Medtem ko so trije uredniki imenovani, pa RTVS še vedno išče direktorja radia. Foto: Enja Brelih
Medtem ko so trije uredniki imenovani, pa RTVS še vedno išče direktorja radia. Foto: Enja Brelih

Razpis za odgovornega urednika informativnega programa TVS-ja se je iztekel 22. decembra lani, takrat pa se je iztekel tudi razpis za odgovornega urednika TV-programa regionalnega centra v Mariboru in Kopru. Medtem ko so se v Ljubljani in Mariboru prijavili trije kandidati, je bilo v Kopru pet prijav.

Jadranka Rebernik, doslej ena izmed urednic osrednjega televizijskega dnevnika, ki je izmed treh kandidatov prejela podporo uredništva, tako s 17. januarjem nastopa funkciji vršilke dolžnosti odgovorne urednice informativnega programa Televizije Slovenija in vršilke dolžnosti odgovorne urednice posebnega nacionalnega programa, namenjenega parlamentarnim vsebinam (TV SLO3). Kandidata za to mesto sta bila še Miha Žorž in Valentin Areh.

Prva naloga združitev uredništev
Generalni direktor RTV-ja Marko Filli je pojasnil, zakaj je Jadranka Rebernik vršilka dolžnosti, ne pa urednica s polnim mandatom. Kot je dejal, je postala "vršilka dolžnosti dveh uredništev, za kateri ima tudi nalogo, da pripravi načrt njune združitve, tako kot smo zastavili v našem letošnjem poslovnem načrtu". Ko bosta ti dve uredništvi združeni v eno, kar naj bi se zgodilo v največ šestih mesecih, bodo imenovali odgovornega urednika združenega uredništva za polni mandat, je še pojasnil Filli.

Direktorica Televizije Slovenija Ljerka Bizilj meni, da je prva naloga novih urednikov dvig kakovosti televizijskega programa. RTVS kot javni servis mora biti kredibilen in hkrati zanimiv, česar pa ni lahko doseči, je opozorila. Biziljeva je še dodala, da pričakuje bistveno več poglobljenih programskih vsebin, čakajo pa jih tudi notranje reorganizacije.

Urednika tudi v Mariboru in Kopru
Kot še sporoča RTVS, je 10. januarja štiriletni mandat odgovornega urednika Regionalnega televizijskega programa v Regionalnem RTV-centru Maribor nastopil Zoran Medved, urednik programa v Kopru pa bo Matej Sukič, ki bo štiriletni mandat nastopil 19. januarja.

Išče se direktor Radia Slovenija
RTVS z razpisom išče tudi direktorja Radia Slovenija, ki ga trenutno kot vršilec dolžnosti direktorja vodi Miha Lampreht. Kandidati morajo prijave oddati do vključno 24. januarja.