Ponoči se bodo padavine krepile. Foto: BoBo
Ponoči se bodo padavine krepile. Foto: BoBo
Sneg ponovno odel Slovenijo

V noči na ponedeljek in v ponedeljek do sredine popoldneva bo največ snega zapadlo v krajih med Notranjsko in Gorjanci, in sicer od 30 do okoli 40 centimetrov.
Drugod bo sneženje malce zmernejše, razen na severu, in bo nametalo od 20 do 30 centimetrov snega. Zmerna burja bo predvsem na Notranjskem ponoči in jutri dopoldne delala tudi zamete.

Zaradi sneženja in snega, ki se že oprijema cestišča, so ceste v večjem delu države spolzke, opozarjajo na prometnoinformacijskem centru (PIC). Na cestah so tudi plužne skupine, zato je promet ponekod upočasnjen. PIC še opozarja, da se lahko zaradi nizke temperature in sneženja razmere na posameznih cestnih odsekih hitro poslabšajo. Voznikom zato svetujejo, naj spremljajo vremensko napoved in stanje na cestah.

Do 21. ure velja tudi prepoved prometa tovornih vozil, težjih od sedem ton in pol. Na primorski avtocesti bo zaradi slabih vremenskih razmer prepoved do preklica. Vozniki tovornih vozil pa lahko izločanje tovornih vozil na drugih avtocestah pričakujejo, glede na vremenske razmerev, nočnem času.

Sneg ponovno odel Slovenijo