Slovenija

Poudarki

  • Program: Debirokratizacija, radikalna poenostavitev države
  • "Delamo nekaj zgodovinskega, politiki želimo povrniti ugled"
Virant
       Potrebujemo človeka, ki nima žiro računov nekje po svetu. Ekipo, ki je ne briga, kdo je leta 1945 zmagal - rdeči, beli ali črni - temveč, ali bomo jutri lačni ali siti.       
 Ivo Boscarol, podjetnik
Virantova stranka
Navzočih je bilo 213 kongresnikov. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
       Kar koli se bo že z nami zgodilo, lahko boste rekli, da ste bili zraven.       
 Virant navzočim ob koncu kongresa
Ivo Boscarol
Podprl jih bo tudi Boscarol, a le z nasveti svetu stranke. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
       Praktično vse ankete, ki smo jih videli do zdaj, so nas postavile med prve tri, kar pomeni, da pričakujemo eno od medalj. Če je ne bo, bomo razočarani oziroma bo to pomenilo, da smo naredili v nadaljevanju kampanje nekaj narobe.       
 Janez Šušteršič
VIDEO
Virant že ima stranko

Dodaj v

Foto: Stranka ustanovljena, Virant predsednik, Šušteršič podpredsednik

Virant: Na blatenje se ne bomo ozirali
21. oktober 2011 ob 17:32,
zadnji poseg: 21. oktober 2011 ob 18:14
Ljubljana - MMC RTV SLO

V Ljubljani so na ustanovnem kongresu stranke Državljanska lista Gregorja Viranta sprejeli statut, program in izvolili vodstvo. Boscarol: Ne razočarajte me. Virant: Negativne kampanje se ne bojimo.

Lista Gregorja Viranta - ki je pravnoformalno stranka - gre skozi še zadnje formalnosti na poti do sodelovanja na predčasnih parlamentarnih volitvah 4. decembra. Predsedstvo kongresa je ob zadostnem kvorumu ugotovilo, da je stranka ustanovljena, in sprejelo strankin statut.

231 navzočih je soglasno izvolilo Viranta za predsednika stranke in Janeza Šušteršiča za podpredsednika. Izvršni odbor poleg Viranta in Šušteršiča sestavlja še Jani Soršak.

V svet stranke so bili izvoljeni: Aleksandra Markovič Predan, Katarina Hočevar, Marko Pavliha, Janko Jenko, Fidel Krupič, Tina Zajec in Tomaž Štih.

Virant: Prinašamo nekaj drugačnega
"Čutim velikanske količine pozitivne energije, ki se sproščajo, ne samo na današnjem ustanovnem kongresu, ampak v Sloveniji nasploh. Z današnjim dnem smo dali državljankam in državljanom neko novo ponudbo na političnem prizorišču. Prinašamo nekaj drugačnega, zlasti zaradi tega, ker se nočemo deliti na leve in desne in ker ne gremo v politiko zato, da bi se prepirali, ampak zato, da bi delali in da bi naredili rezultate," so bile prve Virantove besede po koncu kongresa.

Stranka ima po Virantovih besedah približno en teden časa, da pripravi listo kandidatov za poslance. Zaradi kratkega časa se, kot pravi Virant, lahko zgodi tudi kakšna napaka, zato bo vso svojo energijo vložil v izbor najboljših kandidatov za poslanke in poslance.

"Vsi smo se že javno udejstvovali, vemo, da ni nihče naredil nič slabega, zato se ničesar ne bojimo. Če bo prišlo do negativne kampanje, do nizkih udarcev, do blatenja, bomo preprosto to vrgli čez ramo in se s tem ne bomo ukvarjali," je še izpostavil.

"Imam občutek, da delamo nekaj zgodovinskega, pa ne zato, da bi prišli v zgodovino, ampak da bi si ljudje zapomnili, da je prišlo do prelomnice, ko je politika postala prijazna," je dejal Pavliha.

