrov nižja kot pred tremi dnevi. Nekoliko mirneje je v Loški dolini.

V Loški dolini, na Cerkniškem jezeru in Planinskem polju se bodo gladine voda vztrajno dvigovale tudi v prihodnjem tednu, svari meteorolog Janez Polajnar. Po preliminarnih ocenah bi lahko gladina Cerkniškega jezera že v torek dosegla februarsko. Prav tako se bo zviševala gladina Planinskega polja.

Ker se kraška voda steka po porečju Ljubljanice proti Ljubljanskemu barju, bo tudi ta reka ponovno poplavila. Za zdaj meteorologi napovedujejo, da bo poplavila na običajnih mestih, pa vendar se lahko tudi poplave na Ljubljanskem barju prihodnji teden še povečajo.

V Posočju nevarnost plazov
Močnejše padavine so napovedane tudi za zgornje Posočje, zato agencija za okolje (Arso) opozarja, da lahko tudi na tem območju reke močneje narastejo, sprožijo pa se lahko novi zemeljski plazovi.

Nove padavine
Meteorologi v prihodnjih 24 urah pričakujejo ponovno približevanje ciklona, zato se bodo danes zvečer in ponoči padavine znova okrepile. Predvsem v južni in zahodni Sloveniji bo tako lahko padlo še med 20 in 50 litrov dežja na kvadratni meter, lokalno morda tudi več.

Na Primorskem bo večinoma suho, pihala bo šibka burja. Temperature bodo od 8 do 13, ob morju do 16 stopinj Celzija.

V petek bo na zahodu pretežno jasno, drugod večinoma oblačno in ponekod dopoldne megleno. V soboto bo pretežno oblačno, popoldne bo v zahodni Sloveniji spet začelo deževati.

A. Č., Al. Ma., B. V.
Planinsko polje
poplave
poplave
poplave
poplave
Poplave
Prijavi napako
Komentarji
alah
# 12.11.2014 ob 10:53
Pretoplo je. Tam okoli Snežnika in Gorskega kotarja na Hrvaškem, bi zdaj lahko ležal že prvi sneg, ki bi nekaj padavin začasno zadržal v hribih.
svabo
# 12.11.2014 ob 12:28
Zanimivo da včerajšna novica, ki je razgalila prirajanje zakonodaje in korupcijo s strani SDS oz. še bolj konkretno Vizjaka ni povzročila nobene reakcije prizadetih. Denar, ki je bil namenjen za urejanje vodnih tokov so preusmerili v odplačevanje kreditov za gradnjo elektrarn na spodnji Savi. Denar, ki bi moral iti v urejanje je šel spet lokalnim šerifom. Očitno bo to špilalo toliko časa, dokler se ne bo komu, ki je poplavljen tolk odpikal, da se bo šel sam pogovorit z Vizjakom.
ronzi
# 12.11.2014 ob 12:02
Ce bi nekateri vedeli kaka revscina je dol,nebi pisali nebuloz....
carenamat
# 12.11.2014 ob 12:00
Se strinjam da je blo v bosni mal hujš, pa tud nj naše tabornike (beri vojake) drugič mal prej pa v večjem številu aktivirajo :)
Po žledu je blo pri nas cev avtobus hrvaških elektrčarjev, ki so delali ne glede na vremenske pogoje in smo zarad njih dobl prej elektriko...
janko49
# 12.11.2014 ob 10:59
@ ajvar Do sedaj mi je že.. ko smo imeli žled (in je bila škoda velikanska), hkrati pa nismo mogli normalno živeti (brez elektrike šole, bolnišnice, kaj šele domovi), so nam priskočili na pomoč avstrijski gasilci. Poleg te pomoči nam so ZDA darovale večje generatorje!!!

Samo toliko o pomoči "bratskih" narodov in nepomoči držav iz EU in ZDA.
oliva
# 12.11.2014 ob 11:57
@janko49, samo hvaležni smo lahko in veseli, da nismo odvisni od pomoči tistih, ki so je še nekajkrat bolj potrebni kot mi sami.

