Okolje
(2)
Majorka
Oblasti izvajajo akcijo iskanja in reševanja prizadetih. Foto: Reuters

Dodaj v

V poplavah na Majorki umrlo najmanj osem ljudi

Vojska poslala helikopterje in letalo
10. oktober 2018 ob 15:16
Palma - MMC RTV SLO, STA

Zaradi močnega deževja in poplav, ki so ponoči prizadeli mesto Sant Llorenç des Cardassar na severovzhodu španskega otoka Majorka, je umrlo najmanj osem ljudi.

Po podatkih tamkajšnjih medijev naj bi bila med smrtnimi žrtvami tudi Britanca, ki ju je odneslo med vožnjo s taksijem. Taksist je med najmanj 12 ljudmi, ki jih pogrešajo.

Kot poroča BBC, je španska vojska na otok iz Valencie na pomoč pri iskanju in reševanju poslala tri helikopterje in transportno letalo Hercules.

"Biblijski" prizori
Na družbenih omrežjih so prizore opisovali kot "biblijske", saj so reke okoli mesta prestopile bregove. Veliko prebivalcev je moralo noč preživeti v športnih dvoranah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Španski vremenoslovci opozarjajo, da se neurje zdaj bliža sosednjima otokoma Ibizi in Formenteri.

Regionalna vlada je sklicala nujen sestanek za usklajevanje reševalnih naporov in sporočila, da so reševalci in vojska na poti proti prizadetemu območju na Majorki.

Španski premier Pedro Sánchez je na Twitterju že izrazil solidarnost in podporo svojcem žrtev, španski parlament pa se je z minuto molka poklonil umrlim.

B. V.
Prijavi napako
Komentarji
srsly?
# 10.10.2018 ob 22:16
Zato nemski mediji o novici tudi obsirneje porocajo, v Sloveniji pa je po nekaj urah ze potonila v pozabo in ima en samcat (zdaj 2) komentar. Dalec od oci, dalec od srca.
Tudi Rafael Nadal je ponudil svoje sportne prostore/dvorane za prenosica. Jutri bo ta novica ze pri sportu.
bbq
# 10.10.2018 ob 15:41
Na Majorki je ze skoraj vec nemcev kot spancev ...
Kazalo