Slovenija

Poudarki

  • "Vrnili se bomo 60 let nazaj, če bo sodišče sledilo tožilstvu"
  • "Sum korupcije je prodaja Sistemske tehnike prijatelju Toneta Ropa"
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 166 glasov Ocenite to novico!
Janez Janša je razočaran, ker sodnica že danes ni razglasila sodbe. Foto: BoBo
       Ropova vlada je sprejela odločitev, da bo kupila okoli 135 osemkolesnih oklepnikov, in takoj potem je bilo podpisano pismo o nameri med predstavnikom vlade in privatnim podjetjem - Sistemsko tehniko - brez tega, da bi bil objavljen javni razpis. S pismom o nameri pa se je ta posel garantiral privatnemu podjetju, ki je bilo prej prodano za nizko ceno s strani države. Dokumenti o tem obstajajo v tem sodnem spisu, o tem je govoril obrambni minister Erjavec, o tem so pisali mediji. Dokazljivo utemeljen sum korupcije na znanem mestu, na znan način, pri znanih osebah in institucijah, je vseh sedem let ležal pred tožilstvom, pa se ga ni nihče dotaknil.       
 Janez Janša v izjavi novinarjem
       Gospod Ferlinc, prestopili ste okvir etičnega v pravosodju. Dovolili ste si moralno-politično kritiko iz pozicije rablja proti žrtvi. Vi ste me že obsodili namesto sodnice. Tukaj nam ne sodite zaradi korupcije, ampak zaradi trgovine z orožjem. Oboroževali smo se, ker smo morali. 20 let tožilstvo te zadeve ni raziskalo in reklo bobu bob.       
 Tone Krkovič, soobtoženi v primeru Patria med zaključnim nagovorom
       Nekega dne na neznanem kraju, za uro se ne spomnim, sem tovarišu Ferlincu obljubil nagrado, če zašije Janšo.       
 Napis na transparentu, ki so ga razgrnili neposredno pred vrati sodišča.
Janša je napovedal, da bo, če bo sodba obsodilna, uporabil vsa pravna sredstva doma in v Evropi, da bi bila taka sodba razveljavljena. Foto: BoBo
Anketa Dela kaže, da 47 odstotkov vprašanih pričakuje oprostilno sodbo, 40 odstotkov pa obsodilno. Pri tem 75 odstotkov simpatizerjev SDS-a pričakuje oprostitev, 70 odstotkov simpatizerjev PS-ja pa obsodbo.
 
Naročnik ankete je uredništvo Dela. Telefonsko anketiranje je 29. in 30. maja na reprezentativnem vzorcu 401 odraslega državljana opravil oddelek za tržne raziskave Dela Stik.
Nadaljevanje sojenja je pričakal napis na sodni stavbi. Foto: BoBo
Ivan Črnkovič je dejal, da ne ve, ali bo s sodišča odkorakal kot svoboden mož, saj da je politika v Sloveniji močna. Foto: BoBo
Tožilstvu še vedno ni uspelo dokazati, kdo je storil kaznivo dejanje, kje in na kakšen način, poudarja Marković. Foto: BoBo
Med večinsko medijskim občinstvom se je znašel tudi nekdanji kulturni minister Simoniti. Foto: BoBo
VIDEO
Patria: Kaj se je dogajal...
VIDEO
Miro Cerar o sojenju v za...
VIDEO
Končana je glavna obravna...

Dodaj v

Janša: Razočaran sem, da sodnica še ni razglasila sodbe

Sodba Janši in soobtoženim bo razglašena v sredo ob 11. uri
3. junij 2013 ob 07:07,
zadnji poseg: 3. junij 2013 ob 18:39
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Vse je kristalno jasno, zato sem razočaran, da sodnica danes ni razglasila sodbe," je po končani obravnavi novinarjem dejal Janez Janša. Sodnica je napovedala, da bo sodbo v primeru Patria izrekla v sredo ob 11. uri.

