Slovenija
MMC RTV Slovenija
Razpis za odgovornega urednika Informativnega programa TV Slovenija bo objavljen v najkrajšem možnem času. Foto: MMC RTV Slovenija

Dodaj v

Generalni direktor Igor Kadunc razrešil Jadranko Rebernik

Za vršilca dolžnosti odgovornega urednika je na predlog direktorice Televizije Slovenija imenoval Vanjo Vardjana
11. januar 2018 ob 12:11
Ljubljana - MMC RTV SLO

Jadranki Rebernik je bil vročen sklep o razrešitvi s funkcije odgovorne urednice UPE Informativni program Televizije Slovenija.

Sklep o začetku postopka za njeno razrešitev je generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc sprejel na predlog direktorice Televizije Slovenija Ljerke Bizilj, nato pa se po opravljenih zagovorih, po pridobljenem predhodnem pozitivnem mnenju UPE Informativni program TV Slovenija in po temeljitem premisleku odločil za razrešitev.

Da bo delo znotraj Informativnega programa Televizije Slovenija potekalo nemoteno in gledalci ne bodo prikrajšani, je za vršilca dolžnosti odgovornega urednika na predlog direktorice Televizije Slovenija imenoval Vanjo Vardjana. Jadranki Rebernik je bila ponujena pogodba o zaposlitvi znotraj Informativnega programa Televizije Slovenija.

Razpis za odgovornega urednika Informativnega programa TV Slovenija bo objavljen v najkrajšem možnem času.

T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
orgle
# 11.01.2018 ob 15:23
Gospodje novinarji in administratorji MMC. Vaša služba je težka. Povsem razumem. Težja je, kot v časih trdega komunizma. Takrat smo natančno vedeli, kaj smemo in kaj ne smemo. In v glavnem je bil takrat samo en vir informacij. Drugih informacij ni bilo in je bilo težko priti do njih. Danes imamo internet. Jaz se ga poslužujem in natančno vem, zakaj so odžagali Rebernikovo. Pa ne samo jaz. To znajo najti vsi, ki jih zanima. Vi se pa še vedno greste neke skrivalnice, kot v časih Janeza Vipotnika. Vem. Vaša služba je vaš kruh, vaša eksistenca. Tako hudega represivnega aparata pa le nimamo več. Takrat ni bilo svobode, danes naj bi bila.
Vaši ustanovi moramo plačevati davek. Za plačilo nam morate nuditi nepristranske informacije. Tega pa ni. Poštenosti od vas ni.
Napišite, kaj se dogaja v vaši hiši in objavite vse poste na MMC, brez cenzure, brez zamika. Tako, kakor je bilo včasih, ko smo imeli še svobodo pisanja in izražanja.
Upam, da se zavedate, da gre naša država ponovno v avtokratskost, tiranijo in na koncu v totalitarizem. Ta trend je ravno v vaši ustanovi zelo dobro viden.
Lep pozdrav
ZETAC
# 11.01.2018 ob 13:13
Ne razumem (lahko si pa samo mislim), zakaj ni v prispevku nevedenega vzroka njene odstavitve, brez veze so potem takšne informacije. Tudi meni ni jasno, kaj je to UPE - mogoče uredniško propagandna edinica....?
m72
# 11.01.2018 ob 13:39
Se opravičujem in popravljam povezavo.

"Obrazložitev" je tukaj, je pa take sorte, da je nekomu nerodno in je zbrisal moj komentar in povezavo na to nakladanje.
log
# 11.01.2018 ob 13:39
..o tem ne bo pisanja, polemik. Drugače misleče mečejo iz služb, dvigujejo davke, bolniki umirajo čakajoč na preglede! Kršijo zakonodajo, izgubljajo na sodiščih, ljudje pa tiho. Najbolj pomembno je kaj se naredi narobe v opoziciji. Kdaj bo državljane srečala pamet, mogoče takrat, ko bomo ostali brez premoženja in svoje države.
oziris.va
# 11.01.2018 ob 14:18
Še enkrat bom vprašal, ker ste mi izbrisali komentar: kdaj bo na vrsti direktorica teveja, Lj. B.?