In naj vsak začne pri sebi oz. kar lahko on naredi in pomaga.
In poleg tega ne veš, koliko 'srbov in bosancev in hrvatov' je pomagalo, glede na to, da po mnenju mnogih takih tu kar mrgoli.
rdečinavijač
# 12.11.2014 ob 10:29
Obseg poplav pri nas in v BIH in Srbiji je popolnoma neprimerljiv. Tam so škodo vrednostili v miljardah €.
Poleg tega pa imamo mi še veliko rezerv v lastnih gasilskih in vojaških vrstah.
oviraptor
# 12.11.2014 ob 08:05
Letošnje leto bo kot kaže v večjem delu Slovenije med tremi najbolj mokrimi leti v zadnjih 100 letih. Najbolj mokro pa vsaj v osrednjem delu ostaja leto 1937. V Ljubljani je takrat padlo 2379mm padavin.
svabo
# 12.11.2014 ob 13:19
Lokalna mafija je v brk vsem Slovencem zgradila Teš. Lokalna mafija gradi elektrarne na spodnji Savi hkrati pa se le-te financirajo iz sredstev namenjenih za urejanje vodotokov. Če pogledaš preko mavrice ideologije, potem vidiš, da vsak ki je bil dovolj drzen in je hkrati za svoja dejanja uporabil glasovalni stroj je bil uspešen. In s tem še malo bolj osiromašil državo. Danes pa poplavlja državljane, ker reke niso urejene in očiščene, ker ni denarja.....(tiste, ki jih popljavlja ker so gradili na poplavnih področjih so sami krivi in ne sodijo v kategorijo sočutja)
Je pa res, da se za rajo veliko bolj všečno poslušat, da je kriv Jankovič, ker ni kar sam sfinanciral vodnih pregrad v Dobrovi....Ubogim na duši nič ne pomaga. Zdaj pejte pa najdite Vizjaka. Zdaj se vsaj ve za konkretno barabo, z imenom in priimkom.
Bivši uporabnik
# 12.11.2014 ob 11:16
Reka Pivka je spet našla svoj pra-izvir pri Koritnicah, zdej pa teče skozi Bač. Noro! Bogi ljudje..
General
# 12.11.2014 ob 12:09
Vi primerjate poplave v HR,BIH,SRB z našimi poplavami?

borut-blas
# 12.11.2014 ob 13:05
vizjak je priden fant in ubogljiv
za pravljico o gospodarski rasti pod vlado janeza janše je moral vsak dati svoj prispevek
wisdom
# 12.11.2014 ob 12:14
pstwjnc

# 12.11.2014 ob 11:25 Vasi v Pivški dolini niso Notranjska prav tako ne Ilirska Bistrica in reka Reka.

Vasi v pivški kotlini in tudi Ilirska Bistrica so tradicionalno umeščene v Notranjsko. So pa poizkusi, da se tradicionalna slika slovenskih pokrajin predrugači. Verjetno se bo to v prihodnosti tudi zgodilo, saj imamo Slovenci kratek zgodovinski spomin. Žal.
Lluka
# 12.11.2014 ob 11:43
hmm...razlika med Slovenijo in Bosno in Srbijo je ta, da na balkanu niso imeli podtalnice oz jezer.... ampak tam je voda dobesedno odnašala hiše itd...., ozje nekatere vasi zasulo do strehe. Tako da primerjati tamkajšnje razdejanje in pa poplave na našem koncu je brezpredmetna.
Chopin
# 12.11.2014 ob 14:22
Pomaga pač tisti, ki lahko. To očitanje, da so tisti, ki so lahko, pomagali Bosni, se mi zdi pa skrajno neumno in že na meji bolanega nacionalizma. Sploh se pa poplave ne morejo primerjati, tukaj gre za nekaj deset hiš ob vodotokih, ki jim je poplavilo klet, tam je šlo pa za cela mesta... Pomaga pa vedno pač tisti, ki lahko.
oliva
# 12.11.2014 ob 13:27
"Lokalna mafija je v brk vsem Slovencem zgradila Teš. Lokalna mafija gradi elektrarne na spodnji Savi hkrati pa se le-te financirajo iz sredstev namenjenih za urejanje vodotokov. "

Res, kakšna svinjarija, no ena mnogih, prek katere so opeharili državo in sodržavljane.
Pa naj je šlo za ceste ali karkoli...
Čist na vsakem posameznem primeru se vidi ta modus operandi..