"Brez potrebe se ta farsa vleče že pet let in se še nadaljuje. Začetek slovenske resnice o Patrii je dokazano utemeljen sum korupcije pri prodaji Sistemske tehnike, državnega podjetja, ki je bilo v začetku leta 2004 prodano Zdenku Pavčku, strankarskemu prijatelju takratnega predsednika vlade gospoda Ropa. Manjši del tega deleža, ki je bil zelo poceni, znanega dne, na znanem kraju kupljen od vlade, je bil potem s strani gospoda Pavčka prodan ameriškemu podjetju General Dynamics za bistveno višjo ceno - čeprav gre za samo nekaj mesecev razlike."

"Dokazljivo utemeljen sum korupcije"
"V tem času je Ropova vlada sprejela odločitev, da bo kupila okoli 135 osemkolesnih oklepnikov, in takoj potem je bilo podpisano pismo o nameri med predstavnikom vlade in privatnim podjetjem - Sistemsko tehniko - brez tega, da bi bil objavljen javni razpis. S pismom o nameri pa se je ta posel garantiral privatnemu podjetju, ki je bilo prej prodano za nizko ceno s strani države. Dokumenti o tem obstajajo v tem sodnem spisu, o tem je govoril obrambni minister Erjavec, o tem so pisali mediji. Dokazljivo utemeljen sum korupcije na znanem mestu, na znan način, pri znanih osebah in institucijah je vseh sedem let ležal pred tožilstvom, pa se ga ni nihče dotaknil," je Janša pred novinarji povzel svoj zaključni nagovor pred sodiščem.

Čimprejšnji konec "farse"
Pričakuje, da se bo "farsa čim prej končala". Dokazana škoda, ki jo je utrpel tako sam kot njegova družina in stranka, ki jo vodi, "ter ne nazadnje država", je velika, saj se je slovenski javni dolg povečal z osmih milijard na 20 milijard. "Zaradi tega živimo slabše. Vsi, ki so sprožili ta veliki pok iz Finske, bodo morali odgovarjati," je navedel Janša pred nekaj sto privrženci, ki so se zbrali pred sodiščem.

Z izrekom sodbe bi se po dobrem letu in pol sklenilo sojenje trem od petih obtoženih v primeru domnevnega podkupovanja v poslu s finskimi oklepniki. Kot je znano, je tožilec Andrej Ferlinc prejšnji ponedeljek za prvaka SDS-a in dvakratnega premierja Janeza Janšo predlagal kazen 24 mesecev zapora, za prvega moža Rotisa Ivana Črnkoviča in brigadirja Toneta Krkoviča pa po 22 mesecev zapora. Tožilec je zahteval tudi po 37.000 evrov denarne kazni za vsakega.

Janša: Celo priče tožilstva so zavrnile obtožbo
Sicer je Janša v zaključnem zagovoru dejal, da tožilstvu ni uspelo dokazati, kakšna nagrada mu je bila obljubljena. Če bo sodišče sledilo obtožnemu predlogu, se bomo vrnili 60 let nazaj, v leta sodnih konstruktov, je dodal. "Z nikomer od omenjenih iz obtožnega predloga nisem govoril ali na drug način komuniciral," je v svojem zaključnem nagovoru na današnji obravnavi dejal predsednik SDS-a Janez Janša.

Ponovil je, da je bilo predloženih na desetine različnih dokazov, zaslišanih ogromno prič, vse pa da so podkrepile njegov zagovor, obtožbo so zavrnile celo priče, ki jih je navedlo tožilstvo. Dejal je, da so mu kratene procesne pravice, saj že tretje leto teče kazenski postopek, ki je nerazumno dolg in brez dokazov. "Gre za grobe kršitve ustave, zakona in mednarodnega prava, opis kaznivega dejanja pa v popolnem nasprotju s kazenskim pravom," je dejal Janša in dodal: "Ničesar nisem storil, nimam nobenega nakazila stranki SDS, nisem sprejel obljube darila, v vsem tem času me tožilstvo ni prepričalo, kakšna naj bi bila moja obljuba."

