Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 53 glasov Ocenite to novico!
zbor novinarjev rtv
Novinarji RTV Slovenija se pridružujemo zahtevam sindikatov javnega sektorja, ki jih opredeljujejo kot stavkovne zahteve, in protestiramo zaradi dosedanjega ravnanja vodstva, medlega odziva Programskega in Nadzornega sveta RTV Slovenija ter namer Vlade Republike Slovenija, ki ogrožajo socialni položaj novinarjev ter slabšajo avtonomijo, upravno, finančno in uredniško neodvisnost RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
zbor novinarjev
Novinarji RTV-ja so ob koncu zborovanja z aplavzom potrdili skupno izjavo. Foto: BoBo

Dodaj v

Izjava zbora novinarjev RTV SLO: Zahtevamo in pričakujemo ...

Ob stavki sindikatov javnega sektorja
18. april 2012 ob 11:47
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sodelavke in sodelavci RTV SLO se niso izrekli za pristop k stavki sindikatov javnega sektorja. Zbor novinarjev RTV SLO pa je v prostorih javnega zavoda sprejel skupno izjavo.

"Novinarji RTV Slovenija se pridružujemo zahtevam sindikatov javnega sektorja, ki jih opredeljujejo kot stavkovne zahteve, in protestiramo zaradi dosedanjega ravnanja vodstva, medlega odziva Programskega in Nadzornega sveta RTV Slovenija ter nesprejemljivih namer Vlade Republike Slovenije, ki ogrožajo socialni položaj novinarjev ter slabšajo avtonomijo, upravno, finančno in uredniško neodvisnost RTV Slovenija.

Zato zahtevamo in pričakujemo:

1) da vodstvo RTV Slovenija takoj in brez odlašanja državljanom, zaposlenim in zunanjim sodelavcem predstavi resnične razloge za prekinitev sodelovanja z dolgoletnimi honorarnimi sodelavci ter se pri tem neha sklicevati na vladno uredbo o prepovedi sklepanja avtorskih in svetovalnih pogodb v javnem sektorju in druge predpise, ki za RTV Slovenija ne veljajo,

2) podpisani smo solidarni z vsemi samostojnimi in svobodnimi novinarji, ter tistimi, ki delajo po avtorskih pogodbah, in so zdaj ostali na cesti, zato od vodstva RTV Slovenija zahtevamo, da z vsemi samostojnimi novinarji in tistimi, ki delajo po avtorskih pogodbah, takoj in brez odlašanja sklene nove pogodbe,

3) da v skladu s sprejetimi dopolnili najpozneje do konca leta 2012 uresniči Dogovor o zaposlovanju in priznavanju pravic samostojnih in svobodnih novinarjev, ki ga je sklenilo s Sindikatom novinarjev Slovenije,

4) da takoj in brez odlašanja zagotovi izvajanje nalog iz javne službe v obsegu in po vsebini, ki je bila potrjena z programsko-poslovnim načrtom za leto 2012,

5) da z nepotrebnimi vprašanji uradnikom preneha potiskati upravljanje RTV Slovenija v roke politike in izvršne oblasti,

6) od Vlade Republike Slovenije pričakujemo, da bo spoštovala zakone in da v prihodnje ne bo sprejemala predpisov, ki so v nasprotju z njimi, ter ogrožala institucionalne in uredniške avtonomije RTV Slovenija,

7) da ne bo sprejemala varčevalnih ukrepov, ki bi nepravično posegali v naše plače in nadomestila v zvezi delom, zlasti ne na način, ki bi otežil ali onemogočil opravljanje naših nalog in izpolnitev poslanstva avtonomne javne radiotelevizije,

8) da bo pred kakršnim koli znižanjem plač javnih uslužbencev odpravila plačna nesorazmerja, saj so naše plače že zdaj od 6 % do 8 % nižje od tistih, ki bi jih vlada želela še dodatno znižati.

