Slovenija

Poudarki

  • Gašpar Gašpar Mišič vabi Vogrina na kavo
  • "Potrebno je predvsem ohraniti zdrav razum in verjeti vase"
  • Vogrin: Ne vem, kaj bi še javnost sploh presenetilo
  • Vogrinu grozi rubež na plačo in premoženje
V Listi Virant poudarjajo, da je bil poziv predsednika stranke Gregorja Viranta k odstopu poslanca Ivana Vogrina jasen. Tako so pričakovali, da bo Vogrin odstopil kot poslanec DZ, kar bi bilo po njihovem mnenju edino korektno ravnanje.
Ivan Vogrin
Vogrin se je na odločitev predsednika stranke odzval z ostrim pismom. V njem je med drugim napisal, da Virant v politiki ves čas deluje protirazvojno, neustvarjalno in škodljivo za državo. Foto: BoBo
       V Sloveniji smo za zdaj osvojili od etike le črko e in od morale le m. Veliko časa bo še potrebno, da bomo resnično postali etična in moralna družba. Mislim, da bo trajalo še vsaj dvajset naslednjih let, da si bomo opomogli iz tega opija po osamosvojitvi in občutka, da smo vsemogočni, ki sta nas zavrla.       
 Ivan Vogrin
Gregor Virant
Virant trdi, da nekdo, ki je ustvaril takšne dolgove in ki denar dolguje tudi mnogim malim ljudem, ne more in ne sme biti poslanec. Foto: BoBo
       To je moja čisto osebna odločitev, tako kot sem se čisto osebno odločil, da bom šel na kandidatno listo.       
 Ivan Vogrin

Dodaj v

Ivan Vogrin po novem samostojni poslanec

Vogrin: Počutim se odgovornega tej koaliciji
6. april 2012 ob 08:04,
zadnji poseg: 6. april 2012 ob 15:39
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

"Danes je velikonočni petek, ko je pred približno 2.000 leti bil križan Kristus. Tudi jaz se počutim približno tako, kot da me križajo. Menim tudi, da si tega nisem zaslužil," trdi Vogrin.

Poslanec Ivan Vogrin je, potem ko ga je svet Liste Virant pozval k odstopu s poslanske funkcije, na novinarski konferenci v DZ-ju javnosti sporočil odločitev o svojem prihodnjem delovanju v parlamentu.

"Upošteval bom, da sem bil izvoljen na listi DLGV-ja"
Dejal je, da obstajajo tako razlogi za odstop kot tudi razlogi proti njemu. Na koncu je sprejel odločitev, da za zdaj ne odstopi s položaja poslanca. Pojasnil je, da z današnjim dnem izstopa iz poslanske skupine Liste Virant, saj po njegovem mnenju ne bi bilo prav, če bi deloval v poslanski skupini, katere predsednik stranke izjavi, da vanjo Vogrin ne sodi. Kljub temu s poslansko skupino Liste Virant, kot pravi, ostaja v dobrih odnosih.

Izpostavil je, da bo deloval kot samostojni poslanec in da se za zdaj ne bo pridružil nobeni drugi poslanski skupini. "Glasoval in deloval bom po svoji vesti, kot menim, da je prav. To bom tudi vedno razložil. Upošteval pa bom seveda vse dane okoliščine in da sem bil izvoljen v parlament kot poslanec Državljanske liste," je dejal.

Gašpar Gašpar Mišič vabi Vogrina na kavo
Zatrdil je, da se zagotovo še vedno počuti povezanega s koalicijo in odgovornega njej, zato se bo pri glasovanjih v DZ-ju posebej občutljivo odločal o vsaki temi, predvsem pa tako, da odločitve ne bodo škodovale državljanom.

Na vprašanje, ali pričakuje vabilo v katero od poslanskih skupin, je Vogrin odgovoril: "Gašpar Mišič mi je rekel, da greva naslednji teden na kavo. Ne vem, če to razumete kot povabilo. To ni povabilo. Nič ne pričakujem. Zakaj bi kaj pričakoval?"

O etiki in morali v DZ-ju je poudaril, da parlament odseva družbo in da je v njem približno toliko etike in morale kot v družbi.