Janša je dejal, da je spomladi 2003 vlada Toneta Ropa prodala delež Sistemske tehnike zasebnemu podjetju Viatorju Vektorju oziroma Zdenku Pavčku, ki pa je del odprodal ameriškemu podjetju za izdelavo orožja za višjo ceno od tiste, po kateri jo je sam kupil. V vmesnem času pa je, tako Janša, vlada Toneta Ropa sklenila odločitev o nakupu 135 osemkolesnikov. Prodaja Sistemske tehnike in pismo o nameri o nakupu osemkolesnikov je dokazano utemeljen sum korupcije, je v zagovoru zatrdil Janša. Ali je Komisija za preprečevanje korupcije glede tega kaj ugotovila, se je vprašal.

Janša: Tožilstvo in sodstvo nista sposobna dokazati korupcije in jo obsoditi
Tožilstvo in sodstvo prav tako nista storila ničesar, kar je dokaz, da državno tožilstvo in sodstvo v Sloveniji nista sposobna dokazati in obsoditi korupcije, je dejal Janša. Sam Drago Kos, ki je takrat vodil KPK, naj bi po Janševih besedah dejal, da je prijavo v primeru Patria KPK-ju podala politična stranka. Po Janševih besedah gre za SD ali LDS, prijavo je podala tudi Sistemska tehnika, torej podjetje, ki je izgubilo na razpisu in bi ga moral KPK preganjati. A kaj, ko je bil pravni zastopnik Sistemske tehnike brat Draga Kosa, Miran Kos, je navedel Janša. "Drago Kos pa je to zamolčal," je dodal.

Krivi smo mi, ki smo se zavzeli za mednarodni razpis
"Krivi smo mi, ki smo se zavzeli za mednarodni razpis, in ne tisti, ki so hoteli izpeljati posel na koruptiven način," je zatrdil Janša. Izpostavil je, da je sojenje njemu osebno, družini, stranki in tudi državi povzročilo nepopravljivo škodo. "Če ne bi bilo afere Patria, bi bil zunanji dolg Slovenije dvakrat manjši, zato se je treba vprašati po odgovornosti tistih, ki so jo sprožili," je dejal Janša. "Nikoli v nobeni državi, ne demokratični ne totalitarni, ni bil nihče obtožen za prejemanje nagrade, ne da bi se povedalo, kakšne. Še otroku moraš povedati, kakšno nagrado bo dobil, če bo priden, tožilstvu pa ni uspelo na 100 straneh obtožnega predloga povedati, kakšna nagrada mi je bila obljubljena za nezakonito dejanje," je dejal Janša in izrazil upanje, da sodišče ne bo sledilo obtožnemu predlogu, ki nima pravne podlage in ne vsebuje minimuma pravnih standardov. V nasprotnem primeru se bomo vrnili 60, 65 let nazaj, v čase sodnih konstruktov, je dejal Janša.

Janša je bil zelo kritičen do tožilstva na splošno. Dejal je, da ni bilo sposobno obsoditi nobenega "morilca iz (osamosvojitvene) vojne, kakor tudi ne tajnega vojaškega sodelavca", namignil je tudi na mikrofilme, ki naj bi pokazali, da je bil tožilec Ferlinc med tajnimi sodelavci JLA. Dejal je, da bi se morala prejšnja tožilka Branka Zobec Hrastar prej izločiti iz postopka oziroma v njem sploh ne bi smela sodelovati, ker je njen mož Janšo "preganjal v nezakonitem postopku 25 let nazaj". Med repliko je tožilec Ferlinc namigovanja zavrnil in dodal, da mu je bil način dela in razmišljanje vojaškega tožilstva tuj in bi raje videl, če bi ga primerjal s finskim ali avstrijskim tožilcem.

Črnkovič: Če so Finci podkupovali, naj odgovarjajo
Obdolženi Ivan Črnkovič je tudi zavrnil, da je sodeloval pri podkupovanju. Zatrjeval je, da je Rotis deloval samostojno, če pa so Finci "podkupovali, naj zato odgovarjajo". V postopku nakupa je sodelovalo okrog 50 ljudi, med njimi so bili tudi privrženci Sistemske tehnike, ki bi ga lahko "že prej izdali". Toda "vplivanje ni bilo naročeno in ni bilo izvedeno", je zatrdil Črnkovič.