Pojasnil je, da je bil do zdaj član le stranke LDS, nikoli pa SD-ja, pač pa je bil če član poslanske skupine te stranke. "Če me danes vprašate, je bila to moja največja politična napaka. Že takrat, ko je LDS takorekoč razpadel, in ko smo natanko 17. marca 2007 z večimi kolegi in bivšim predsednikom vlade izstopili iz stranke in se pridružili SD-ju, bi moral ravnati bolj etično in postati neodvisen," se spominja Pavliha.

Trije stebri programa
Program stranke sloni na treh stebrih, je med kongresom pojasnil Virant. Prvi je vzpostavljanje pravične in pravne države, drugi je zmanjševanje javne porabe in pogojev za podjetništvo, tretji pa je debirokratizacija. Program so pred kratkim obširneje predstavili na tiskovni konferenci. Med drugim se bodo zavzemali za zmanjšanje števila ministrstev in agencij ter za povečanje učinkovitosti sodišč; pa tudi ukinitev državnega sveta in obveznega članstva v zbornicah.

Šušteršič je poudaril, da se bodo zavzemali tudi za umik države iz gospodarstva, zato, kot pravi, v njihovem programu ne bo mogoče najti obljub o velikih gospodarskih projektih. Virant je dodal, da si bodo za debirokratizacijo prizadevali tudi na področju zdravstva, saj je "dovolj tega, da hodimo okoli zdravnikov kot poštarji".

Virant je pojasnil, da ob naraščajoči priljubljenosti stranke narašča tudi število ljudi, ki bodo želeli zajahati val in izkoristiti uspeh. Stranka bo sicer dovolila včlanitev tudi tistim, ki so že bili člani kakšne druge stranke, si pa bo pridržala pravico, da iz kakršnih koli etičnih ali moralnih razlogov kogar koli zavrne.

Na splošno si bodo v javni upravi po Virantovih besedah prizadevali na pameten, inteligenten način zniževati stroške, brez radikalnih potez in stališč, kot na primer, da so javni uslužbenci nesposobni in da jih je za polovico preveč - ker to ni res. Zavzel se je tudi za premišljen socialni dialog, saj pretekle izkušnje kažejo, da rešitve "na silo" sprožijo referendumske blokade. Pri referendumih bi v stranki sicer ukinili možnost, da ga predlaga 30 poslancev, bi pa ohranili pobudo s podpisi 40.000 volivcev.

Boscarol: Ne razočarajte me
Navzoč je bil tudi uspešen podjetnik iz Ajdovščine Ivo Boscarol, ki se v stranko sicer ne bo vključil, a vanjo verjame in jo bo podpiral kot svetovalec izvršnega odbora stranke. Zbranim je dejal, da če bodo razočarali, ne bo razočaran le on, temveč večji del države.

Kot je Boscarol povedal v uvodnem nagovoru, bo do stranke ves čas držal kritično distanco in bo njihova slaba vest, če bodo zavili s poti tistega, kar sam pojmuje kot korist Slovenije. Viranta podpira zato, ker ga pozna že iz časov skupnega članstva v strateškem svetu vlade Janeza Janše. Stranko pa podpira zato, ker verjame, da Virantove ekipe ne zanima, kdo je zmagal leta 1945 - beli, rdeči ali črni - temveč, ali bomo jutri lačni ali siti.

Podal je še svoj pogled na to, kaj je v tem trenutku najpomembnejše. Ob opazki, da je danes prebral dva nova strankarska programa, ki vključujeta zmanjševanje davkov, je dejal, da davki sploh niso osrednja težava. Ti so pri nas normalni. Težava so mnogoteri priveski, je pojasnil - delodajalca delavec stane ogromno, sam delavec pa od tega dobi bore malo. Glavne ovire za gospodarstvo so po njegovem mnenju administrativne in ravno na tem področju vidi Virantovo največjo prednost.