In ja, vedno se terja, naj se pove imena in priimke, naj barabe odgovarjajo, ko pa se povejo imena, pa so to politični konstrukti in krivi so vsi drugi.
B in .
# 12.11.2014 ob 08:56
Nič posebnega. Povsem običajno letošnje vreme se nadaljuje ... pač še en monsun.
Bobr
# 12.11.2014 ob 21:15
tiste poplave je bilo tam zelo lahko napovedati,saj je vse kazalo na to že par dni pred tem.medtem,ko so hudourniki nekaj čisto druegega.

Kraške vode nimajo značilnosti hudourniških voda! Poplave na kraških poljih so pač značilen kraški pojav, ko voda iz površja zaradi prevelike količine ne zmore normalno odtekati skozi ponore nazaj v podzemlje in na površju nastaja jezero, če je vode preveč pa tudi iz podzemlja voda začne prihajati na površje skozi običajno suhe izvire. Torej kraške poplave imajo kot posledico nastanke jezer in manjših potokov, ni pa nič deročega in velikih nanosov blata in mivke kot je značilno za hudourniške poplave. In to je tudi luka povedal (mislim da je iz planinskega polja in že ve)...kraške poplave je tudi nemogoče preprečiti, ker je sestava tal pač takšna kot je in bi morali spremeniti kompletno sestavo tal za preprečitev poplav...
Bobr
# 12.11.2014 ob 20:12
Lahko pa bi kakšnega gasilca poslali. Tudi športniki bi lahko začeli kaj zbirat za naše ljudi ne da takoj dvignejo riti za balkan. Ampak seveda naša obsedenost z južnimi brati.

Na območju Ilirske bistrice drugače pomagajo gasilci iz Hrvaške mimogrede...za Balkan so akcije bolj kot ne organizirali tisti kateri imajo dol sorodnike...logično pač. Tudi slovenci imamo po svetu izseljence, baje ponosne slovence, pa še nisem slišal da bi organizirali kako akcijo ob naravnih nesrečah.

Vsi kraji po Sloveniji bi si potem delili to, kar že leta dobiva le Ljubljana in toliko naravnih katastrof ne bo več.

Seveda da ne, voda bo kar izhlapela :) Mimogrede kaj je država na območju MOL sploh naredila v 20 letih za preprečitev poplav? Če ne bi AO naredila Gruberjevega kanala bi pol Ljubljane redno plavalo, tako pa zgolj vsakih par let. In koliko Ljubljana sploh dobiva od države glede na njen delež prispevkov v proračun? No naj ti povem da je daleč za manjšimi občinami...tako da ne vem če je ravno Ljubljana največji problem...
SLOBloodPatriot
# 12.11.2014 ob 11:25
Mene zanima, kdaj bomo začeli peti Belo snežinko, ki pada?
Epafrodit
# 12.11.2014 ob 23:06
...pomaga 52 pripadnikov Slovenske vojske.

Hej a se gdo dela norca iz nas? Med tem ko stotine PROSTOVOLJNIH!!! gasilcev na ogroženih območjih, že več dni nepretrgoma rešujejo kar se rešiti da, je tam 52 vojakov. In vojakinj seveda. To so profesionalci namenjeni za obrambo domovine. A zaščita prebivalstva pred naravnimi ujmami ni obramba domovine? A ne bi bilo normalno, da je na terenu vsak dan vsaj 200 ali 300 vojakov in vojakinj? To so z javnim denarjem plačani profesionalci in prav bi bilo, da se vključijo v to. Če to onemogočajo neživljenjski predpisi jih je treba takoj spremeniti.
ti-ne
# 12.11.2014 ob 20:58
scenic

# 12.11.2014 ob 20:39
kaaaaj?WTF?

se grem že zdaj stavit,da nima nekih pametnih protiargumentov.tvoje besede so samo odraz medijev in čisto nič drugega.!!!!!
........::::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::........................