Rotis deloval samostojno
Zasežene dokumente, ki naj bi dokazovali shemo podkupovanja, pa je Črnkovič označil za nepomembne, saj so bili brez datumov in pozabljeni v predalu. Če bi bili pomembni, bi jih poslal na Finsko, je pojasnjeval Črnkovič in ponovil, da z morebitnim podkupovanjem Patrie ni imel nikakršne povezave. Prav tako ni imel nič s Cekuto, Lebanom in drugimi. Rotis je deloval samostojno, je ponovil.

Tone Krkovič kot kmet na šahovnici?
Tone Krkovič se je v zadevi Patria počutil kot "kmet na šahovnici", kot se je izrazil, saj je bila po njegovih besedah njegova vloga zelo obrobna, a "kot sredstvo za uničevanje Janše pa zelo pomembna". O sodbi pred novinarji ni želel ugibati. "V letih 1990-1991 ni šlo samo za odcepitev Slovenije, je šlo tudi za sistemsko ureditev, boril sem se tako za Slovenijo, hkrati pa za demokracijo, katere temeljni postulat je pravna država," je dejal Tone Krkovič.

"Stvari so samo konkretne ali pa jih ni," je med zaključnim nagovorom dejal Krkovič in ponovil: "Nič nisem nobenemu obljubil, nihče meni ni nič obljubil."

Politični motivi in trhli dokazi?
Zagovornik Črnkoviča Dejan Marković je v svojem sklepnem govoru poudaril, da je proces politično motiviran. Meni, da so bili dokazi pridobljeni nezakonito. Po njegovih besedah tožilstvu tudi še vedno ni uspelo natančno dokazati, kdaj, kje in na kakšen način je Črnkovič storil očitana kazniva dejanja.

Glede dokazov, pridobljenih na Finskem, je pojasnil, da so bili ti pridobljeni na način, ki je v nasprotju s slovenskimi pravnimi standardi (npr. finska zakonodaja ne predvideva sodnega naloga za hišne preiskave, ni obvezna prisotnost dveh prič, obdolženca ni nujno obvestiti o privilegiju zoper samoobtožbo). Zaradi navedenega je prepričan, da je treba te dokaze izločiti, posledično pa tudi slovenski del dokazov, ki so bili pridobljeni na njihovi podlagi.

Poleg tega bi moral obtožni predlog relativno zastarati že septembra 2010, a je tožilec zastaranje prekinil z novim obtožnim predlogom, ki bi lahko bil tudi prazen list z naslovom "Obtožni predlog", je pikro dejal.

Ob tem je opomnil, da so tudi v slovenskem delu še drugi nezakonito pridobljeni dokazi. Marković je tu izpostavil, da se je odredba za hišne preiskave nanašala na napačen hišni naslov, česar pa preiskovalci niso upoštevali, ampak so nadaljevali zbiranje dokazov, četudi so se zavedali, da delujejo v nasprotju s pravili. Tožilcu Ferlincu je tudi očital, da še vedno ni dokazal, da je Črnkoviča dal in pozneje od tretje osebe prejel obljubo o nagradi.

Drobne laži oziroma poslovna taktika
Edini greh, ki ga je po njegovem mnenju Črnkovič storil, je, da je uporabil nekaj drobnih laži v poslovanju s Patrio. Obsojeni avstrijski poslovnež Wolfgang Riedl si je namreč, tako Marković, podobno kot Črnkovič močno prizadeval za pridobitev posla.

Patrii naj bi Riedl tako povedal, da je posel v Sloveniji mogoče dobiti le prek dobrih povezav s politiko, Črnkovič pa je pozneje zgolj igral to igro in Fincem govoril to, kar so želeli slišati. Sam pa ni nikoli nikomur obljubil nobene provizije. Odvetnik je tako prepričan, da ni razlogov za kakršno koli drugo obsodbo kot oprostilno.

Janša: Obsodilna sodba ne bo nikoli zdržala
Janša sicer trdi, da tožilstvo nima nikakršnih dokazov ter da je nedolžen in da morebitna obsodilna sodba ne bo nikoli zdržala. Če bi bila ta izrečena, pa napoveduje, da bo uporabil vsa pravna sredstva doma in v Evropi, da bi bila taka sodba razveljavljena.