"Nobenega dogovora ni bilo z Jankovićem ali Janšo. Smo absolutno iskreni," je pred časom še zagotovil Virant in ob tem dodal, da bo stranka, ki jo ustanavlja, stranka tistih, ki jim je dovolj delitve na leve in desne.

Aleksander Kolednik, Aljoša Masten
Ivo Boscarol
Štih
Kongres Virantove stranke
Virantova stranka
Virantova stranka
Virantova stranka
Virantova stranka
Virantova stranka
Prijavi napako
Komentarji
Joe Malkovich
# 21.10.2011 ob 17:37
Le tako naprej. Rabimo neobremenjene ljudi.
Schumacher
# 21.10.2011 ob 17:41
Bravo Gregor Virant in ekipa!
Bik
# 21.10.2011 ob 17:51
Bom poskusil ponovno.
Vso srečo na volitvah in uspešno delo v korist Slovencev pod budnim nadzorom "robin huda" Pezdirja.
Joe Malkovich
# 21.10.2011 ob 17:41
"Upam, da so iskreni. Bojim pa se, da je v navezi z Jankovićem in da je on tisti, ki bo spet omogočil vladanje levici."

To so buče.
Jethros
# 21.10.2011 ob 17:51
Malo izven konteksta članka, ampak glede na RTVjevo "objektivno poročanje, ko niti priznanja Mira petka o plačevanju breplačnikov niso objavili, si mislim, da ne bodo niti tega:

Mitja Kunstelj je bil danes na NPU, kamor naj bi prinesel pisalni stroj Olympus, na katerega so bili napisani ponarejeni dokumenti v zadevi Depala vas.

Me zanima, kaj se bo izcimilo, to, da je zadeva zastarala ravno zaradi pisalnega stroja, ki ga je Brezigarca "izgubila", je pa tudi znano dejstvo.

Aja, glede Viranta pa, samo naprej, iskreno, pogumno, z realnimi cilji in s pametjo v rokah, brez zaupanja v SDS, ki te je tako popljuvala!
moonylink
# 21.10.2011 ob 17:47
SDSju se bo sfuzlalo po mojem, namesto da bi po vseh pravilih morali biti sedaj oni v središču pozornosti in namesto da bi jih vesoljno ljudstvo pozdravljalo kot odrešenike so jim ves prostor odžrli jankoviči, viranti in mance košir;P

hahahahaha

vnuk a ti spet komunajzarji lezejo iz ušes?
A6
# 21.10.2011 ob 18:06
ma kaj je z vami, da Viranta ocenjujete le glede na Janso... Virant je samostojna stranka s svojo glavo in programom, in v koalicijo bo vrjetno sel s strankami ki imajo sorodne programe in poglede. pa mu dejte 50+ ce hocete da z nikomer ne sklepa koalicije.
Slovenc-85
# 21.10.2011 ob 17:55
GO GO GO VIRANT IN JANŠA!!!! SKUPAJ DO 2/3 MANDATOV!
michonz
# 21.10.2011 ob 18:23
"Stranko pa podpira zato, ker verjame, da Virantove ekipe ne briga, kdo je zmagal leta 1945 - beli, rdeči ali črni - temveč, ali bomo jutri lačni ali siti." - Dobro je tole Boscarol povedal s čim bi se morala ukvarjati politika...
nangapad
# 21.10.2011 ob 18:06
Za Janšo smo lahko veseli,da ga mamo in da ima on toliko poslance,si predstavljate,kaj bi šele potem lahko delala ta rdeča drhal z Slovenijo?
el CARTEL
# 21.10.2011 ob 17:57
je pa okej to, da ni obseden z levimi in desnimi.. ker pri janši se kaže že patološka obsedenost s tem, človek sploh ni možen normalne komunikacije brez da omeni komuniste..
ledzeppelin
# 21.10.2011 ob 18:03
Super! Še levičarske sluge iz Mladine so se ga danes lotile, torej moja podpora Virantu ni več 100% ampak 110%. Kar pridno ga volimo, mogoče še SDS ne bomo potrebovali v koaliciji.
Gremo Virant po 50%!
Arndovia
# 21.10.2011 ob 20:27
Ojoj... Sem mislil, da bo vzel kak mlad kader oz. neobremenjene ljudi... Strokovnjake, kot je sam... Zdaj pa vidim, da si je navlekel vso navlako od odpadnikov... To mi ni všeč :-/
Goorden
# 21.10.2011 ob 18:01
Jethros: +1