"Potrebno je ohraniti zdrav razum in verjeti vase"
"Jaz prvenstveno po duši in ravnanju ostajam gospodarstvenik. To sem bil celo življenje - podjeten, ustvarjalen človek, ki išče priložnosti in poskuša v družbi narediti čim več koristnega. Očitno pa je, da smo premalo zrela družba, da bi razumeli, da se tudi za pet-, deset- ali dvajsetletnim gospodarskim uspehom lahko zgodi, da pridejo krizni časi, ne da bi si kdor koli to želel, pričakoval ali celo načrtoval, kar bi nekateri želeli povedati," je izpostavil.

Dodal je še: "Potrebno je predvsem ohraniti zdravje, zdrav razum in verjeti vase. Če imaš čisto vest in veš, da nisi kradel, da nisi goljufal, je to nekoliko lažje."

"Ne vem, kaj bi še javnost sploh presenetilo"
Vogrin je še pred novinarsko konferenco za MMC dejal, da nam svoje odločitve ne more povedati. "Niti namigniti ne morem, ker imam še sestanek z dvema človekoma, da vidim kaj mi svetujeta. Tudi jaz imam kakšne svetovalce," nam je povedal. Na vprašanje, kdo sta ta svetovalca, pa je odgovoril: "Ne bom povedal. To sta moja tajna lobista, malo v šali. Sta prijatelja."

Pojasnil nam je, da je dobil od včeraj do danes veliko elektronskih sporočil, ki jih še mora pregledati, da vidi, "kakšno je stanje". Javno mnenje je po njegovih besedah "tudi pomembno". O tem, ali bo njegova odločitev presenečenje, pa je dejal: "Ne vem. Ne vem, kaj bi še javnost sploh presenetilo."

Kmalu po parlamentarnih volitvah se je v javnosti razkrilo, da je podjetje poslanca Vogrina dolžno več upnikom in da tudi vsem, ki so pri podjetju naročili storitve in plačali predujem, teh storitev niso opravili. Virant je takrat Vogrinu dal čas do konca marca, da stanje popravi.

Virant: Pričakujem, da bo Vogrin odstopil
Ker poslancu to ni uspelo, je Virant svet stranke v sredo obvestil, da je Vogrina pozval k odstopu s poslanskega mesta. Organ stranke je njegovo odločitev podprl. Virant je pojasnil, da nekdo, ki je ustvaril takšne dolgove in ki denar dolguje tudi mnogim malim ljudem, ne more in ne sme biti poslanec. "Zato pričakujem, da bo odstopil. Če tega ne bo storil do konca tedna, ga bomo naslednji teden izključili iz poslanske skupine," je poudaril.

Vogrin se je na odločitev predsednika stranke odzval z ostrim pismom. V njem je med drugim napisal, da Virant v politiki ves čas deluje protirazvojno, neustvarjalno in škodljivo za državo. Tako je Virant po Vogrinovem mnenju zaradi napačne plačne reforme odgovoren za približno dve milijardi evrov dodatne zadolžitve države.

V večernem nastopu v oddaji Pogledi Slovenije na TV Slovenija je Vogrin napovedal, da bo odločitev o svoji prihodnosti v parlamentu sporočil danes. V medijih so se v preteklih dneh že pojavila tudi ugibanja, da bi utegnil postati nepovezani poslanec ali pa prestopiti v katero drugo poslansko skupino.

Vogrinu grozi rubež na plačo in premoženje
Čeprav se Vogrin ni odločil za odstop, mu grozi, da bo njegova poslanska plača v prihodnje zelo okrnjena, po poročanju časopisa Dnevnik pa bi lahko izgubil tudi družinska podjetja, ki se že desetletja ukvarjajo s proizvodnjo stavbnega pohištva.

Banka Koper je namreč na okrajnem sodišču v Lenartu uspela s predlogom za izvršbo zaradi izterjave okrog 435.000 evrov. Iz dokumenta, s katerim razpolaga Dnevnik, je razvidno, da se bo pod rubežem znašlo celotno poslančevo premoženje in tudi nekaj manj kot 5.700 evrov bruto mesečne plače, ki jo Vogrin prejema v državnem zboru, pa tudi zastavljeno premoženje njegovih podjetij Interles in Vogrin Inženiring.