Sindikat novinarjev Slovenije
Koordinacija novinarskih sindikatov RTV Slovenija
Društvo novinarjev Slovenije
Aktiv DNS Televizije Slovenija
Aktiv novinarjev Informativnega programa TV Slovenija
Aktiv DNS Radia Slovenija
Aktiv novinarjev MMC RTV Slovenija

V Ljubljani, 18. aprila 2012"

L. D.
Prijavi napako
Komentarji
MatejP
# 18.04.2012 ob 11:56
Naj odpustijo Mišo Molk in njej podobne, ki samo meglo mešajo, potem bo hitro denar tui za tiste, ki se jim še da kaj delat.
generacija56
# 18.04.2012 ob 12:09
Zakaj pa bi stavkali novinarji? Saj niso na državnih jaslih. Imajo zakon, ki jim omogoča direkten dostop do moje denarnice...
In tako tudi delajo. Popolnoma nezainteresirano, po vetru, s katere strani bolj piha.
Tudi zaradi novinarjev imamo norišnico, kot jo imamo.
timslum
# 18.04.2012 ob 11:55
Naj začnejo zaposleni delat.
Kaj konkretno dela Majda Širca? Tudi, če ste jo po prenehanju mandata morali zaposliti, jo lahko iz poslovnih razlogov odpustite, če zanjo ni dela; enako kot ostale brezdelneže.

Nič ni narobe z avtorskimi pogodbami, vendar potem ustrezno zmanjšajte število redno zaposlenih.
MIRNČAN
# 18.04.2012 ob 12:18
Že to da ne prenašate hokej pove vse o vašem mojstrstvu.
webmaher
# 18.04.2012 ob 12:13
RTV se naj privatizira, ukine naj se prispevek, potem naj se pa dela kar se hoče, bomo vsaj točno vedeli zakaj...
opec
# 18.04.2012 ob 12:18
RTV ni problem, AMPAK ko boste NA TRGU izkazali svojo kvaliteto. Zakodirajmo programe, vsak kupi tisto, kar ga zanima, pa da vas vidimo junake. Če po kdo kupil Mostove Hidak in podobno, tudi prav. Jaz bi naročnino zagotovo porabil za kaj drugega. In če boste poslovno uspešni in delali dobiček, imate vso legitimnost, da zahtevate pravice zase!
MIRNČAN
# 18.04.2012 ob 12:00
Pričakujemo kvaliteten program od vas.
MatejP
# 18.04.2012 ob 11:53
A zdaj bo pa še vsak malo pristavil svoj piskerček? Dajte že ukinit to javno sra..., ki se mu reče RTV SLO. Program je itak vsak dan slabši, politike pa ne rabmo gledat po TV.
Voly
# 18.04.2012 ob 12:23
Patrick Bateman
Oprosti, jaz nisem v nobeni ritki in niti slučajno ne podpiram Jankovića, mi pa gredo na živce nekateri totalno opredeljeni novinarji, pa če so za eno ali drugo stran!
A se ti res ne zavedaš, da so nas politiki načrtno razdelili na dva pola, sedaj nas pa uspešno in po hitrem postopku večino spravljajo na minimalne plače! Ali res verjameš, da nas bo to rešilo?
Kako resno pa mislijo politiki, da moramo sedaj vsi zategniti pasove ti pa lahko povem iz lastnega primera.V moji firmi smo dobili novo kolektivno pogodbo in vsem od 1.do 5.stopnje so znižali plače, tistim iz 6. in 7.pa zvišali!!!Oprosti,ampak takšnega zategovanja pasu se jaz ne grem!
Jože Gorišek
# 18.04.2012 ob 12:18
Javno RTV je kot takšno potrebno ukiniti in naj se sprivatizira.Napajajo se iz naročnin ,ki jih mesečno plačujemo vsi ,program je pa sramota za javno TV.Ko sem zadnjič preklopil na RTV sem dobesedno obnemel.Sredi dopoldneva sučejo reklame od TopShopa.Ne plačujem naročnine zato da mi vsiljujejo ta kitajska jajca.
mrki1
# 18.04.2012 ob 12:10
borkov


