Ivan Vogrin Gregorju Virantu očita dvoličnost. Foto: BoBo
Ivan Vogrin Gregorju Virantu očita dvoličnost. Foto: BoBo

Edini komentar Viranta na Vogrinovo pisanje je ugotovitev, da je bilo pismo napisano v afektu.

Gregor Virant
Virant po Vogrinovem mnenju z napadi nanj odvrača pozornost od lastnih napak. Foto: BoBo
Vogrin odgovarja Virantu

Vogrin v ostrem pismu, ki ga je naslovil na Gregorja Viranta, ocenjuje, da Virant v politiki ves čas deluje protirazvojno, neustvarjalno in škodljivo za državo. Tako je Virant po Vogrinovem mnenju zaradi napačne plačne reforme odgovoren za približno dve milijardi evrov dodatne zadolžitve države. Zdaj pa je Virant, kot piše Vogrin, "najglasnejši zagovornik plačnih ukrepov", ki rušijo vse tisto, kar je zadnjih deset let zagovarjal. Zato so po Vogrinovi oceni Virantova stališča nekredibilna.

Virant bi lahko razumel, pravi poslanec
Kot je zapisal Vogrin, se Virant ukvarja z moralno podobo drugih namesto z resnimi gospodarskimi in razvojnimi temami. "Seveda je to prvo bolj populistično, všečno in zahteva predvsem manj napora in znanja," dodaja poslanec.

Poudarja, da je Virantu posredoval dovolj dejstev in podatkov, da bi lahko razumel položaj njegovega podjetja. "Ljudje, ki ste vse življenje na proračunski plači, težko razumete, koliko napora je potrebnega za uspeh podjetja in kako malo je potrebno, da gre kaj narobe," piše Vogrin.

Vogrin: Odstopi naj tudi Virant
Ob tem je tudi spomnil, da je Virant kot brezposelni nekdanji minister prejemal visoko denarno nadomestilo in hkrati opravljal dobro plačano dodatno delo. "Ko so te davkoplačevalci zasačili z roko v blagajni, si hitro vrnil nekaj denarja, večino pa zadržal," Vogrin še očita Virantu.

Opozarja pa tudi na primere, ko Virant podporo včasih išče pri koaliciji, drugič pa pri opoziciji, kar po Vogrinovem mnenju kaže na to, da ima težave s svojo integriteto."Glede na to, da si mene pozval k odstopu, te sprašujem, ali ni vsaj toliko ali še več tehtnih razlogov za tvoj odstop," v pismu še sprašuje Vogrin.

Svet stranke Lista Virant je namreč v sredo soglasno podprl odločitev predsednika stranke Viranta, da Vogrina pozove k odstopu s poslanskega mesta. Kmalu po volitvah se je namreč javnosti razkrilo, da je podjetje poslanca Vogrina dolžno več upnikom in da tudi vsem, ki so pri podjetju naročili storitve in plačali predujem, teh storitev niso nudili.

Edini komentar Viranta na Vogrinovo pisanje je ugotovitev, da je bilo pismo napisano v afektu.

Vogrin odgovarja Virantu