Aleksander Kolednik
Prijavi napako
Komentarji
ratm
# 06.04.2012 ob 08:11
predsednika svoje stranke javno obtožiš, da je odgovoren za dve milijardi evrov zadolžitev in da deluje protirazvojno in škodljivo za državo, hkrati pa sediš v parlamentu zgolj zaradi imena svojega predsednika. loooooool, kašni carji!
genniuuss
# 06.04.2012 ob 08:22
ljudje ki niso preboleli otroških bolezni
( užaljenost,trma,izmišljanje...) nimajo v politiki kaj iskati.
TineB
# 06.04.2012 ob 10:32
Sicer pa ... gnil folk voli gnile politike. Da veš, da je nek politik nepošten in je storil kaznivo dejanje, za katerega mu celo sodijo ... in samo zamahneš z roko "Pa kaj! Saj so vsi politiki isti in pokvarjeni. Vsak ima kako pomanjkljivost. A on je še najmanj. In važno je le, da je NAŠ!" ... Če to volivci delajo, potem tej državi in narodu ni več pomoči. Spirala v pogubo. Legitimizacija gnoja.
K_ris
# 06.04.2012 ob 09:41
Na podlagi včerajšnjih Pogledov Slovenije sprašujem:

1) Zakaj Vogrin za neizpolnitev obljub do svojih strank in upnikov ne sme kriviti gospodarske krize?

2) Zakaj Virant za neizpolnitev obljub do zaposlenih v javnem sektorju, ki jih je sam dal z dogovorom o skupnem plačnem sistemu in odpravi nesorazmerij, lahko krivi gospodarsko krizo?
cerera
# 06.04.2012 ob 08:30
Pa sej ne moreš verjet!

Vogrin se je na odločitev predsednika stranke odzval z ostrim pismom.
g.Vogrin OPEHARJENI
Ljudje so se odzvali in vas pozvali, k vračilu DANIH AVANSOV.
Vprašanje kako ste le te vnovčili... to so vprašanja za ionšpekcijske organe.

Volilci so vas izvoli, ker ste dobro skrival svoje pokvarjeno delo, ker ste jih zavedli.
ker ste mogoče zavedli predsednika stranke, in zdej ponovno peharite ljudi ki vas z minimalno mezdo plačujejo.

Za vso politične elito BI MORALI V USTAVO ZAPISTAI ,DEFINIRATI KAKŠEN MORA BITI PREDSTAVNIK LJUDSTVA, poslanec, fukcionar!!.
(ker enostavno ne slišite vpijčih v puščavi).

kar se pa tiče g. Viranta!
(ne levi ne desni, da ne bo pomote=neodvisen)

Ja delal je napake, kot jih delajo preostali politiki, kot jih delamo vsi, VENDAR se g. Virant zaveda, da se zgodovine popravljati ne da in da ta še kako vpliva v prihodnost. In če hoče obstati in povečati vpliv svoje stranke mora enostavno mora tako delovati.
Kot sem napisal neuvršečni, ampak tokrat POZDRAVLJAM potezuo g.viranta, pač nekdo mora vreči kamen!
pa kritike gor ali dol, da skrbi zase, ja res je skrbi zase, za politično stranko in poskuša popravljati napake, medtem ko druge stranke imajo zgodovino le popravljati je ne želijo in ne poznajo popravnih izpitov kin s tem se kaže predvsem zaupanje v stranko ljudi.
TineB
# 06.04.2012 ob 10:27
Ni problem Vogrina, da je poslovno zabredel. Finančna nedisciplina je potopila marsikaterega dobrega in perspektivnega podjetnika.

Problem Vogrina je ODNOS DO SVOJIH STRANK IN UPNIKOV. Njegovo podjetje je pobiralo avanse - tudi od fizičnih oseb - že v času, ko so bili de facto insolventni in so vedeli, da ne bodo mogli dobavit plačanega blaga in storitev v roku! To je pa goljufija!

In da potem svojim strankam in upnikom grozi s tožbami zaradi nadlegovanja - le zato, ker hočejo priti do ŽE PLAČANIH oken, vrat itd.

Takšnih poslovnežev ne rabimo, s takšnim odnosom. Takšni si zaslužijo potop. In potem si tip upa govorit o etiki. Perverzno!

Virant je pa itak sam svoj problem. Ne bom sploh izgubljal besed.