# 18.04.2012 ob 11:53
Prijavi neprimerno vsebino Podpiram novinarje,ki se borijo za svoje pravice vendar mi pri tem RTV-ju nekaj ne da miru.....kako je hiša lahko tako odvisna od teh 400 honorarcev pri 1500 in več zaposlenih?
----------

jih je 1950 zaposlenih , a koliko jih DELA pa je drugo vprašanje - mogoče samo tistih 400 honorarcev!!!
mali49
# 18.04.2012 ob 12:51
Če niste zadovoljni in če imate jajca, potem se pridružite stavki. Drugače pa pojdite delat in pošteno poročajte s terena.
slovencsm
# 18.04.2012 ob 12:30
Vsi javni uslužbeninci, ki se z ukrepi ne strinjate ! A vi niste nikdar bili pri pouku matematike? Ali ne veste, da vsako leto pridelamo 2 MRD EUR minusa in da kredita za takšno življenje ne bihče več dajal ? Lahko pljuvate po komerkoli, na koncu bo treba zavihati rokave in za manj delati več. Če tega ne znate, pridite v gospodarstvo, kjer vas bomo naučili.
cerera
# 18.04.2012 ob 12:17
TV Slovenija 1, petek 13. apr. 2012 začetek predvajanja:
6:05 2:10 (začetek info kanala)
predvajali za 20,05 ur programa od tega 5,30 ur ponovitev kar znaša 43/% tukaj niso vključene reklame, in izvajane inforkanala

TV Slovenija 2, petek 13. apr. 2012 začetek predvajanja:
7:00 0:15 (začetek info kanala)
predvajali za 17,15 ur programa od tega 7,20 ur ponovitev kar znaša 43/% tukaj niso vključene reklame, in izvajane inforkanala

sam primerjava

no pa nekdo je napisal 1500 zaposlenih in 400 honorarce

+ cca13.00 eur mesečno na gospodinstvo. za ponovitve?
džeri
# 18.04.2012 ob 11:58
Ko vam paše ste javni sektor ko vam ne paše pa niste prvo se zmenite kje ste?
Ristoh
# 18.04.2012 ob 12:36
RTV Slovenija? Kaj je že to? Že dolgo ne gledam in ne poslušam več. Itak vas mi plačujemo, pa se še bunite.
jakosol
# 18.04.2012 ob 12:22
Ne gre se izogniti dejstvu, da ima ta stavka tudi politično ozadje. Nova vlada deluje šele 2 meseca in še preden so se začeli pogajati o spremembah, so napovedali stavko. Ko je Pahor zafural javne finance in gospodarstvo, so rabili kar 3 leta, da so se privlekli na cesto, zdaj pa ga celo kujejo v zvezde. Res, da je stavka ustavno zagotovljena in univerzalna pravica, ki se je ne sme omejevati, vendar je po svoji naravi skrajno sredstvo (ultima ratio), tokrat pa je že v prvem planu. Dejstvo je, da bo treba varčevati na vseh področjih, sicer se nam obeta grški scenarij. A si kdo želi razbite stare Ljubljane, mariborskega Lenta, koprske promenade? Stavka ne bo rešila ničesar, še celo več stroškov bo kot koristi.
high fidelity
# 18.04.2012 ob 12:14
Rdeci medijski imperij "zahteva in pricakuje"... lol ..
janb
# 18.04.2012 ob 12:09
"Manj je več." S tem mislim na to, da je možno z veliko manj zaposlenimi na rtvslo narediti kvaliteten program, če se le hoče! V gospodarstvu odpuščajo in nič ne vprašajo v javnem sektorju se pa lahko dela kar se hoče. Kje je tu logika? Sem za ukinitev rtv prispevka potem mi je pa vseeno kakšen program je, če sploh je.
Rejtas
# 18.04.2012 ob 12:08
Odgovor na zahteve po točkah ;

1. Ni denarja je pravi razlog.
2. Ni denarja, če hočete plače boste morali sami zavihati rokave.
3. Ni denarja, nemogoče je izpolnjevati nečesa, če nimaš kje vzeti.
4. Ni denarja, potrebno se bo znajti z tem kar je, beri improvizirati.
5. No to je izvedljivo.
6.Ta zahteva je utopična in ni izvedljiva.
7.Ni denarja
8.Ni denarja