se bo hitro videlo ali le navidez kdaj kontrira Janši, ali je dejansko svež veter. Mene zaenkrat še ni prepričal, ampak saj še ima čas
michonz
# 21.10.2011 ob 17:55
@ vedrus

pa koga sploh briga kaj si ti ovca misliš????
michonz
# 21.10.2011 ob 17:50
Končno stranka ki ni ekstremno leva (SD), ekstremno desna (SDS) in ekstremno "samo da gre v naš žep" (Ljubljankovič)...Upam da bo res vsaj približno tako kot govorijo
aco.kastelec
# 21.10.2011 ob 23:34
Meni pa ni nekaj jasno: majniško deklaracijo so leta 1989 na kongresnem trgu prebrali, med drugim tudi zato, ker je bil Janez Janša politični zapornik takratne oblasti (katere glavni voditelj je bil Milan Kučan) in so si vsi želeli novo, svobodno in demokratično državo. Letos, ko je 20 let demokratične Slovenije, je bila ironično na oblasti SD, ki se šteje za naslednico prejšnje partije v enostrankarskem sistemu. Milan Kučan je še vedno siva eminenca in očitno tisti kandidat za katerega se odloči in ga podpre, potem tudi zmaga. Razen 2004 Janez Janša, ki pa je edini do sedaj uspešno speljal 4-letni mandat in v tem času predsedoval tudi Svetu EU, potem zgubil volitve, ker so mu očitno ponovno nastavili politični proces. Naj mi torej kdo razloži na podlagi teh dejstev, kako je možno, da JJ velja za negativno figuro, za slabo alternativo, Kučanova eminenca pa se še vedno, ne glede na vse, prodaja kot rešitelj naroda in še več, njegov konstrukt Jankovića kot učinkovitega bodočega politika, se ponuja kot ta prava alternativa. Ne vem, ne morem razvozlat tega vzorca razmišljanja oz. protinaravne intuicije.
zemljemerec
# 21.10.2011 ob 18:14
Srečno in uspešno !
sorak
# 21.10.2011 ob 18:13
Trenutno pri Virantu manjka samo še seznam ljudi, s katerimi gre na volitve. Dejansko mislim, da ima Virant velik domet in bo moral z ustrezno ekipo zasesti številna ministrstva.
Teoretično lahko Viranta vežemo na SDS. To je bila moja prva misel. Strateški načrt JJ, kako dejansko dobiti 50+. JJ ve, da lahko SDS dobi max 25-30%. Ostalo je treba dobiti preko drugih. In Virantova stranka je tako popolna za tak načrt. Oni poberejo še 20% sredine in je skupaj 50+ zagotovljenih.
Po drugi strani se govori, da je to povezava z Jankovićem. Ta se mi zdi malo manj možna, ker ga, tako javno, veže samo sorodstvo. Ampak, glede na to,da sta bila Virant in Janša skregana po volitvah 2008 (če se kdo spomni, Viranta ni bilo na stranki, ko se je spremljalo volitve), bi bila to možnost, da se premaga SDS, torej Virant in Janković skupaj.

Ampak, Slovenija in Slovenci smo že tako spolitizirani, da smo že malo paranoični. Lahko, pač Virant samo hoče prebiti način razmišljanja, ki ga podajajo do sedaj največje stranke (SDS, SD, LDS), torej narediti korak naprej. Če je tako, je Virant trenutno optimalna izbira ...

