Marko Filli želi, da se ljudje znova obrnejo na RTV, ko potrebujejo informacije. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Marko Filli želi, da se ljudje znova obrnejo na RTV, ko potrebujejo informacije. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
prvi dnevnik
Voditeljice TV Dnevnika bodo to nalogo opravljale tudi v novi informativni oddaji. Foto: MMC RTV SLO
Prihaja Prvi Dnevnik

Prvi dnevnik bo prerez najpomembnejših dogodkov doma in po svetu, ki se bodo zgodili do 13. ure, prvič pa bo na sporedu jutri, 30. septembra. Poleg osrednje informativne oddaje bodo program tvorile tudi redne tedenske rubrike.

Ponedeljkovi Prvi koraki bodo namenjeni staršem in starim staršem, ki skrbijo za predšolske otroke. Torkov Srebrni namig se osredotoča na starostnike, v srednem Zelenem odtisu pa bodo na svoj račun prišli tisti, ki jih zanima skrb za okolje.

Četrtki bodo namenjeni kmetovalcem in vrtičkarjem v rubriki Zorane ledine, petkova rubrika Nove priložnosti pa se bo posvetila iskalcem zaposlitve. Sobotne oddaje bodo prostor za pogosto prezrte posebnosti manjših krajev, ki jih bodo pokrivali ustvarjalci rubrike Čisto blizu, v nedeljskem Širokem kotu pa bodo predstavljene posebnosti z vsega sveta.

TV Dnevnik v malem
Po besedah namestnice odgovorne urednice informativnega programa Ilinke Todorovski Prvi dnevnik ne bo zgolj hiter pregled dnevnega dogajanja, ampak bodo predstavljene vse informacije, ki jih bodo novinarske ekipe zbrale do 13. ure. Gre za ambiciozno zastavljen projekt, ki bo tudi daljši kot dosedanja poročila ob enih, več pa bo tudi interaktivnosti, je dodala.

Po besedah generalnega direktorja Marka Fillija bo v tem projektu uvedenih kar nekaj novosti, ki se bodo uvajale postopoma, program pa bo po njegovih pričakovanjih do novega leta še rastel. "Želimo si, da bi ljudje spet spoznali RTV Slovenija kot medij, ki zagotavlja verodostojne in neodvisne informacije, in se v tej džungli, ki vlada na medijskem področju, obrnili na naš medij," je dejal Filli.

Prihaja Prvi Dnevnik