55 sekund - AKCIJA! Foto: MMC RTV SLO
55 sekund - AKCIJA! Foto: MMC RTV SLO
Natečaj 55 sekund

Poleg utrinkov iz obdobja začetnega ustvarjanja, ki jih gledalci lahko spremljajo v poletnih večerih na naših programih, je ob tej priložnosti pripravljen niz dogodkov in vsebin, med drugim tudi nagradni natečaj za izdelavo kratkih filmov.

Televizija Slovenija v sklopu 55. obletnice razpisuje nagradni natečaj za izdelavo kratkih filmov.

Z natečajem 55 sekund, prepričaj s svojo filmsko zgodbo, želimo povabiti gledalce k soustvarjanju zgodbe nacionalnega medija. Tokrat tematski in žanrski okvir nista opredeljena. Izbira teme je poljubna, pomembno je le, da ustvarjalci upoštevajo dolžino videoposnetka, ki mora biti natančno 55 sekund.

Zainteresirani lahko v natečaju sodelujejo od 15. avgusta 2013 do 15. oktobra 2013.
Zgodnje prijave bodo posebej nagrajene. Med vsemi, ki bodo naložili filmčke do 1. septembra, bo v kategoriji zgodnjih prijav nagrajen najboljši. Sodelujoči pa se lahko poleg te nagrade potegujejo tudi za prvo nagrado, ki bo dodeljena zmagovalcu po izboru strokovne žirije, in drugo nagrado, ki bo dodeljena zmagovalcu po izboru občinstva.
55-sekundni filmček lahko na spletno mesto sodelujoči naložite s pomočjo Facebooka, YouTuba, Vimea ali prek FTP-naslova.

Kratke filme bo ocenjevala tričlanska strokovna žirija:
- Goran Vojnović, filmski in televizijski režiser, scenarist, pisatelj in kolumnist;
- mag. Alma Lapajne, režiserka in avtorica številnih dokumentarnih in igrano-dokumentarnih filmov;
- Doris Vozny, režiserka in scenaristka radijskih oglasov, promocijskih filmov, gledaliških prireditev in javnih proslav.

Več informacij o natečaju je dostopnih na spletnem naslovu rtvslo.si/55sekund.

Natečaj 55 sekund