Pa upajmo,da se ne bomo nasrali ... : ))
Franc Jozef
# 22.10.2011 ob 10:41
Imate moj glas.
zapatist
# 22.10.2011 ob 00:07
Aco
Ne živimo leta 1945, niti 1991. Smo neodvisna država v EU leta 2011. Smo sredi globalne ekonomske krize, ki jo je povzročil pohlepni neoliberalizem. Smo zapufani in neučinkoviti reševati naše probleme. To je tisto kar je pomembno. Mene zanima program, ki bo znal reči stop neoliberalizmu, po drugi strani pa bo bil učinkovit. In za enkrat ga še nobena stranka ni predstavila. Skratka nič novega. Še enkrat zanima me konstruktivnost, , tvoje delitve pa bi morale biti že zdavnaj pase, saj so cokla Slovenije
aford
# 21.10.2011 ob 22:02
Zoki je že pokazal,kaj ga zanima-denar.
Joe Malkovich
# 21.10.2011 ob 21:35
Še dobro, da imam kje prebrat, kaj se je dogajalo. Na 24kur so kongresu namenili celih 1500 znakov. Prekleta Janković TV.
stein
# 21.10.2011 ob 20:37
komsomolec, a misliš da bo mogoče Janković zrihtal AMG Mercedes za vsako Slovensko družino??
manrose.
# 21.10.2011 ob 18:23
Desničar, ki se ne bo vtikal v partizane in poveličeval domobrance, ki se ne bo pogajal s sindikati in skrbel za nek socialni mit države in ki bo imel ob sebi neoliberalce. To je tisto, kar rabimo. Podpiram, samo, čim dlje stran od politikov, ki so v politiki že več kot 10 let.
Zwook
# 21.10.2011 ob 17:50
Ni napačen, sam jst mu še vedno ne morm odpustit njegove ponesrečene plačne reforme, ki je še povečala javni dolg, nesorazmerja med zaposlenimi in jezo
timcek.veseli
# 22.10.2011 ob 12:03
sjefrojkaf
Tudi, če pikovadama svoje izjave ni napisala slovnično pravilno - še vedno dejstvo ostaja dejstvo!
Aresnica
# 22.10.2011 ob 00:29
aco.kastelec 21. oktober 2011 ob 23:34
bravo,dober si razvozlal_ škoda,da nam še vedno vlada forum21-na čelu Zemljariča in Kučana.
pikec72
# 21.10.2011 ob 21:47
Pa še to ... največje zgube so za mene sedanji poslanci, ki bežijo k Jankoviču, pri Virantu še jih nisem opazil, ko se v njihovih strankah ladja potaplja ...
Vse bolj pa se mi dozdeva, da se je Virant pojavil kot protiutež Jankoviču in mu je močno prekrižal načrte, razen v primeru, da oba ne igrata kake igre ...
bodimo_razumni
# 21.10.2011 ob 21:32
Pa se je začelo spet kuhati...ko se vse pokrade pa narod potegne ta kratko in poje to vročo in preslano juho. Bo narod ravnal prav ali ga bo rumeni tisk, kot ničkolikokrat že, zopet preslepil!!??
yanker
# 21.10.2011 ob 20:19
miroslavm1... prednost Viranta je ravno to da ne izključuje nobenega, niti Janše.
nangapad
# 21.10.2011 ob 17:58
Jest pa pravm,da bo pomojem ta nova koalicija,koalicija pravih slovencev! Sam,da nav Janković,lopov na kubik! Sm pa prepričan,da bo zmagal J.J.,volil,ga bom tud jest,pa mi prej nikol ležala nobena stranka,ampak treba je nekej naredit in SDS,vam je všeč ali ne,ima prave rešitve in kar je najbolj pomembno - REALNE!
Bik
# 21.10.2011 ob 17:46
Kaj sem pa zdaj narobe napisal, da sem bil zbrisan mi pa res ni jasno.
zapatist
# 22.10.2011 ob 00:01
@aco: Ne vem, ne morem razvozlat tega vzorca razmišljanja oz. protinaravne intuicije.