Število mrtvih v poplavah, ki so prizadele BiH, Srbijo in Hrvaško, je naraslo na skupno 58.
jack_daniels_666
# 12.11.2014 ob 19:10
se avdic je zjutraj opazil razliko pri zbiranju pomoci zadnjic ko je bilo za balakn in danes ko gre za lasten narod!!!

SRAMOTA!
oliva
# 12.11.2014 ob 12:36
"prirajanje zakonodaje in korupcijo s strani SDS oz. še bolj konkretno Vizjaka ni povzročila nobene reakcije prizadetih. Denar, ki je bil namenjen za urejanje vodnih tokov so preusmerili v odplačevanje kreditov za gradnjo elektrarn na spodnji Savi. Denar, ki bi moral iti v urejanje je šel spet lokalnim šerifom."

A res al kaj?
No saj ne da me čudi, ampak a še to?
In sama sem Vizjaka kar cenila, dokler se mi ni zameril pri nlb, no zdaj pa še tole...
bo7ksar
# 12.11.2014 ob 19:11
Tam na posnetku z zraka se točno vidi, kje so z cesto prekinili naraven tok vode. Naši predniki so bili bolj previdni in so gradili v sožitju z naravo.
primos
# 12.11.2014 ob 18:12
care

vojake lahko vključuješ v primeru, ko zanjo bit koristni, drugače pa ne.
Oni so odlični za polnjenje vreč, ... ne moreš pa pričakovat od njih da bodo napeljevali elektriko, ne moreš enemu vojaku, fantinu ki je iz mesta dati motorke v roke in ga poslat podirat drevesa

Še vedno je politična volja taka, da se oni urijo za druge stvari, nič pa za takšne naravne katastrofe
kralj matjaž
# 12.11.2014 ob 20:50
Vidim da obsedenci s sovraštvom spet krivijo SDS da pred sedmimi leti ni kaj naredila. Da pa od leta 2008 naprej slepo volijo levico in razen daje SDS leta 2012 rešil državo pred bankrotom, noben drug ni naredil nič, jih pač ne zanima.
rivaldo10
# 12.11.2014 ob 20:26
Chicken Boy
# 12.11.2014 ob 19:52
Namesto da tukaj lapate glede pomoči, bi lahko organiziral zbiranje ali šli pomagat. Sej dojel ne boste, sam tko, mal v razmislek.
crime_dog
# 12.11.2014 ob 19:31
bo7ksar: v nekaterih primerih je to res (zlasti pri raznih cestah in modernejših delih naselij na obrobju), samo tu so poplavljena tudi vaška jedra ki so neprekinjeno naseljena že od srednjega veka naprej, tako da ti v današnjih časih pri res hudih poplavah tud gradnja v sožitju z naravo ne more garantirati da občasno tvoj kraj ne bodo mini benetke.
cash-cow
# 12.11.2014 ob 19:01
Veliko stvari je v načrtovalnem delu že narejenih, šepa pri izvedbi.
Celo Norveška nam je finančno pomagala pri tem.

Poglejte si nekaj na to temo:

http://izs.mitv.si/asset/Wz5Fv5eqNGXCvDQ
WF

in pa seveda razloge za vse te poplave:

