Ponekod iz Slovenije poročajo o udarih strele. Foto: EPA
Ponekod iz Slovenije poročajo o udarih strele. Foto: EPA

V Kostanjevici na Krki je strela udarila v drevo, pri čemer je bila ena oseba poškodovana. V Črnomlju se je drevo podrlo na streho objekta, na še dveh stanovanjskih hišah pa je streho razkril močan veter.

Po podatkih centra za obveščanje je strela udarila tudi v dimnik stanovanjskega objekta na Senovem ter v električno omarico v Zadlogu v občini Idrija, kjer so morebitni nadaljnji vžig preprečili gasilci, ki so pogasili ogenj na omarici, ki je po udaru strele zagorela.

Obdobje nekoliko nižjih temperatur
Po štirih vročinskih valovih letošnjega poletja se tako bliža obdobje nekoliko nižjih temperatur. Tudi proti koncu meseca sicer ni izključen kakšen dan s temperaturo nad 30 stopinj Celzija, vendar pa tako vroče, kot je zdaj, tako Cedilnik, ne bo več. "Če se po sredini avgusta ohladi, se prav zelo ogreti ne more več," je pojasnil.

Letošnjega poletja sicer še ni konec, tako da o skupnem številu vročih dni še ni mogoče govoriti. Za zdaj kaže, da se bo uvrščalo med najtoplejša poletja, najbrž pa ne bo preseglo poletja leta 2003, ki je bilo po številu vročih dni res izjemno, je še povedal Cedilnik.

Opozorilo o toplotni obremenjenosti zaradi vročine bo danes še veljalo za vzhodne kraje, kjer bo neviht malo in bo temperatura še presegla 30 stopinj Celzija, v nedeljo in dneh po njej pa najverjetneje ne več.