Aco, dokler boš vkalupljen v črno bel miselni okvir, dokler boš videl na eni strani Kučana in na drugi strani Janšo, ne glede na to, kdo je zate bel in kdo črn, dokler ne boš šel preko tega, kar ti eni ali drugi uturavajo v glavo kot najbolj pomembno ( npr komunajzerji pa domobranci ali pa osamosvojitelji in izdajalci ), toliko časa pač ne boš mogel stvari razumeti. Poskusi misliti izven teh vsiljenih kalupov. Je prav osvežujoče
volkun
# 21.10.2011 ob 22:08
... ura je 22.02 in je zabeleženih že 148 razprav!
... razmišljam in ugotavljam, da nam le ni vseeno, kaj se dogaja z nami in kdo vodi našo domovino
... tudi nekaj zelo konstruktivnih razprav je na tem portalu
želim si le, da bi mogoče kdaj kdo od politikov prebral katera naša razmišljanja, razprave, kritike in pohvale!
zagotovo mu ne bi škodilo in mogoče se bi mu utrnila kaka nova misel, ideja, beseda, ki bi blagodejno vplivala na nas - davkoplačevalce in volilce hkrati
torej dragi politiki: berite tudi vi nas, kot vas beremo mi!
rubin
# 21.10.2011 ob 20:55
da bi se gdo spomnu če ne drugega vsaj razbremenit delo davkov in namesto tega obremenit lastnike 2,3 itd. hiše z davkom, da gredo na trg in lahko mladi (z večjo neto plačo, ker bi ble plače razbremenjene davkov) pridejo do svojega stanovanja. to pa ne, to je za slovenijo bogokletno očitno..
debela_deklica
# 21.10.2011 ob 20:41
nekdodalec: Zmanjšati javno upravo... pa sej Viratn živi od nje... pa novonastala stranka tudi... veš, da ne more tega zmanjšat... če bo to naredil je brez svojih volilcev
wisan
# 21.10.2011 ob 20:32
Pa kaj ti kvasijo. Niso levi, niso desni, niso niti za navzgor ali za naprej !? Vse kar sem dosedaj razumel je neka finančna policija, ki bo verjetno trajbala not davke za javni sektor. In kaj bi si lahko drugega obetal od specialista za javni sektor ? Pa to je njegov hobi - ogromni javni sektor. Je kdo slišal kaj druga iz njihovega programa. ? Že zmeraj sem sumil, da je PIPISTREL neke vrste oproda trenutno vladajoče politične sile - oportunist. Iz Elana je potegnil vse kar danes je ?
dzink
# 21.10.2011 ob 20:22
Ali ni napisano v tekstu, da je že od 2000 v politiki, da je bratranec Jankovićeve žene, in da je gostoval v vseh vladah..to se meni ne zdi, človek, ki ni bil zravn državnega odločanja zadnjih 11 let.
noCO2
# 21.10.2011 ob 20:17
Bil na kongresu, malo iz firbca, malo iz simpatij do ustanoviteljev stranke. Če ne gre za poštene ljudi s poštenimi in iskrenimi nameni, potem so res fantastični igralci, vredni oskarjev! Jaz jim verjamem, verjamem Pezdirju, Boscarolu, oba sta požugala Virantu, če bi ga kdaj začel lomiti in se izneveril obljubam.

Jim pa zamerim nerodnost, da je veliko ljudi, ki so prišli na kongres, ostalo zunaj dvorane. Nihče jih ni niti pozdravil, kaj šele, da bi se jim opravičili, ker so prišli le do zaprtih vrat.

