Popovič bi na čelu Luke Koper rad videl Jankovića. Foto: BoBo
Popovič bi na čelu Luke Koper rad videl Jankovića. Foto: BoBo

Popovič je pred dnevi za časnik Finance pojasnil, da bi si Jankovića želel na čelu Luke Koper. Že vse od izvolitve predsednika SDS-a Janeza Janše za mandatarja za sestavo nove vlade pa se pojavljajo govorice, da so upravi koprske družbe na čelu s predsednikom uprave Gregorjem Veselkom šteti dnevi.

V vsakem primeru ima v tem za državno gospodarstvo strateško pomembnem podjetju odločilno besedo država, ki ima neposredno v lasti 51 odstotkov vseh delnic Luke Koper, k temu pa je treba prišteti še dobrih 16 odstotkov delnic družbe, ki so v lasti paradržavnih skladov Kapitalske družbe in Slovenske odškodninske družbe.

Popovič je s svojo stranko Avion na predčasnih volitvah sicer nastopil skupaj s stranko SDS, ki je bila glavni rival Pozitivne Slovenije, zato so njegove zadnje izjave v povezavi z Jankovićem toliko bolj nenavadne. Sam predsednik Pozitivne Slovenije je namreč med obiskom Kopra v času predvolilne kampanje prejšnji Janševi vladi pripisal krivdo za "uničenje primorskega gospodarstva".