Povezava na Večeru.
čik
# 11.01.2018 ob 12:32
no,namesto da brišete lahko napišete zakaj je šlo
;)
log
# 11.01.2018 ob 14:21
..vidim, da ste večina skrajneži, ki bi najraje drugače misleče zbrisali s sveta! V celem letu, je bil vodja opozicije prvič na Odmevih in dobil možnost, da kaj pove. Cerarja pustijo na miru, da dela kar hoče. V mandatu JJ, so predsednika vlačili po TV-ju vsak dan in samo kritizirali. Ne vem kako lahko nekateri novinarji živijo in spijo s takim sovraštom in lažmi do ljudi z drugim političnim prepričanjem. Konec koncev smo vsi Slo. državljani in naj bi delali za skupno dobro! Včeraj sem poslušal g. J. Zobca, ki je rekel, da mu je veliko moči pobral primer patrija. Lahko si samo zamislite, kako je bilo nekaterim, ki so bili zaprti, da so lahko kompanija in Cerar zganjali volilno kampanijo.
minnaema
# 11.01.2018 ob 13:28
Ojej, ko se tako JEDERNATO piše je za mnoge čitalce iracionalno in se upravičeno sprašujemo ZAKAJ NI resnične razlage- saj RAZrešitev se NE udobiš kar tako......?!
Iskrenost in akurativa do vsakega dela je pa lepa čednost kajne in Lp
zeus.zeng
# 11.01.2018 ob 13:24
o razrešitvi s funkcije odgovorne urednice UPE Informativni program Televizije Slovenija.
------
mogoče pa je zahtevala od podrejenih da končno pričnejo predvajati tisto kar je resnične informacije ne pa samo tisto kar pride z reutersa ...
fotrM
# 11.01.2018 ob 16:38
Vratio se Vardjan...in spet imajo seksista za vodjo...najbolj bizarna oseba na rtv-ju...
"Pridi v pisarno in bos napredovala"
Novi "lombergar".
symony
# 11.01.2018 ob 12:50
Kaj je že bilo narobe?
momamoma
# 11.01.2018 ob 16:52
Pravilno !!! In zdaj zahtevamo veliki intervju z leščerbo slovenske modrosi : Janijem !!
Bloodline
# 11.01.2018 ob 16:12
Menda je bila preveč v levo nagnjena.

Kvečjemu premalo levvo nagnjena.
nihče več
# 11.01.2018 ob 12:26
Kaj je to UPE?
cairns
# 11.01.2018 ob 21:34
orgle
Današnje stanje (relativno svobodno) se s tistim sploh ne da primerjati.

Tudi jaz sem živel dolgo v Jugoslaviji. Sedaj je slabše kot takrat. V času Juge si moral pustiti politiko pri miru in je bilo vse v redu. Preko različnih medijev pa je bilo novic iz tujine veliko in preveč.
Stanje je sedaj slabše zato ker med novinarji ali raznimi kvazi novinarji prevladuje samocenzura. Samocenzura pa je za novice smrt. Poglej MMMMC. Izgovarjajo se na uredniško politiko, namesto da bi se izgovarjali na resnico. Sedaj več stvari prikrijejo, zatajijo ali omilijo kot v času Juge. Kakšna demokracija in svoboda izražanja je to da se novinar boji napisati resnico o pokvarejenih politikih, tajkunih ali muslimanski ilegalnim migrantih, stanju v Evropi na splošno. Namesto tega pa se širijo lažne novice, podtikanja in zavajanja.Sramota.

Na srečo obstaja internet, kjer lahko prebereš dobre stvari ki se dajo tudi preveriti ali so resnične. Takšnih udarnih, za nas pomembnih novic, pa je na RTV SLO malo.

Pri nas na žalost nimamo medija kot je bil hrvaški Feral tribun. Resnicoljubni in ostri kot britev. Pri njih nikoli ni bilo teme o kateri se ne bi upali pisati.
orgle
# 11.01.2018 ob 21:22
Nocojšnji Dnevnik ob 19h je bil bolj podoben sovjetskemu. Niti besede o razrešitvi Rebernikove.
Le na končni špici je bil podpisan Vanja Vardjan kot v. d. odgovornega urednika informativnega programa.
ZETAC
# 11.01.2018 ob 20:17
smartass2011@Zakaj bi razlagali vzroke za dogodek? Tudi pri vremenu ne piše, zakaj je snežilo, ali če najdejo koga v Ljubljanici, ali če Hrvaška ne sprejme arbitraže.
A ti to resno s temi primerjavami...? Sicer pa tudi če malo bolj podrobno poslušaš novice se lahko spomniš samo koliko je bilo ugibanja o enem, mislim da pred kašnim letom ali dvema, utopljencu v Ljubljanici?
orgle
# 11.01.2018 ob 17:50
@cairns
orgle
Drugih informacij ni bilo in je bilo težko priti do njih.

