V Vietnamu je pod vodo okoli 27.000 domov. Foto: Reuters
V Vietnamu je pod vodo okoli 27.000 domov. Foto: Reuters

Vojska in policija naj pomagata ujetim prebivalcem, je lokalnim oblastem ukazala vlada. Razmere v tem delu države naj bi se izboljševale, tako da so že dosegljivi predeli, ki so jih poplave odrezale od sveta.

Padavine naj bi se umirile, a oblasti po poročanju Guardiana opozarjajo, da bi bil osrednji del države lahko spet prizadet, če bo tajfun Sarika v Južnokitajskem morju dosegel Vietnam.

Tajfun prizadel Filipine
Sarika je že dosegla severovzhod Filipinov, kjer je več kot 12.000 ljudi, ki živijo na pretežno poplavnem in k zemeljskim plazovom nagnjenim območjem, moralo zapustiti svoje domove, dva človeka pa sta po dosedanjih podatkih umrla. Tajfun je prizadel obalno mesto Baler v severni provinci Aurora, pri tem pa odkrival strehe, prevračal drevesa in električne drogove.

Odpovedanih je bilo skoraj 300 domačih in mednarodnih poletov, medtem ko je okoli 6.500 potnikov ostalo ujetih na 22 pristaniščih, plovbo za potniški in tovorni pomorski promet pa so prepovedali. Tajfun naj bi po napovedi vremenoslovcev območje Filipinov zapustil v ponedeljek.