Vsem kritikantom pa le: le čevlje sodi naj kopitar!
stanolio
# 21.10.2011 ob 19:51
Kot je rekel Boscarol, ne rabimo nikogar, ki ima račune v tujini, ne rabimo nikogar, ki bi ga zanimalo kdo je zmagal 1945, ampak nekoga, ki bo znal organizirati državo tako, da ne bomo lačni in da nam ne bodo ukradli še tistega kar je še ostalo, lahko so vsi samo tisti, ki so bili zadnjih dvajset let več ne, ti so nam državo ukradli in naredli škodo, ki jo bomo popravljali tako kot 1945, ko so nas oropali ukopatorji.
miroslavm1
# 21.10.2011 ob 19:06
moj glas gre vsekaor k Virantu ali Jankoviču. Odvisno od tega čigav program me bo prepričal in ne bo obljubljan nemogočega, tako kot obljublja mešalec megle JJ
miroslavm1
# 21.10.2011 ob 19:03
tupamaross
21. oktober 2011 ob 18:46
Prijavi neprimerno vsebino

Sedaj je pa to že malo preveč. Zahtevaš ta se tvoji komentarji ne komentirajo. Kdo ti daje tako pravico. Če imaš ti pravico pisati neumnosti in jjih javno objavljat, potem nimaš nobene pravice, da se tvoji "umotvori", ne komentirajo. tudi jaz bi tebi postavil čisto eno človeško vprašanje, ali si pri zdarvi pameti.
Jethros
# 21.10.2011 ob 18:54
ciracara:
A populizem? Jaz pa menim, da je zadel žebljico na glavico...samo tisto, česar imamo vsi že poln kufer in to je neprestano podajanje žogice, ki prihaja iz zgodovine od nastanka Juge. Preberite si kaj je danes Gorenak šel nabijati v evropski parlament:
Vinko Gorenak v Evropskem parlamentu o tem, da Slovenija leta 1991 ni ukinila SDV

A to je gledati v prihodnost in rešitve, ki bodo prinesle finančno stabilnost svojim državljanom?
Jethros
# 21.10.2011 ob 18:52
tupamaross:
Pa kaj tebe briga intima tujih ljudi? :D
Pa saj niste pri pravi...a k vam hodoijo ljudje na obisk in sprašujejo, kako s partnerjem seksata? :D
Mislim, dajte mir s tako zasebnostjo! Važna je oseba, kakšna je, če je poštena, iskrena, pripravljena pomagati, da ne govori s figo v žepu, ni maščevalna, ima resne namene izpoln iti to, kar nam govori, itd. Vas pa zanima, če seksa z moškimi? :)
dr.nejc veliki
# 21.10.2011 ob 18:36
odlično, program je, stranka je, še lista za volitve in glede na to, da so se slovenci ocitno v zadnjem času spametovali ne vidim razloga, zakaj ne bi virant teh volitev prepricljivo zmagal:)
sorak
# 21.10.2011 ob 18:24
Slovenija potrebuje takega kot je Virant... Ampak mora dobiti večino. Če dobi samo par glasov v parlamentu in bo Janša premier, bo vse isto kot prej. In isto bo, če bo Janša premier in Virant samo kak minister.
Jethros
# 21.10.2011 ob 18:05
Goorden:
Saj je vse možno, tudi to, da možakar laže...ampak bi se zapletel v take tožbe, da bi še samo na sodišča hodil celo življenje. Dvomim, da bi bil tako nor in pisal take obtožbe, da ti kar slabo naredi, ko pomisliš "Kaj pa če je vse res?". To, da ga pa nihče ne toži, je pa tudi velika zanimivost, niti komentarjev ne dajo...no, bomo videli, kaj bodo pokazale ugotovitve glede stroja, da ga je nesel na NPU, bi bilo noro, da se izkaže, da se norca dela, ker ga še NPU ovadi zaradi prirejanja dokaznega gradiva in obrekovanja :)
Bomo videli ali je nor ali govori resnico ;)
LP
sjefrojkaf
# 22.10.2011 ob 11:41
pikovadama

celo s slovničnim napakam

zato si pa ti pravilno slovnično napisal, kajne :))))))))
kritikar
# 22.10.2011 ob 08:19
Ta stranka bo zmagala.Sigurno.Gremo na volitve.
Kazalo