Ne vem kje si ti živel, a se jaz zelo dobro spomnim daleč v komunistične čase da je bilo v trafikah vedno dovolj časopisov in revij iz tujine. Vedno. Potem je bil tu še radio, v bližini meje z Italijo in Avstrijo pa tudi TV.
Kdor je poznal samo en svetovni jezik je lahko prišel do informacij iz več virov in ne samo iz ''komunističnega'' tiska, radia ali TV.

Leta 1963 mi je prišel v roke ameriški Life ali Time (ne spomnim se prav točno). Prinesel ga je ameriški sorodnik iz USA. Na naslovnici tito, zraven pa spremno besedilo, da vpije, da bo uničil kapitalizem, obenem pa pričakuje pomoč od USA. Te revije pri nas ni bilo moč kupiti!!!
Večino delovne dobe sem oddelal na RTV. Med drugim sem spremljal tudi evrovizijsko izmenjavo vesti iz centrale Evrovizije v Bruslju. V tej izmenjavi se je videlo marsikaj, kar RTV ni nikoli dala ven.
Trdno in z nogami na tleh sem živel v Jugi in tudi zaradi narave službe vedel marsikaj. Današnje stanje (relativno svobodno) se s tistim sploh ne da primerjati.
Drugače pa tamladi zelo idealizirate Jugoslavijo. Jaz sem preživel celotno titovo ero in dobro vem, kako je bilo.
Bivši uporabnik
# 11.01.2018 ob 15:20
He, he, se spominjam Vanje in njegovih posmehljivih prispevkov iz "dežele" na Yutelu v času razpada bivše države.
orgle
# 11.01.2018 ob 23:08
Odmevi še bolj po sovjetsko kot Dnevnik. Nobene besede o razrešitvi Rebernikove. Kwa pa se pravzaprav dogaja??? Na dolgo in široko o tistem pufu SDS v Bosni, o dogajanju na JAVNI RTV pa nič! Zadeva smrdi do neba! Ona NKVD-jevca Štrajn in Möderndorfer pa na twiterju v pravi pravcati Stalinovi maniri. Kaj pa mislita, da sta?
ZETAC
# 11.01.2018 ob 20:19
orgle@
bravo
boroč
# 11.01.2018 ob 18:38
m72

"Zaradi žajfastih intervjujev Roswithe Pesek z Janezom Janšo? Upam, da je ona naslednja v vrsti za odpoved."

Če je ne bo ona, bo pa RTV naročnina dobila odpoved!
-------------------------------------------------------------------------------
Saj se lahko odločiš, da ne gledaš TV. Za mene je Rosvita Pesek ena najboljših novinark in bi bila res velika škoda, če bi jo kakšna budala razrešila. Javna RTV mora biti odprta, pod nobenim pritiskom kateregakoli polit biroja. Poslušaj ali gledaj, kar hočeš, sicer obrni gumb na drugo postajo.
Joker
# 11.01.2018 ob 17:59
Ker TV bolj malo gledam me zanima, ali je Igor Pirkovič med dvema intervjujema (Thompson in Zobec) opravil še kakšnega?
cairns
# 11.01.2018 ob 15:42
Jadranki Rebernik je bil vročen sklep o razrešitvi s funkcije odgovorne urednice UPE Informativni program Televizije Slovenija.

Ali je bilo premalo ali preveč promuslimanske propagande. Kar objavljajo na MMMMC je bilo te promuslimanske in promigrantske propagande premalo.
pelicango
# 11.01.2018 ob 15:26
Urednik je oseba, ki se poklicno ukvarja s pregledovanjem del drugih oseb, ki so mu bila predložena za vključitev v določeno publikacijo (časopis, revijo ...) oz. kot samostojna publikacija.

V večjih publicističnih hišah je postavljen en urednik, odgovorni urednik, ki nadzoruje delo ostalih urednikov in skrbi za ustrezni nivo izdanih publikacij.

Se pravi, gospa je bila postavljena na položaj, kjer odgovarja za zaposlene pod sabo. V kakršnemkoli phihofizičnem stanju je že bila novinarka, jo je odgovorna urednica postavila pred kamero.

Zatorej more nositi odgovornost !
orgle
# 11.01.2018 ob 14:31
@nihče več
Kaj je to UPE?


TOZD (temeljna organizacija združenega dela)
B in .
# 11.01.2018 ob 13:49
@rasta75:
Tako je Rasta, imaš prav, saj je neka nevtralna drža danes nevzdržna.
Če hočemo mir in usklajeno usmerjeno poročanje, bi te morali poslušati.
fridah
# 11.01.2018 ob 19:14
kdaj misli biziljeva spokat v penzijo, stara je več kakor dovolj?!
m72
# 11.01.2018 ob 15:34
"Zaradi žajfastih intervjujev Roswithe Pesek z Janezom Janšo? Upam, da je ona naslednja v vrsti za odpoved."