Me pa zanima, kdo bo zdaj to "gnilo jajce" Vogrina vzel v svoje vrste. SDS? PS? To bo tudi veliko povedalo o teh strankah.
a123b
# 06.04.2012 ob 08:49
Pri tej plači, ki jo ima ne bo odstopil. Lepo bo štiri leta bluzil in dobival plačo, čez mesec pa ljudje itak vse pozabjo.
royayers
# 06.04.2012 ob 08:31
Vogrin, glavo gor. Nisi edini ki ti je zagustilo v firmi! Tvoji ´sotrpini´, ki ze celo zivljenje niso naredili nic, le udobno vlekli davkoplacevalski denar in se prepirali v parlamentu, pac ne moreje vedet, kaksne razmere so v gospodarstvo, katerega so sami pahnili v prepad. V nepovezane poslance in hebat vlado do onemoglosti.
cgn
# 06.04.2012 ob 13:27
zoki ko je sestavljal vlado je na njega in na take računal za podporo
JackBauer
# 06.04.2012 ob 09:49
Na podlagi včerajšnjih Pogledov Slovenije sprašujem:

1) Zakaj Vogrin za neizpolnitev obljub do svojih strank in upnikov ne sme kriviti gospodarske krize?

2) Zakaj Virant za neizpolnitev obljub do zaposlenih v javnem sektorju, ki jih je sam dal z dogovorom o skupnem plačnem sistemu in odpravi nesorazmerij, lahko krivi gospodarsko krizo?


Quod licet Iovi, non licet bovi.
Črtomir
# 06.04.2012 ob 13:38
Vogrinovi pufi so drobiž proti Jankovićevim.
V čigavem predalu pa je ostala 8 milijonov težka ovadba DURS-a???
TineB
# 06.04.2012 ob 10:55
@abzng

Žal je res. Saj je bilo v medijih: časovnica, kdaj so začele težave Vogrinovih podjetij, neplačevanje računov, nedbobava blaga in storitev, neizplačilo plač in prispevkov, blokade računov itd - in da so ŠE PO TEM so sprejemali avanse novih strank, fizičnih oseb!

Torej je vse skupaj delovalo kot Ponzijeva shema: novi avanski so bili porabljeni za stare terjatve, nove stranke so bile pa vnaprej obsojene na neizpolnjene trerjatve! To je evidentna goljufija! To s poštenim poslovanjem nima nobene zveze. In ko so ljudje to dojeli in hoteli denar nazaj oz dobavo blaga, se je Vogrin do njih začel obnašati skrajno diletantsko. Potem se je pa sploh nehal oglašati!

Sočustvujem z njim, da je pač njegovo uspešno podjetje posatlo žrtev plačilne nediscipline in tudi samo bilo opeharjeno s strani svojih poslovnih partnerjev, naročnikov - ampak, da potem naprej v verigi še hujše metode do lastnih strank uporabiš (pobiranje avansov), to je pa nedopustno! Po principu: če so mene poslovni partnerji opeharili, bom pa še jaz svoje stranke in jih ožel.

In potem ima tip še jajca, da gre v politiko in pridiga o etiki in poštenosti. Saj Virant ni nič boljši - a tip je vsaj priznal napako in se posul s pepelom in požrl vso gnojnico, ki je bila zlita po njem in se še zliva po njem. Do neke mere celo zelo upravičeno.

V slovenski politiki bi bila res potrebna lustracija. Po merilu stopnje etike in poštenosti. Ne po merilu naši vs vaši oz komunisti vs domobranci itd. Ker gnoj je na vseh straneh: levi, desnii, na sredini itd. In vse strani - iz meni neznanih razlogov - svoj gnoj branijo, namesto da bi se ga čimprej otresle.
abzng
# 06.04.2012 ob 10:33
Spoštovani novinarji MMC!
Besedilo te novice na dnevnik.si je v tem trenutku skoraj identično vašemu. Pri njih je le en odstavek več! Me zanima kdo od koga "povzema" novice.

Sicer pa doma imam Interles-ova (Vogrinova!) okna s katerimi sem zelo zadovoljen. Takrat mi je izmed 10 ponudnikov ponudil (ne sicer on osebno!) najboljše razmerje med ceno in storitvijo.

Čeprav ni lepo biti dolžan, sem na njegovi strani! Žal mi je le, da bomo imeli spet 50 novih brezposelnih in to v krajih, kjer že itak ni kaj dosti bogastva!
Luka Novak
# 06.04.2012 ob 09:00
Odstop, prestop ali samostojna pot. Kaj bo izbral Vogrin?

