Turisti so uživali en dan manj od načrtov. Foto: EPA
Turisti so uživali en dan manj od načrtov. Foto: EPA
Kdo bo vrnil denar turistom?

Turisti, ki so v Egipt potovali s turističnima agencijama Kompas in Palma, so plačali za sedemdnevni aranžma, a, kot pojasnjujejo v Kompasu, jim zagotovo ne bo poplačana sedmina vrednosti, saj je levji delež stroškov predstavljal letalski prevoz, upravičeni pa so le do povračila nočitve in vključenih storitev.

Tudi denarja za izlete, ki so jih že plačali, a jih zaradi predčasnega izhoda niso opravili, dopustniki ne bodo več videli. Prav tako niso upravičeni do odškodnine za predčasen odhod, saj agencije na izredne razmere niso imele vpliva, je za TV Slovenija poročala Vesna Zadravec.

Če ste v Egiptu letovali s Kompasom, jim morate za povrnitev denarja poslati kratek dopis, v Palmi pa bodo to storili brez posebnega zahtevka.

Vlada bi stroške razdelila
Za zdaj kaže, da vlada ne bo v celoti pokrila stroškov, temveč pričakuje, da si jih bo razdelila z Adrio Airways in turističnima agencijama. Mišo Mrvaljević iz Kompasa odgovarja, da si stroškov niso pripravljeni deliti, saj je, ko so potniki odšli, veljalo uradno obvestilo, da so vsi kraji varni. Ko pa je bilo obvestilo spremenjeno, so se pač odzvali v skladu s tem.

Kdo bo vrnil denar turistom?