Če je ne bo ona, bo pa RTV naročnina dobila odpoved!
REsnica
# 11.01.2018 ob 19:45
rebernikova verjetno ni dovolj javna oseba, da bi povedali razloge za to potezo zavoda? Alkohol? Sam pa Vanjo Vardjana zaenkrat povsem podpiram! še raje pa bi videl, če bi vanja zamenjal Ljerko... in ne jadranke.
cairns
# 11.01.2018 ob 15:47
orgle
Drugih informacij ni bilo in je bilo težko priti do njih.

Ne vem kje si ti živel, a se jaz zelo dobro spomnim daleč v komunistične čase da je bilo v trafikah vedno dovolj časopisov in revij iz tujine. Vedno. Potem je bil tu še radio, v bližini meje z Italijo in Avstrijo pa tudi TV.

Kdor je poznal samo en svetovni jezik je lahko prišel do informacij iz več virov in ne samo iz ''komunističnega'' tiska, radia ali TV.
tupamaross
# 11.01.2018 ob 15:41
Nikoli nisem bil proti razrešitvam. Važno je le to, da se razrešenim
ponudi drugo delovno mesto.
kapljač
# 12.01.2018 ob 00:01
Odkar Bavčarja ni več v visoki politiki, ki je opravljal tudi vse umazane posle tako zase kot za Janšo , izgleda Janša povsem izgubljen. Vedno ga dobijo, pa česar koli se loti.
orgle
# 11.01.2018 ob 15:07
Gospodje na netu dobite vse.. Vse, kar vas zanima.
m72
# 11.01.2018 ob 16:44
Glede Pirkovičevega RTV prispevka o "Thompsonu" je gospa Todorovski podrobno razložila, kaj ni vredu, zato pričakujem enako držo - od nje in od gd Kadunca - tudi tokrat, ko gre za Odmeve z R. Pesek.
m72
# 11.01.2018 ob 20:40
"Saj se lahko odločiš, da ne gledaš TV. Za mene je Rosvita Pesek ena najboljših novinark in bi bila res velika škoda, če bi jo kakšna budala razrešila. Javna RTV mora biti odprta, pod nobenim pritiskom kateregakoli polit biroja. Poslušaj ali gledaj, kar hočeš, sicer obrni gumb na drugo postajo."

Če bi bila res tako dobra, bi znala ohraniti nevtralno držo. Neglede na svoje privatne, ali politične interese. S to zlorabo, ki ni bila prva, ampak ena od mnogih, pa dela budalo iz sebe, iz nadrejenih in iz gledalcev. Odprtost javne rtv pa ne pomeni, da se lahko novinarji po svojih, ali preferencah nadrejenih opredeljujejo za koga se bodo šli volilno kampanjo. Ker morajo biti nepristranski, enaki do vseh, ker jih vsi plačujemo enako in pri tem sploh nimamo izbire.

Ko jih bo plačeval kdo drugi in se ne bodo več imenovali javna RTV, pa bom brez pripomb obrnil gumb
.
smartass2011
# 11.01.2018 ob 15:20
Zakaj bi razlagali vzroke za dogodek? Tudi pri vremenu ne piše, zakaj je snežilo, ali če najdejo koga v Ljubljanici, ali če Hrvaška ne sprejme arbitraže.
komsomolec
# 11.01.2018 ob 12:15
škandal
Rasta75
# 11.01.2018 ob 13:40
Zaradi žajfastih intervjujev Roswithe Pesek z Janezom Janšo? Upam, da je ona naslednja v vrsti za odpoved.
zala10
# 11.01.2018 ob 13:31
Menda je bila preveč v levo nagnjena.
jurica
# 11.01.2018 ob 13:30
Kaj je razlog?
Morda Rozvita Pesek, ki se v Odmevih pogovarja z svojim bivšim o vsem drugem, le o posojilu iz Prijedorja ne!
Morda Možina, ki intervjuje le z enim delom političnega pola, pa naj se gre za Pričevalce ali intervjuje v nedeljo zvečer.
Morda Pirkovič in njegovi intervjuji z obsojenim morilcem ali vrhovnim sodnikom, ki ne pozna pravih vhodnih vrat.
Pa še vse to bi razumel, pač uravnoteženo novinarstvo, mimogrede meni gre ta izraz na KU... a da je Rebernikova dovolila pojavljanje Janše na nacionalki, za katero Ivan ne plačuje naročnine in se o tem hvali, zaposlene novinarke pa primerja s prostitutkam, eeee tega pa ne razumem!
Kazalo