Času krščanskega praznika primerno - ravnal bo kot Poncij Pilat.

Zadovoljen bo tako Rim, kot Judje, kot farzeji.

Vloge Rima, Judov, farizejev .. pa vstavite prosto po Prešernu.
master
# 06.04.2012 ob 12:54
@anarhija

Tisti tvoji "ne janšizmu", bodo počasi dosegli kontra učinek ;)
abria
# 06.04.2012 ob 12:53
Če ima takšne dolgove nikoli ne more biti neodvisen.
olen
# 06.04.2012 ob 21:10
Čeprav volil SDS...

Meršol, Mrinič, Simič škoda da enako ne naredijo še druge stranke...

Potrebujemo volilni sistem kjer direktno volimo poslanca, ne pa da potem najbolj lojalne riti pridejo noter pa naj bodo leve ali desne
Zhizz
# 06.04.2012 ob 13:57
Če je Vogrin edino naredil to, da je z napačnimi odločitvami prezadolžil podjetje bi moral biti med zadnjimi, ki bi morali zapustiti poslanske vrste glede na sedanji zbor poslancev.

Glede na včeraj nisem opazil, da je ta oseba goljuf, je le gospodarstvenik, ki skuša krmariti svoje podjetje v tem našem nemirnem oderuškem gospodarskem okolju. Itak je znano, da biti podjetnik je pri nas na meji sramotnega in navadni ljudje pri nas vidijo v njih le goljufe medtem, ko bi se morali poskušati postaviti v njihovo kožo, ko ti na eni strani drugi veliko dolgujejo, vi dolgujete drugim, banke in davčna pa ne čakajo nerazgledana raja pa ščije po tebi.

Če kdo bi morali prvi odstopiti seveda vsi tile ponarejevalci, pa taki, ki so v preteklosti si mazali roke s tajnimi službami in taki Zorani, ki so javno govorili upnikom - kaj nam pa morejo, pa taki, ki so v kazenskih postopkih povezanih s korupcijo - Janša itd.

Glejte, Vogrin bi moral odstopiti, da bo zgled ostalim, ki se podajo v politiko, da naj prej razčistijo s svojo preteklostjo in sedanjim stanjem preden kandidirajo... ker v utopični demokraciji morajo poslanci odgovarjati visokim etičninim merilom - ljudje bi naj verjeli v demokracijo, red in pravičnost - in to je možno le če ti predstavniki ljudstva izkazujejo poštenost in po teh etičnih normah živijo.
stein
# 06.04.2012 ob 13:22
Kaj pa če bi ustanovil z ostalimi tremi mušketirji(meršol, Simčič, Marinič) novo poslansko skupino......imenovala bi se 'Braća Dalton':D
kačon
# 06.04.2012 ob 13:10
Ne. Tega si res ni zaslužil. Ve to sije prigoljufal. I: =)
citizen
# 06.04.2012 ob 12:31
Vogrin lopov, ki se ima za Jezusa. Zgin iz parlamenta! Če je svet pošten boš naslednje leto živel pod tromostovjem. Tako pa boš še vedno vlekel poslansko plačo in govoril kako si ti samo majhen lopov proti drugim.
ciracara
# 06.04.2012 ob 12:31
Mislim, da je Vogrin kar dobro povedal, težko je biti podjetnik v sloveniji in težko je biti konkurenčen, ker so državna podjetja(čeprav z izgubami) privligirana.

Sploh mi gre pa ta naša strankokracija na bruhanje. OD 90 poslancev se vedno govori le o jankoviču, janši, pahorju, virantu, karlu, radovanu, potem pa še o kakšnem ministru in kakšni aferci in to je to. Tak sistem je zelo uničevalen za državo, je pa zelo dober za predsednike strank, saj jim omogoča skoraj dosmrtni mandat.