Sklep ;
Ni denarja, potrebno bo spremeniti miselnost, torej manj zahtevati in več delati in si te zahteve tudi zaslužiti. Iz tega sledi, zavihajmo rokave in veselo na delo.
polzaliva
# 18.04.2012 ob 11:55
Oh ta politika. To je tudi vse, kar novinarji znajo. Naredili so jim tako obrtno šolo (FDV), da znajo samo lapati tisto, kar jim (svobodnim) šefi naročijo. Je že tako. Novinar in učitelj sta vojaka revolucije.
simona hamer
# 18.04.2012 ob 13:33
Svoboda

Na svoje šolske zvezke
na pisalnik na drevje
na pesek na sneg
pišem tvoje ime

na vse prebrane strani
na vse nepopisane liste
kamen pepel papir ali kri
pišem tvoje ime

na zlate podobe
na orožje vojščakov
na kraljevsko krono
pišem tvoje ime

na džunglo in na puščavo
na gnezda na bodičevje
na odmev otroštva
pišem tvoje ime

na čuda noči
na beli kruh dnevov
na zaročene letne čase
pišem tvoje ime

na vsako krpo sinjine
na ribnik plesnivo sonce
na jezeru živo luno
pišem tvoje ime

na polja na horizont
na ptičja krila
in na mlin senc
pišem tvoje ime

na živahne poti
na razprostrte ceste
na trge ki prekipevajo
pišem tvoje ime

na prižigajočo se luč
na luč ki ugaša
na svoje združene hiše
pišem tvoje ime

na slednji dih svita
na morje na ladje
na poblaznelo goro
pišem tvoje ime

na mah oblakov
na znoje neviht
na gosti pusti dež
pišem tvoje ime

na sijoče oblike
na zvonove barv
na otipljivo resnico
pišem tvoje ime

na razpolovljeni sad
ogledala in svoje sobe
na svojo posteljo prazno
pišem tvoje ime

na svojega ješčega nežnega psa
na njegova čuječa ušesa
na njegovo nerodno taco
pišem tvoje ime

na odskočnico svojih vrat
na domače stvari
na plimo blagoslovljenega ognja
pišem tvoje ime

na vse zaročeno meso
na čelo svojih prijateljev
na vsako ponujeno roko
pišem tvoje ime

na šipo presenečenj
na pozorne ustnice
tik nad molčanjem
pišem tvoje ime

na svoja uničena zavetišča
na svoje podrte svetilnike
na stene svojih skrbi
pišem tvoje ime

na otopelost brez želja
na golo samoto
na stopnice smrti
pišem tvoje ime

na povrnjeno zdravje
na minulo nevarnost
na upanje brez spominov
pišem tvoje ime

in z močjo ene besede
začenjam novo življenje
rojen sem da te spoznam
dati izrečem ime

svoboda.

Paul Éluard
(Prevod: Kajetan Kovič)
zlatorog00
# 18.04.2012 ob 13:30
ja nas ljubi RTV. ce bi imel kvaliteten program bi se tut za vas kaj naslo. tako pa mate razne Mostovi-Hidak, Obzorja duha, Moj vrt, Top Shop, Mario....... po cele dneve na sporedu. PA KDO BO TO GLEDAL!!!! POL PA JAMRATE!!!! Dajte kak pameten film na spored ( pa ne mislim one nadkvalitetne norveske pa finske...) al pa kako tekmo pametno ( hokej poteka te dni vi pa takega hudiča špilate da vam ga Š1 spelje) ne pa umetnostno drsanje itd...!!!!!!!!!!!!!!! Če pa niste tega sposobni pol pa naročnino ukinte ko vas tak noben ne gleda!!! Ob tem mučenju programa bi vi nam mogl plačat da trpimo pred TV
povžek
# 18.04.2012 ob 12:18
Ptički bi še kar letal, čeprav jim je vse rdeče perje odletelo!
dr.slo
# 18.04.2012 ob 12:09
Vsem za 50% znižat plačat, razen športnim urednikom za 15%.

kruha in iger...
bbs
# 18.04.2012 ob 13:06
levičarska drhal se dere NE JANŠIZMU in posledično HOČEMO GRŠKI SCENARIJ!!!

da pa bi možgane vklopili to pa ne, uživajo v sovraštvu do drugače mislečih. Možgane pa na off in čiwawo na stražo ....

to je njihov maksimum!