Ljudje se zbirajo pred sodiščem
A njegovi privrženci se vseeno pripravljajo na morebiten črni scenarij in obsodbo. V nekaterih medijih blizu SDS-a so se na spletu in na različnih dogodkih tako zadnje dni zelo okrepili komentarji in pozivi proti tožilstvu in sodstvu. Na spletni strani SDS-a pa se kopičijo različni zapisi vidnih članov stranke, ki razglabljajo o morebitni obsodbi in njenih posledicah.

Na družbenem omrežju Facebook pa se je oblikovala skupina z imenom Zgodovina se ponavlja, ne dovolimo!, ki poziva k protestom v podporo Janši pred stavbo sodišča v Ljubljani. Ustanovitelj skupine je sicer neznani Iztok Rozman. Seveda se je na omenjenem družbenem omrežju pojavil tudi profil Janša mora v Arest, ki prav tako vabi protestnike pred sodišče.

Pred sodiščem se je tako že danes zbralo nekaj ljudi - po grobih ocenah okoli 500. Prišli naj bi tako podporniki kot nasprotniki Janše. Ne eni ne drugi shoda pred sodiščem niso prijavili.

B. V., A. Č., Saša Banjanac Lubej
protest, janša
protest, janša
protest, janša
protest, janša
protest, janša
protest, janša
protest, janša
protest, janša
protest, janša
protest, janša
protest, janša
protest, janša
protest, janša
protest, janša
Janez Janša
Prijavi napako
Komentarji
kozi
# 03.06.2013 ob 07:16
Karkoli že bodo razsodili je sramotno, da se to toliko časa vleče po sodniji.
Borox
# 03.06.2013 ob 07:13
Kriv. Že več kot 20 let zastruplja Slovenijo. Vsi mi smo njegove žrtve. Kriv 100%.
BALOH
# 03.06.2013 ob 07:16
KRIV. 2 leti zapora je premalo.
Nikec3
# 03.06.2013 ob 07:14
Krivi. Denar pač ne izpuhti v zrak.
Borox
# 03.06.2013 ob 07:19
@AlFe,
da človek vidi, kako JJ od začetka devetdesetih zastruplja ljudi, družbo in odnose v Sloveniji, ne rabiš biti pravnik strokovnjak.
alkimistos
# 03.06.2013 ob 07:19
Sramota za sodstvo če vlačijo tako zadevo tolk časa po sodišču... kakorkoli bodo že odločili bo vedno kdo ki bo temu nasprotoval... Tolk o slovenskem sodstvu..
miroslavm1
# 03.06.2013 ob 07:19
mislim da so krivi, vendar na žalost ne bodo nikoli obsojeni.
PONOS
# 03.06.2013 ob 07:24
Riedel v Avstriji ni kar tako zaporu in sedi zaradi korupcije v Sloveniji .Na Finskem tudi ni udbomafije tam sedijo tudi zaradi poslov z Slovenijo in Riedlom.
Torej če uporabiš malce logike bi moral dobit zapor.
PONOS
# 03.06.2013 ob 07:25
Ker to bi bil fenomen da posrednik in dobavirelj sedita,sprejemnik je pa prost.
pravaresnica123
# 03.06.2013 ob 07:23
KRIVI!!

Neumno je sploh dvomit o tem. Je pa res, da bo kriminalc lajal nekaj o političnem procesu, kar pa je milorečeno smešno. Ko bo pravnomočno obsojen, me pa prav zanima kakšna "množica" se bo zbrala pred sodiščev v podporo in z zahtevo za izpustitev? Še Bavčarja ne bo, ker je tako ali tako bolan in se še svojih sodnih razprav ni sposoben udeleževat.
miroslavm1
# 03.06.2013 ob 07:30
pri nas imamo tako hudičevi "visoke" pravne standarde, da so celo zločinci tipa balkanski bojevnik pri nas oproščeni. če pa že obstajajo dokazi se jih pa izniči. torej sodbe danes ne pričakujem, ker smo banana država. slovenija je raj za mafijo kar so že potrdili italijanski mafijozoti.
ZeK
# 03.06.2013 ob 15:13
če janšo prav razumem, smo za krizo krivi tisti, ki ga nikoli nismo volili?