V prejšnem sistemu smo imeli enoumje enega diktatorja, danes izgleda da imamo enoumje predsednikov strank.
gesan
# 06.04.2012 ob 11:00
Če bi tega in podobne paciente nagnali iz prdomenta bi se prdoment lahko imenoval parlament.
Je pa res, da bi lahko bil tudi precej manjši.
Kdo pa potrebuje toliko teh pacientov? Naša država. Počasi bomo teh prdozavrov imeli več kot pa pozitivno stoječih firm.
rubin
# 06.04.2012 ob 10:43
bravo virant! edini, ki je nekaj naredil proti nepoštenim v svojih vrstah (za razliko od jankovića- jaklič, pahorja- dimičeva..)
sicer pa dobro, da ni lopov janković na oblasti...rezanje v javni upravi tistim z višjimi dohodki,
obdavčitev nezazidanih stavb. zemljišč, nov dohodninski razred za tiste iznad 70 000 evrov na leto.. lahko samo rečem, da gre ta vlada v pravo smer in je bolj leva od naše kao janković "levice" ki bi upalila tudi reveže z dvigom ddv-ja in posledično cen..
cerera
# 06.04.2012 ob 09:54
Biti danes v gospodarstvu, biti dandanes podjetnik pomeni biti pogumen, biti heroj!

Podjetniki se spopadajo z nemalomiljon težavami. Znati morajo borajde skoraj vse.
Od prvega trenutka ko se pojavi prva misel . biti podjetnik ... pa do strmenja k tem, da vsako leto povečaš BDP, da obnavljaš Osnovna sredstva, da si inovativen, da obvladuješ nemalo zakonov, ki ti prihajajo na tvoji poti, pa da se istočasno izobražuješ in še malo morje nenapisanih besed. No ok, boste rekli to je lastna izbira. Ja res je to lastna izbira ali pa sklop situacije (npr. brezposelnost, samozaposlitev, dedovanje... itd...)

Vendar pa kot je zgoraj napisal komentator "mlinček" biti podjetnik še ne pomeni biti kriminalec. biti pa mora toliko pošten, fer, da ne pehari ljudi od katerih živi.

Vendar pa so se nekateri izmed njih (v vsaki skupini so ekstremisti) na račun ljudi, subvencij in ostalega okoristili in ti mečejo slabo luč na vse ostale podjetnike.
Poleg tega se hitro rastoče gazele obnašajo prepotentno, vplivno, prevplivno in kot take želijo s svojo eminenco vplivati na okolico in se kot take čutijo izredno močne in sposobne vladanja, in svojo moč skupajo pokazati tudi prek članstva v strankah.

Veliko podjetij je, ki je prav na tak vizualen način rezalo pogačo malim, mikro in srednjim podjetjem. (g.vogrin po podatkih bizi.ne spada mednjih) , skupaj z bankami seveda.

In za ta mala, srednja in makro podjetja bijemo dandanes bitke. Za podjetja, ki so zdrava, ki preživljajo svojo in tujo družino in ki si želijo poštenega podjetništva.

Vseskozi pa se tepež dogaja prav na najšibkejših členih, ljudeh,na malih,srednjih in makro podjetij in vsi ti najšibkejši dandanes plačujemo v javno blagajno za plače javnim uslužbencev, za plače funkcionarjev-podjetnikov-hobotnic, za brezposelne,za socialne tranferje, prispevke cerkvam in dokapitalizacije bankam..... in zatorej taki gospodje kot je g.vogrin in ostali ko so se znašli v aferah ne smejo prejemati prispevkov najnižjega sloja (beri plače, ki jo sofinancirajo davkoplačevalci)

če pogledamo 20 let zgodovine te prečudovite prelepe dežele izpod Alp, SLOVENIJE,
se vse in čisto vse vrti okrog hrama demokracije, okrog afer, ki so jih ustvarili politični veljaki, politične stranke , posamezniki. večno poslušamo samo afere na afeero, sprašujem se če je smiselno imeti toliko ljudi v parlamentu, v politiki..... zdrahe in afere so postale drage predrage za ubogo opeharjeno in revno ljudstvo.
ta_prav
# 06.04.2012 ob 09:54
Vogrin se je na odločitev predsednika stranke odzval z ostrim pismom. V njem je med drugim napisal, da Virant v politiki ves čas deluje protirazvojno, neustvarjalno in škodljivo za državo. Tako je Virant po Vogrinovem mnenju zaradi napačne plačne reforme odgovoren za približno dve milijardi evrov dodatne zadolžitve države.