SRAMOTA!
generacija56
# 18.04.2012 ob 12:52
jakosol
Ponovno potrjuješ, da ne veš, zakaj se gre.
V Grčiji ljudstvo, ki sedaj trpi, nima nič s tem, kar jih je pripeljalo tako daleč.
Odgovornost vlade, katerekoli barve, je tista, ki se kliče. In te barabe so brez kazni!
Doživljenjsko prepoved ukvarjanja s politiko za vse, ki so državo pripeljali tako daleč, ČE SE KRIVDE NE DA DOKAZATI, če pa se da, pa se tako ve: zapor.
Sedaj ljudstvo trpi, da se poplačajo banke. Samo od vsega nič nima!
Ne trdim, da javni sektor ne mora plačati. Ta sektor je prenapihnjen za 30%! Ampak to, kar se dela sedaj, je narobe! Vsem plače dol, uničiti javno šolstvo, uničiti kulturo, VSE LE ZATO, da se zaščiti voluharje, ki so v javni upravi dobili službe zaradi zaslug! Tistih nihče ne izpostavi...
Realni sektor je pa že bil na udaru. In še bo! V prejšnjem mandatu je ta že obsojen kriminalec pošiljal ljudi po kruh v smetnjake. Si pozabil? Še pride realni sektor na vrsto, ne pozabi. In potem bo spet poskušal spreti sektorje med seboj, kot da so to neki drugi ljudje? Tako je sprl vso Slovenijo! In kako je najlažje vladati? Spri vse med seboj, ko da družine nimamo v svoji sredi vseh, ki to državo sestavljamo! Ampak, če to nisi v stanju dojeti, je zastonj.
polzaliva
# 18.04.2012 ob 12:31
Oh ta politika. To je tudi vse, kar novinarji znajo. Naredili so jim tako obrtno šolo (FDV), da znajo samo lapati tisto, kar jim (svobodnim) šefi naročijo. Je že tako. Novinar in učitelj sta vojaka revolucije.
prinašalec
# 18.04.2012 ob 13:27
Celo tako zelo ste neodvisni, da nam ponujate povsem pristranski program. Poglejte samo posnetek včerajšnjega pogovora Ksenije s predsednikom vlade.
Ristoh
# 18.04.2012 ob 12:43
Avtorske honoraje?
****** ZA KAJ ? *******
A za prvenstvo v hokeju, ki ga prenaša vaša konkurenca. Pa za prenašanje včerajšnje tekme Bayern : Real na primer ?
Aja, za stare posnetke v stilu 'Bilo je nekoč'. Nateguni.
jakosol
# 18.04.2012 ob 12:31
@generacija56
Kdo se pa trenutno pogaja v Grčiji? A bi rad, da nam bo EU postavljala vlado in diktirala ukrepe? In kdo se najbolj protivi? Javni uslužbenci, ki imajo čez 1000€ plače in si ne pustijo vzeti niti centa. V realnem sektorju naj pa crknejo s 500€, ane.
timslum
# 18.04.2012 ob 11:58
8) da bo pred kakršnim koli znižanjem plač javnih uslužbencev odpravila plačna nesorazmerja, saj so naše plače že zdaj od 6% do 8% nižje od tistih, ki bi jih vlada želela še dodatno znižati.

To je bil predlog vlade, enko kot tudi socialno pravično znižanje znižanje plač - već tistim z višjimi in manj tistim z nižjimi.
Pa so sindikati s Štrukljem na čelu bili proti.

Vsaj poročajte objektivno o konkretnih predlogih!
atal
# 18.04.2012 ob 11:51
Oh, ta politika.
JPKJ
# 19.04.2012 ob 11:19
Zahtevam in pričakujem, da RTV pokaže kaj sam zmore, ker vsake 3 mesece plačam položnico.!. Ne maram, da ste molzna krava vsem, ki vam znajo prodati tudi tisto kar krava izloča nekje drugje - malo nad seski. Mislim, da je prav, če tudi pri vas veter odnese vse kar nima teže in tega je veliko. Kajne Miša, vi že veste ker izgorevate za moje pravice.
bralecxx
# 18.04.2012 ob 23:55
Z drugimi besedami pravijo: hočemo denar in da nas pustite, da delamo kar hočemo.
zalka gk
# 18.04.2012 ob 22:20
Od tebe sem prejel to težko kri,
ti sveta zemlja moje domovine,
z njo, kar je prah grobov in kar živi,
z njo, kar je večno in kar v času mine,

