"Moja privatna odsotnost iz Slovenije je bila načrtovana in tudi plačana že takrat, ko nisem niti vedel, da bom prevzel funkcijo ministra, zato so vse špekulacije v zvezi s tem popolnoma neutemeljene," poudarja minister. Foto: BoBo

V medijih so se v ponedeljek pojavile navedbe, da naj bi se jeseni pripravljala rekonstrukcija vlade, med ministri, ki naj bi odšli, pa se omenjata Gorenak in minister za pravosodje Senko Pličanič. Predsednik vlade Janez Janša naj bi z njunim delom ne bil zadovoljen. Iz njegovega kabineta so nato sporočili, da Janša ne načrtuje rekonstrukcije vlade.

Da o tem ne ve nič, je že v ponedeljek dejal tudi Gorenak. Zdaj pa je na svojem blogu zavrnil tudi nekatera ugibanja. "Povsem iz trte izvite" so po njegovih besedah navedbe, da so policijski sindikati sprožili referendumsko pobudo zaradi njegovega zaostrovanja odnosov s sindikati. Prav tako naj bi bile neupravičene trditve, da je namesto njega reševal zaplet s pogajanji minister Andrej Vizjak. Po njegovih besedah je imel namreč le Vizjak pooblastila za pogajanja o stvareh, ki so imele finančne posledice.

"Še najbolj bosa je trditev, da je 'dokončno počilo' med menoj in predsednikom vlade ob aretaciji Voduška. Seveda ni prav nič počilo, ker se o tem sploh nisva pogovarjala," je zatrdil in izpostavil, da se v zadnjih petih mesecih, ko je na čelu ministrstva za notranje zadeve, v policiji ni spremenilo praktično nič, saj se "kot minister zavedam svojih pristojnosti do policije in pričakovanj ljudi".