A za prilezi v parlament prek njegove liste je bil pa kar dober?! Kater nagravžen oportunist. V Kazenski zakonik naj se doda novo kaznivo dejanje: oportunizem :-P - bo pol Slovenije v arestu :-P
mlincek
# 06.04.2012 ob 09:22
Koliko so slovenci nevoščjivi in fovšeritni. Fovšerija največja vrlina slovencev. to da je prenekateri bogataš v svetu tudi bankrotiral seveda naši FDV-jevci (fakulteta za družboslovne vede) še nimajo v svojem predmetniku, kakor tudi dejstva, kaj je podjetništvo. Seveda so malenkosti npr. da ima predsednik parlamentarne stranke (oz. njegov sin ) že dalj šasa insolventno podjetje samo drobrinice. Ob gledanju včerajšnjih odmevov se mi obrača v želodcu predvsem o visokih normah moralnih vrednod in dejstev katere bulozijo javnosti nekateri slovenceljni.
biti podjetnik še ne pomeni biti kriminalec. To morajo nekateri še osvojiti.
Pa ne zagovarjam g. Vogrina, nasprotno, samo boli me želodec, kako nekateri iminentni ljudje, pojma o podjetništvu.
Samo to.
buuu
# 06.04.2012 ob 09:07
Naslov na 24ur.com: Ali bo Vogrin prestopil v SDS?

Komentar: Od PreViranta h pravim prevarantom ;))
Bivši uporabnik
# 06.04.2012 ob 08:39
Vogrin bo pri SDS zadolžen za plačevanje položnic službenih stanovanj poslancev. Marinič jo je včeraj še dobro odnesel: ljudej so pozabili (pa Slak tudi očitno), da vrli poslanec ni le hotel obiti izpita iz nemščine, ampak je tudi pozabil, da mora plačevati položnice. Baje jih je preko 100 dobil, pa ni vedel, kaj z njimi počet. In volilci so ga (če sem prav razumel s 42%) nagradili z novim mandatom. Bebavo SDS-ovo volilno telo...
diabolik
# 06.04.2012 ob 16:02
Ko hijene zavohajo v zraku kri jim zrastejo zobje....Ne zagovarjam g. Vogrina, se pa glede na plačilno kulturo v Sloveniji vprašam, koliko takih Vogrinov sedaj iz anonimnosti mlati po njem. Če bi mene tako mrcvarili me v javnosti dolgo ne bi bilo. Le kaj sta počela z Mariničem v Pogledih pri Slaku? Marinič, če je že tako hudo nedolžen, naj enkrat v kleni nemščini javno vse tiste, ki ga jebejo od pozadi, pošlje u tri PM in jim enkrat za vselej zaveže gobce. Če pa tega ne zmore (namreč v nemščini), potem pa so stvari več ali manj jasne in se naj pobere od tam, kamor potemtakem ne sodi.....
Tujina
# 06.04.2012 ob 14:06
To mi deli! Dokler imamo predsednika vlade, ki je v kazenskem postopku in ne odstopi - ne vidim razloga da napadamo druge nepridiprave!
Če so neka pravila naj potem veljajo za vse - ali naj vsi tako nepridipravi odstopijo al pa naj ostanejo in še naprej lepo lažejo, kradejo - vse za dobro slovenije!
Peter Last
# 06.04.2012 ob 14:01
Kaj pa tale tovariš ?
Atomsk
# 06.04.2012 ob 13:51
Od vseh štirih poslancev, ki so v zadnjih nekaj mesecih lastnoročno uspeli še bolj razvrednotiti mesto poslanca v naši družbi (kako je to sploh mogoče?), se mi zdi zgodba Vogrina še najmanjše zlo, da niti ne omenim načina s katerim so se ostale stranke, katerim nizkotni poslanci pripadajo, lotile te problematike.

In mimogrede, ko že govorimo o neporavnanih dolgovih do podizvajalcev; KAJ PA ZORAN JANKOVIĆ!
klopca
# 06.04.2012 ob 13:14
Kristus, ki ga omenja bi se danes proti takšnim kot je on boril. Naj si prebere Jezusove nauke in se kaj nauči. Žalostno, nehigienično je, da politik za svoja dejanja, opravičevanja... izrablja ime Kristus.
nesesekirat
# 06.04.2012 ob 12:47
Ob taki "zapufanosti" možakarju res ne ostane drugega, kot ostati poslanec. Kje še pa bo dobival tako visoko, redno izplačevano plačo, "pufe" pa je potrebno vrniti in obenem še živeti-pa ne na beraški palici, če smo navajeni "velike noge".
PONOS
# 06.04.2012 ob 12:47
Pohlep in požrešnost tepe zato ni opravičila..toliko o težavah Vogrina.
themetun
# 06.04.2012 ob 12:38
Po zadolževanju Vogrin še najbolj sodi k Jankovićem.
idared
# 06.04.2012 ob 12:34
Na FB strani od Liste Virant je bilo pred volitvami veliko povedanega o Vogrinu in še nekaterih drugih članih omenjene stranke. Če pogledate na zgodovino boste videli, da je kar nekaj ljudi govorilo o omenjenem problemu.