z njo vso radóst kipečo tvojih trt,
z njo vso otožnost ranjene živali,
z njo vso ljubezni strast in črni črt,
z njo čístost vira in kaliž druhali,

z njo silo, ki jo tratil je barbar,
z njo vso udanost in nemoč tlačana
z njo vse, kar seje vate oratar,
z njo, kar zori in kar mori mu slana,

z njo živo vero v večni vir duha,
ki v zlati luči in še temi vlada,
ki v vetru, valu, travi trepeta
in preko groba še je pot in nada.

O zemlja sladka: kamen, zrno, sok,
o zemlja sveta, ki si me rodila,
ki zíbel si in grob in smeh in jok
in tudi mene boš upokojila-

če tvoja kri ljubezen je in gnev
če tvoja kri molitev je in kletev,
če je cveténja in trohnobe žetev,
o, naj le vsa razlije se v moj spev.

Alojz Gradnik
gregorsu
# 18.04.2012 ob 21:47
ne gre za draženje novinarjev iz samega veselja. Le kako ni jasno Vam, novinarjem, ki naj bi bili izobraženi, razgledani...

...da mlin ne more zmleti toliko moke, ko je reka skoraj presahnila in se mlinsko kolo še komaj vrti... seveda bi še otroci razumeli,,da bodo brez moke pač še nekoliko bolj lačni, vendar razumejo, da ni vode v strugi. No, lahko se pa po tleh mečejo in jočejo in se derejo, tudi stavkajo lahko, pa se mlinsko kolo ne bo zaradi tega vrtelo nič hitreje. V našem primeru pa se kolo že leta ne vrti, moko si pa sposojamo, da naharanimo otroke. Je pa že tako daleč, da sta straša popolnoma izčrpana in sta na pragu izčrpanosti in smrti, vode pa v strugi še vedno ni...

Kaj pa mislite, a bi pomagalo, če bi kmet stavkal, ker je njegova pravica, da dežuje, da zalije njive pšenice in da dež napolni strugo, da voda s polno paro poganja mlinsko kolo in da na njivah zraste dovolj pšenice... ?? mislite da bi to pomagalo?

Prosim vas, novinarji, razumite, da ni denarja. Tudi če bi ga vlada dobila na "prihodkovni " strani, ga pameten gospodar ne bi vložil v javno upravo ampak v zagon gospodarstva.

Ko je baterija prazna, luč ne more svetiti in to tudi ni potrebno, ker avto ne more več nadaljevati poti. Lahko prižgemo drugo lučko, veliko manj razkošno, da se kdo ne zaleti v nas. Tako svetle in močne luči pa ne potrebujemo več.

Če pade prva domina, bo tudi zadnja. Prva podjetja so propadla zaradi tajkunov, zaradi pohlepa, zaradi bankirjev, politike... pa to sploh ni pomembno več zakaj. Še vedno je dejstvo, da bo prej ali slej padla tudi zadnja domina. Pa če še tako tale zadnja domina dokazuje, da je njena pravica da stoji še naprej....

