Glasovati je mogoče tudi od doma. Foto: BoBo
Glasovati je mogoče tudi od doma. Foto: BoBo

Če želijo glasovati na voliščih zunaj kraja njihovega stalnega prebivališča, morajo volivci o tem še danes obvestiti okrajno volilno komisijo, na območje katere so vpisani v volilni imenik. V nedeljo bodo tako lahko svoj glas oddali na enem izmed 55 posebnih volišč, ki so si ga izbrali.

Invalidom dostopna volišča
Prav tako se je še danes mogoče prijaviti za glasovanje na volišču, dostopnemu invalidom, ki jih je po državi 1148. Če je eno izmed teh volišč tudi volivčevo "domače" volišče, se mu ni treba posebej prijaviti, sicer pa mora svojo zahtevo posredovati okrajni volilni komisiji.

Glasovanje na domu
Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, pa bodo lahko v nedeljo glasovali pred volilnim odborom na svojem domu. Takšno željo morajo ravno tako še danes sporočiti okrajni volilni komisiji.

Predčasno glasovanje
Danes je tudi še mogoče oddati glas na predčasnih volitvah. Te že od torka potekajo na sedežih upravnih enot in njihovih izpostavah med 9. in 17. uro. Volivci lahko na predčasnem glasovanju glasujejo le na tisti upravni enoti, na območju katere imajo stalno prebivališče, sicer pa je glasovanje povsem enako kot na dan volitev.

V prvih dveh dneh predčasnih volitev je svoj glas oddalo dobrih 14.000 volivk in volivcev oziroma 0,85 odstotka volilnih upravičencev.