http://izs.mitv.si/asset/n3h6gYQgR6MXQWo
xT
korotan55
# 12.11.2014 ob 18:52
Sicer ne vem kakšno vezo ima država z tisočletnimi vodami, očitno res gre za spremembe podnebja in to je " božje delo", ki ga niti državni ali evropski milijoni ne morejo preprečiti.
Bratuškova, Janša, Pahor ali Cerar pač ne morejo ničesar proti polnim kraškim breznom ali požiralnikom! To je narava in tule je kakršnokoli predvidevanje ali špekulacija strel v prazno!
Je pa res, da bi se bolje dalo izkoristiti sredstva za sanacijo škode po poplavah, trenutno hudovanje čez državo ob pogledu na prevelika kraška polja pa je popolnoma brezpredmetno!
bo7ksar
# 12.11.2014 ob 11:52
Bač je tako, drugi dom vojakov.
lol37
# 12.11.2014 ob 11:31
Bivši uporabnik
# 13.11.2014 ob 05:09
Med komentarji je bilo nekaj govora o SDS. Za veliko večino dobrin, ki jih danes lahko koristimo, se lahko zahvalimo prav tej stranki. Strinjam se z vami, da ga zadnje čase preveč "biksajo", vendar kot stranka so nujno potrebni za normalen slovenski politični prostor...

Trenutno stanje okoli civilne zaščite, poklicnih gasilcev in vojske je kakršno je. Ob poplavah se je pokazalo, da preveč denarja namenjamo vojski in premalo civilni zaščiti + gasilcem. Bolj smiselno bi bilo vojake prekvalificirati v gasilce in civilno zaščito kot pa spreminjanje neživljenskih predpisov...
Murat&Jose
# 13.11.2014 ob 02:04
Predlagam selitev na nepoplavna območja, bajte pa prodat Rusom.
apenko
# 13.11.2014 ob 00:48
Za informacijo... tu je Primorska (Pivka, Il. Bistrica, Postojna)! in nobena Notranjska.
Nenazadnje so naša narečja dosti bolj sorodna narečjem ki se govore bližje morja/Italije, kot pa od "ta pravih" Notranjcev (Cerknica in okolica).
Pa tudi v Jugoslaviji je spadala Postojna, Pivka in Il. Bistrica pod Koper...
Murat&Jose
# 12.11.2014 ob 23:17
Kolikokrat sem še pripravljen začeti z nule?
MIRNČAN
# 12.11.2014 ob 19:56
Kaj si pa ti naredil za balkanske brate??? Nič
Kaj si pa ti naredil za slovenske brate??? Nič
Seješ sovraštvo! Uspešno!


Naredil sem točno toliko kot so oni naredili za nas.
pstwjnc
# 12.11.2014 ob 11:25
Vasi v Pivški dolini niso Notranjska prav tako ne Ilirska Bistrica in reka Reka.
bo7ksar
# 12.11.2014 ob 19:45
Na sliki 11 poglej, se lepo vidi, voda teče za vasjo potem pa nova cesta tok vode preusmeri v srednjeveško vaško jedro.
acoschwanz
# 12.11.2014 ob 19:29
Ko je že govora o generatorjih ob žledu, tudi srbi so prispevali svoj del. Kar se pa tiče teh poplav in tistih na balkanu pa seveda ni primerjave. Tam so ljudje ostali brez celih hiš, brez spodnjih gat, brez vsega. Videl sem slike poplavljenega stanovanja v drugem nadstropju bloka. Naši poplavljenci bodo za sanacijo najbrž potrebovali predvsem denar. Na balkanu so potrebovali deke, vodo in kruh za preživetje.
MIRNČAN
# 12.11.2014 ob 18:05
Je prišla pomoč balkanski bratov? sramota, da jim ne pošiljamo več pomoči k bodo rabili. Gre se samo za princip. Nihče ni pričakoval da bodo milijone pošiljali ker jih nimajo. Lahko pa bi kakšnega gasilca poslali. Tudi športniki bi lahko začeli kaj zbirat za naše ljudi ne da takoj dvignejo riti za balkan. Ampak seveda naša obsedenost z južnimi brati.
janko49
# 12.11.2014 ob 13:31
@ ronzi ipd. Ker imam sorodnike tam doli, vem kakšne je revščina oz. kakšni so tam dohodki, toda tukaj sedaj ne potrebujemo denar, temveč pomoč v sredstvih, ki jih imajo gasilci, vojska ipd.

