Papir Servis se ukvarja s predelavo papirnate in kartonske embalaže. Foto: MMC RTV SLO
Papir Servis se ukvarja s predelavo papirnate in kartonske embalaže. Foto: MMC RTV SLO

Svet četrtne skupnosti Polje je na današnji izredni seji poleg ustavitve selitve in preklica okoljevarstvenega dovoljenja zahteval tudi, da se ga vključi kot stranskega udeleženca v postopek pridobitve novega okoljevarstvenega dovoljenja.

Po besedah predsednice sveta Marti Avsec je za navedene sklepe glasovalo devet od 15 navzočih članov sveta. Zadnji so podobno kot krajani izražali pomisleke o primernosti selitve podjetja; predvsem jih motita neurejena infrastruktura in hrup, ki bi ga povzročalo podjetje.
Predstavitve niso želeli slišati
Krajani tudi niso želeli, da jim predstavniki podjetja predstavijo selitev. Papir Servis se ukvarja s predelavo odpadne embalaže ter papirja in kartona. Trenutno deluje na Vodmatu v ljubljanskih Mostah, a so se zaradi nezadovoljstva okoliških prebivalcev odločili za selitev. Do junija naj bi celotno predelavo preselil na Vevško ulico v ljubljansko Polje, za kar imajo tudi vsa dovoljenja.

A krajane Polja skrbi, da se bodo zaradi skladiščenja in predelave odpadne embalaže zaredile podgane in da bo zaradi neurejene kanalizacije Ljubljanica še bolj onesnažena. Pričakujejo tudi povečan tovorni promet, hrup in izpuste.

Vevčani ne želijo Papir Servisa
Vevčani ne želijo Papir Servisa