Nebo so razsvetlili bliski. Foto: Uporabnik Mojega spleta zadeti kemik
Nebo so razsvetlili bliski. Foto: Uporabnik Mojega spleta zadeti kemik

Neurje je povzročilo nevšečnosti. V Piranu je na cesto padlo drevo, v kraju Gorje pri Idriji je veter odnesel streho gospodarskega poslopja, v naselju Grahovo je razkrilo skedenj in podrlo drevo, prav tako je močan veter odnesel streho na hiši v Dornberku, piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Proti večeru se nam je namreč z zahoda približala oblačnost, ki je vreme precej poslabšala. Občasne padavine v zahodni Sloveniji so se tako zvečer še okrepile. Pihal je okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo, ob nevihtah so mogoči močnejši sunki. Dež se bo ponoči razširil nad večji del države.

Vodnatost rek po državi je večinoma srednja, razen ponekod na jugozahodu države, kjer so pretoki manjših rek manjši od običajnih v tem letnem času. V noči na torek lahko ob močnejših padavinah in nevihtah narastejo manjši vodotoki v zahodni, severni, osrednji in jugovzhodni Sloveniji.

Padavine, sicer manj intenzivne, se bodo nadaljevale tudi v torek, spremembe v temperaturi pa niso predvidene. Reke bodo znova narasle v sredo in četrtek. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je večji porast rek pričakovati v Posočju, na Gorenjskem in v osrednji Sloveniji, kjer lahko reke dosežejo velike letne pretoke.