Grims je po seji povedal, da so se strinjali, da je bila objava politična poteza Avstrije. Foto: BoBo
Grims je po seji povedal, da so se strinjali, da je bila objava politična poteza Avstrije. Foto: BoBo
Grims: Slovenija je varna

Avstrijski časnik Die Presse je namreč ta teden poročal, da naj bi se borci skrajne sunitske skupine Islamska država urili tudi v Sloveniji. Mediji so nato poročali o tem, da so se aprila 2014 v prostorih športnega centra Korant v Dolu pri Ljubljani zbrali najbolj radikalni slovenski muslimani s salafisti z Dunaja in Gradca.

Grims, sicer predsednik parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, je po današnji zaprti seji omenjene komisije povedal, da so na široko osvetlili dogajanje ob tem dogodku ter ugotovili, da so bile slovenske službe z avstrijske strani o njem pravočasno obveščene.

"Celoten dogodek je bil ustrezno pokrit," je dodal in pojasnil, da se takrat ni zgodilo nič takega, na kar namigujejo nekateri tuji mediji. "Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do streljanja z navadno zračno puško, kar v danem primeru ni nič posebej spornega," je dodal.

Grims: Zapiranje meja neprijetna novica tudi za Avstrijce
"Dogodek, star leto in pol, so potegnili iz predala in o njem objavili več obširnih prispevkov, ki pa so bili žal tudi v Sloveniji precej nekritično povzeti. V Sloveniji smo varni, objavljeno pa je bilo očitno zaradi tega, ker Avstrija Slovenijo izrinja iz schengena, ker zapira mejo, ker ni več svobodnega prehoda meje, ker so za prehod meje zunaj uradnih prehodov zagrožene drakonske kazni in ker je to neprijetna novica tudi za avstrijske državljane,"
je bil kritičen do severne sosede.

Slovenija sicer ves čas korektno sodeluje tudi s sosednjimi državami in z drugimi službami ter tako pridobiva ustrezne informacije, je še sklenil.

Grims: Slovenija je varna