Za zidovi NPU-ja naj bi deloval tudi prisluškovalni center policije. Foto: MMC RTV SLO/Ana Svenšek
Za zidovi NPU-ja naj bi deloval tudi prisluškovalni center policije. Foto: MMC RTV SLO/Ana Svenšek

Lokacija se je razkrila v dialogu med poslancem SDS-a Zvonkom Černačem in ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal. Černač, ki je predsednik parlamentarne komisije za nadzor tajnih služb, je namreč dejal, da so v stavbi na Dimičevi postavljeni najsodobnejši elektronski sistemi. Kresalova se je odzvala in dejala, da je Černač, "ne da bi kar koli razmislil, razkril podatke, ki jih je dobil ob izvajanju funkcije predsednika komisije, podatke, s katerimi ne sme razpolagati nikjer v javnosti. Razkril je, kje je nadzorni center. To je nezaslišano in, blago rečeno, škandalozno!"

Kresalova in kriminalisti so zaradi razkritja napovedali ukrepe, Černač pa je dejal, da je le omenil elektronske sisteme, druge stvari pa je razkrila preveč razburjena ministrica.

Komaj priseljen, že odseljen?
Prisluškovalni center kriminalistične policije opravlja naloge prisluškovanja osumljencev kaznivih dejanj, v njegovem okviru pa deluje tudi služba za sledenje. Do zdaj je bila njegova lokacija strogo varovana skrivnost, na Dimičevo pa naj bi ga preselili pred kratkim. Aleksander Jevšek, direktor kriminalistične službe, je za časnik Dnevnik dejal, da je lokacija varovana po najstrožjih standardih. Po pisanju Dnevnika bodo center zaradi razkritja najverjetneje spet preselili, saj so lahko, če je njegova lokacija znana, ogroženi telefonski vodi, ki vodijo do njega.