Tudi slavni Niagarski slapovi so odeti v leden oklep. Foto: Reuters
Tudi slavni Niagarski slapovi so odeti v leden oklep. Foto: Reuters
Prebivalci Chicaga se to zimo, ki jim je ponudila obilo snega, zabavajo s snemanjem videoposnetkov, ko se mečejo v debelo snežno odejo. "Prosim prebivalce, da takoj prenehajo s tem: odrasli ljudje skačejo skozi okna. To je neumno in nevarno," je dejal bostonski župan Marty Walsh. Foto: Reuters
Tridnevno sneženje je v Carigradu povzročilo pravi prometni kaos. Foto: EPA

Ameriški vremenoslovci napovedujejo, da bo v prihodnjih nekaj dneh padel temperaturni rekord v več kot 100 krajih po ZDA in Kanadi. V Paducahu v zvezni državi Kentucky so v četrtek zjutraj namerili -22 stopinj Celzija.

Zaradi mraza so bile danes zaprte javne šole v Chicagu, kjer je z namerjenimi -22 stopinjami Celzija padel 79 let star temperaturni rekord. S težavami, povezanimi z mrazom, se spopadajo tudi v železniškem prometu, nizke temperature pa povzročajo težave tudi pri oskrbi z električno energijo: v sredo je v Tennesseeju brez elektrike ostalo več kot 30.000 odjemalcev.

Mraz se pomika proti vzhodu: v petek naj bi se v hud mraz zbudili prebivalci od Bostona do Richmonda, v prihodnjih dneh pa naj bi se temperature pod ledišče spustile celo v Orlandu na sončni Floridi.

Nizke temperature so spremenile tudi razgled na Niagarske slapove, ki so se spremenili v ogromno ledeno skulpturo, ki jo radovedneži hodijo fotografirat od blizu in daleč.

Sneg pobelil Carigrad
Večdnevno sneženje pa povzroča obilo težav v Carigradu. Turško velemesto se spopada s pravim prometnim kaosom, letalska družba Turkish Airlines je odpovedala več kot 350 letov, zaradi snega pa so ostale zaprte tudi šole. Kot poročajo turški mediji, je snežna odeja - ponekod je zapadlo 70 centimetrov snega, najdebelejša v zadnjih 28 letih.