Na notranjskem smo potrebovali generatorje, žage in predvsem ljudi, ki znajo ravnati s temi stvarmi, konkretno gasilce, pa tudi gozdarje. Slednjih je v Bosni kar nekaj in to kot pomoč in ne za denar. Pa o njih ne duha ne sluha. Tudi Slovenci smo revnejši od Avstrijcem, toda to ne sme biti nikoli izgovor za to, da jim ne priskočimo na pomoč.
rundek
# 12.11.2014 ob 11:36
Narava je spet pokazala, da je neusmiljena. Nikoli več ne bom volil Zelenih!
scenic
# 12.11.2014 ob 20:39
Lluka
hmm...razlika med Slovenijo in Bosno in Srbijo je ta, da na balkanu niso imeli podtalnice oz jezer.... ampak tam je voda dobesedno odnašala hiše itd...., ozje nekatere vasi zasulo do strehe. Tako da primerjati tamkajšnje razdejanje in pa poplave na našem koncu je brezpredmetna.


kaaaaj?WTF?
tiste poplave je bilo tam zelo lahko napovedati,saj je vse kazalo na to že par dni pred tem.medtem,ko so hudourniki nekaj čisto druegega.
zato je ta tvoja primerjav nekaj najbolj bednega kar se kadarkoli slišal.je rekel podtalnice oz jezer....pa ti pojma nimaš o vremenu,tu pa pametuješ,folk pa ti še daje pluse.to vse pove.
če pa hočeš kaj več povedati čez moje besede oz me demantirati,pa kar z besedo na plan.
se grem že zdaj stavit,da nima nekih pametnih protiargumentov.tvoje besede so samo odraz medijev in čisto nič drugega.!!!!!
RJSlo
# 12.11.2014 ob 20:27
svabo
# 12.11.2014 ob 13:19
------------------------------------
Zato, ker je SDS naj bi bila to zanimiva info? Drugače pa nakladaš in zavajaš. Vizjak je, mogoče, samo eden od tistih v vrsti, ki so porabili sredstva namenjena za urejanje vodotokov nenamensko.
ti-ne
# 12.11.2014 ob 19:47
MIRNČAN

# 12.11.2014 ob 18:05
Prijavi neprimerno vsebino Je prišla pomoč balkanski bratov? sramota, da jim ne pošiljamo več pomoči k bodo rabili. Gre se samo za princip. Nihče ni pričakoval da bodo milijone pošiljali ker jih nimajo. Lahko pa bi kakšnega gasilca poslali. Tudi športniki bi lahko začeli kaj zbirat za naše ljudi ne da takoj dvignejo riti za balkan. Ampak seveda naša obsedenost z južnimi brati.

:::::::::::::::::::::::::::::::::
Kaj si pa ti naredil za balkanske brate??? Nič
Kaj si pa ti naredil za slovenske brate??? Nič
Seješ sovraštvo! Uspešno!
wisan
# 12.11.2014 ob 18:20
To kar govorijo vodilni politiki že 20 let: Slovenijo je treba decentralizirati, to potrebujemo takoj. Ne pa, da se ves denar steka v Ljubljano. Tiste Stožice si Janković, ki zmeraj pritiska, ker rabi še več denarja, saj to pomeni glasove in pomoč pri borbi proti sodiščem, lahko nekam vtakne. Polne so tako samo takrat, ko pridejo v goste njegovi srbski sorodniki.
V Ljubljani naj imajo predsednika, vse drugo ( kar res potrebujemo ) pa se naj razseli po Sloveniji. N.pr. kmetijstvo v Prekmurje, gospodarstvo in šport v Maribor, zunanje zadeve v Koper, energetika v Celje,... Vsi kraji po Sloveniji bi si potem delili to, kar že leta dobiva le Ljubljana in toliko naravnih katastrof ne bo več.
Kanjec
# 12.11.2014 ob 12:10
Dej Ronzi, ko pa pride do revščine v Afriki je pa vseen kuga delajo dol, samo da so v Bosni najbolj bogi...
Kazalo