To je druga industrijska nesreča na Kitajskem v zadnjih mesecih. Foto: Reuters
To je druga industrijska nesreča na Kitajskem v zadnjih mesecih. Foto: Reuters

Po več dneh iskanja so našli prvo pogrešano osebo. Potem ko so ga locirali, so potrebovali kar tri ure, da so ga potegnili izpod blatne gmote. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so ob njem našli še truplo moškega, kar je druga smrtna žrtev plazu. Pod plazom sta bila zasuta več kot 60 ur. Francoska tiskovna agencija AFP medtem poroča, da so gasilci sporočili, da so pod plazom odkrili dva preživela, a naj bi eden umrl. Predtem so mediji poročali, da si reševalci prizadevajo rešiti hudo ranjenega moškega.

Rešeni moški, ki so ga že identificirali in mu je ime Tian Zeming, je po besedah reševalcev preživel zaradi železnega tramu, ki je, potem ko se je stavba porušila, omogočil pretok zraka skozi približno 40-centimetrsko luknjo. Nemudoma so ga prepeljali v bolnišnico, kjer je bil že operiran. Je hudo dehidriran in izredno šibak, a je stanje stabilno.

Reševalci še vedno iščejo preživele
Še vedno več kot 400 reševalcev na 16 lokacijah išče morebitne preživele. Na seznamu pogrešanih je še vedno 75 ljudi, od tega 50 moških in 25 žensk, je potrdil podžupan Šendžena Lju Šinšeng. Prvotno so poročali o 91 pogrešanih. V torek so iz blata potegnili štiri trupla. 16 ljudi je še vedno v bolnišnici, trije od njih imajo hude poškodbe.

V nedeljo je orjaški zemeljski plaz zasul 33 zgradb. Plaz je prekril 380.000 kvadratnih metrov. Na nekaterih predelih je globok tudi do deset metrov. Plaz je posledica materiala, ki so ga nanesli po gradbenih delih v bližini.