Nič pa niso naredili....
ubuntu
# 06.04.2012 ob 12:33
ok, saj je mogoče res situacija kriva za slabo poslovanje. AMPAK javni uslužbenec mora že zaradi higiene odstopiti zaradi OBJEKTIVNIH razlogov. In to je nekaj, kar očitno v DLGV pozanjo, za razliko od oszalega pahlamentahnega šodha...
TineB
# 06.04.2012 ob 12:29
Jejhata ,,, Ivan Vogrin sam sebe primerja z Jezusom Kristusom. LOL

Ta je pa huda! Ego na žnjto potenco.
prinašalec
# 06.04.2012 ob 10:55
Kakorkoli tole z Vogrinom, vendarle pa Virant brca v meglo in pretirava, res imam občutek kot, da hoče s to potezo popraviti vse oz. javnosti pokazati kako zelo je pravičen..
Lupo
# 07.04.2012 ob 08:36
Odslej bo deloval po pravilih trzne ekonomije.
Glasoval bo tako kot bo zelel tisti, ki bo prinesel boljso podkupnino...
jernejt
# 06.04.2012 ob 16:50
ne moreš verjet, kakšn o sprenevedanje... a to nima niti kančka dostojnosti? Javnost pričakuje njegov odstop, on pa farba naprej... javnost ki ga je IZVOLILA...katasltrofa...
gesan
# 06.04.2012 ob 16:43
minnaema

Problem je v laži, v lažljivosti. Mi imamo probleme zaradi tistih, ki lažejo.
Ni problem v tistih, ki ne morejo plačat, ker so jih drugi spravili v takšno stanje.

Laž je problem. Laž vleče za seboj še druge kretenizme družbenega življenja.

In v laži ziher ni poštenosti. In njega so ujeli na člaži direktno pred kamerami...
Lepo prosim, ne psrenevedaj se...
dori
# 06.04.2012 ob 16:13
Zanimivo, da ga vsi v SDS porivate, ko pa pravi: "Gašpar Mišič mi je rekel, da greva naslednji teden na kavo"
???
tupamaross
# 06.04.2012 ob 15:21
Breathe,
sleherni poslanec si ne more in ne sme dovoliti preko časopisov
in sploh, preko sredstev javnega obveščanja, napadati svojega
šefa stranke.To je res nizkotno.Ves ta čas pa se dobrikati drugemu
šefu stranke v opoziciji. Tile hudičevi balkanci bi izdali lastno mater
za denar. Če ga le zavohajo.
Balldrick
# 06.04.2012 ob 14:54
Sedaj se bosta pa z Gašparjem Gašparjem mIšićem iz Pozitivne Slovenije na kavi pogovarjala o vremenu ...
friderich
# 06.04.2012 ob 14:41
virant nabira plus točke na grešnem kozlu. vogrin vleče takratko brez veze. in ima prav. država je najslabši plačnik s kupom dolgov, njega pa vlečejo za j. ker mu ne plačujejo in to ni nikomur pomembno. dolžni so mu tako pravne kot fizične osebe.
klavrna zgodba za dvig morale in etike.
valcek2010
# 06.04.2012 ob 14:15
ko pa si z lažmi ljudem obljal da jim boš vgradil okna vrata, ki so varčevali par let da so si lahko privoščili a so ostali brez denarja in novih oken

pa še kaj je razlike, ti si vedel kaj počneš, da ljudi okoli prenašaš, s spremebo zakona pa ne večš kako se bodo stvari obračale,
po vojni so vsi heroji, še tudi taki kot si ti ki so pobijali druge da so si pridobili njihovo premoženje

ne pomiluj se Vogrin, zato se skriva velik hudič

vogrin kje imaš denar, glede na to da nisi nič plačeval se pravi ti je denar ostal, hinavec
Peter Last
# 06.04.2012 ob 14:02
Začetki Majerjevih kreativnih delavnic segajo daleč v preteklost....
Kazalo