boj proti varčevanju danes, pomeni veliko revščino jutri. Ne glede na pravice. Pravice, pravice, pravice... tudi hildini opeharjeni zidarji imajo pravico do dela, do plače, do regresa.... pa jim še takšna stavka ne bo pomagala, ker NI DENARJA! No, v javnem sektorju, za katerega vsi skrbimo je pa malo drugače.... če so sindikati bolj glasni, denar bo...
leonid
# 18.04.2012 ob 21:00
Zakaj pravzaprav niste štrajkali dragi novinarji z RTV, če pa ste res tako prizadeti in zapostavljeni. Priznam, da sem se že kar malo vselil, da bom imel vsaj en dan miru pred vašo udarno četico agitpropovskih novinark. Saj razumem, če bi jim izključili mikrofone, potem razen jeznih staršev, ki so ostali s svojimi otroki pred zaprtimi šolskimi vrati, za stavko sploh nebi vedeli.
ijaska
# 18.04.2012 ob 20:37
@polzaliva... prispevek ni obvezen!
ijaska
# 18.04.2012 ob 20:29
@Rejtas... RTV se financira iz treh virov: naročnine, obveznic in prodaje medijskega prostora ipd. Samo en majhen delež denarja gre iz proračuna, in sicer za teme različnih socialnih skupin ipd. V lanskem letu je RTV posloval pozitivno. Torej je tvoj odgovor "ni denarja" milo rečeno nedojeban!!!
jackm8
# 18.04.2012 ob 19:56
Podpiram uredništvo mmc-ja, informativno uredništvo in športno uredništvo, vse ostalo je katastrofalno vlečenje javnega denarja.
Breathe
# 18.04.2012 ob 19:46
Tudi mene zelo zanima, kaj konkretno dela na RTS bivša nekulturna ministrica.
polzaliva
# 18.04.2012 ob 18:07
izjava zbora novinarjev RTV SLO: Zahtevamo in pričakujemo ...
Ob stavki sindikatov javnega sektorja


Jaz pa zahtevam, da se mi neha trgati prispevek za takšno RTV. Naj gospodje novinarji služijo denarce na tistih, ki stavko podpirajo.
Paradiznik
# 18.04.2012 ob 17:41
Povsem pričakovano. V času, ko nacionalna televizija v celem letu ne prenaša niti ene tekme hokeja, ki je nacionalni šport, je stavkovni potencial rtv-ja in novinarjev kot celote pač majhen.
jebemomast
# 18.04.2012 ob 16:52
Žalostno je, da samo nekdo omeni štrajk in se začne pljuvanje.

Jaz ne bi upal kritizirati nekoga, pa ne vedeti, kaj se dejansko dogaja.
Če mislite, da uslužbenci v JU delajo enako, kot so pred 10 ali več leti, se
motite - oz. po vaše, nič ne delajo.
Enako kot v gospodarstvu ne morete primerjati. Marsikdaj si se peljal mimo kake firme in je blo 100 ljudi na čiku al pa so pohajkovali. Zdaj pa tega več ni.
Vsi občutimo gnili kapitalizem.
torpedo
# 18.04.2012 ob 12:24
Vse javne delavce na cesto in s ceste pobrati nezaposlene (javni delavci pa naj si iščejo službo v realnem sektorju, če kaj zanjo in imajo kaj prodati)

Če se že učimo demokracije od Amerikancev - v Ameriki javni uslužbenci NE MOREJO štrajkati. Če jim ne paše zaposlitev, naj dajo odpoved in poskušajo v realnem sektorju.
zapatist
# 18.04.2012 ob 12:18
Sindikat novinarjev Slovenije
Koordinacija novinarskih sindikatov RTV Slovenija
Društvo novinarjev Slovenije
Aktiv DNS Televizije Slovenija
Aktiv novinarjev Informativnega programa TV Slovenija
Aktiv DNS Radia Slovenija
Aktiv novinarjev MMC RTV Slovenija


A se je Kolednik tudi podpisal?:)
polzaliva
# 18.04.2012 ob 12:16
Oh ta politika. To je tudi vse, kar novinarji znajo. Naredili so jim tako obrtno šolo (FDV), da znajo samo lapati tisto, kar jim (svobodnim) šefi naročijo. Je že tako. Novinar in učitelj sta vojaka revolucije.
tupamaross
# 18.04.2012 ob 12:12
Vedno sem na strani novinarjev, ne glede na to, proti komu
so in zakaj. Gre za poklic, ki ga sam nikoli ne bi mogel in ne
bi hotel opravljati. Posebej je hudo tistemu, ki ima družino.

NovinarjI in policajI, predvsem tistI v uniformi in na cesti, so
resnično slabo plačani.Če se eni in drugi ne bi izpostavljali,
bi v dražavah resnično nastal haos in tiranija surovežev.
PatrickBateman
# 18.04.2012 ob 12:03
Socialni položaj ja...
Zgleda, da je ljudem v javnem sektorju imeti novega Mercedesa že socialni položaj...
Kazalo