no, jaz sem bil na roški zaradi njega in me je neznansko sram zaradi tega.
če ne bi bili takrat na roški, bi bil danes zunanji dolg 10x manjši!
Senna-Maze 28
# 03.06.2013 ob 15:57
Cukjati bo baje zdaj neprekinjeno do srede molil rožne vence pri Stresu. Prosil je pehoto, če mu lahko kosila in večerje kar v cerkev prinesejo, zajtrkuje baje ne, ker ni cesar. Najdli ga bodo pri oltarju.
bsr
# 03.06.2013 ob 17:45
Nikoli nisem trdil, da je Janša v tej zadevi kriv ! Vem pa naslednje:
1. Finci so v namene pridobitve posla plačali velike vsote
2. Nesprejemljivo se mi zdi, da dokazi, ki veljajo na Finske in v Avstriji za naše pravosodje ne veljajo
3. Kazniva je že namera, da sprejmeš podkupnino
4. Če je kakšen denar iz tega posla prišel na račun SDS (morda tudi v tujini), Janša za to ve
5. Tisto, da začetnice obtožencev iz tega procesa, ki so jih našli v poslovniku enega od obdolžencev (Črnkovič, Zagožen ali pa pri obeh) pomenijo nek drug posel in somzgolj slučajno enake
6. Da so prišli Finci zaposleni pri Patriji samo na kavo k Zagožnu pa je že pravljica za male otroke.
..............................
polarni123
# 03.06.2013 ob 15:57
Policijski nadzor je poostren. Med množico so se očitno pomešali tudi nekateri Janševi nasprotniki, saj je bilo slišati tudi vzklike: "Janšo v zapor". Enega, ki je vzklikal: "Smrt fašizmu", so Janševi podporniki začeli odrivati. Vmešali so se policisti, ki so preprečili incident, protestnika opozorili, naj s svojim početjem preneha, in ga popisali.

Popisali nekoga, ki je vpil smrt fašizmu, ostale, ki očitno podpirajo fašizem pa pustili nepopisane?
Pa kaj se gre ta policija?
maxbernie
# 03.06.2013 ob 07:29
krivi, da se kar kadi
kozi
# 03.06.2013 ob 07:29
Predvsem je važno KOGA je Riedel podkupoval, ne?
Mi pa kot vedno vemo vse.
Mindmaster
# 03.06.2013 ob 15:20
Wasabi

A fantek na sliki 21 je prostovoljno na t.i. shodu podpore?


Staršem, ki otroke takole nagnusno indoktrinirajo in jih zastrupljajo s politiko, bi bilo treba takoj vzeti otroke.
Wasabi
# 03.06.2013 ob 15:18
A fantek na sliki 21 je prostovoljno na t.i. shodu podpore?
K_ris
# 03.06.2013 ob 07:43
@mrki1

Preberi obtožnico in boš videl, da je samo pri enem neznani kraj in neznani čas. Pri ostalih je marsikaj znanega. Znano je recimo, kako so si želeli deliti denar.
Homer.
# 03.06.2013 ob 07:30
@Preprost2
Zgrešil si bistvo. Prodajanje orožja Hrvaški ni sporno, okoriščanje pa je!
Sicer pa je to sodba o Patriji.
Po vsej verjetnost ne bo obsojen in rak se bo po tem slovenskem telesu nezadržno širil ......
Hecno pa bo, da bodo sedeli tisti ki so plačali (ali poskušali plačat), tisti ki bi morali denar prejeti pa ne.
kunta kinte
# 03.06.2013 ob 16:01
maha Tovšakova iz čuze,mimo pride Janša: takšnja oknja imel bom tudi jaz
Balaž
# 03.06.2013 ob 15:57
Jaz med temi "protestniki" vidim kup totalno zafrustriranih starih prdcev, ki se raje udeležujejo takih procesij namesto, da bi vnučke peljali na igrišče, jim prebrali kakšno lepo knjigo... največja groza pa je ta, da jih celo privlečejo s seboj... pa da ne bo izgovorov, "ja smo prišli usput"...
GUESS
# 03.06.2013 ob 15:49
Izmena.
malekovoteto je na okopih zamenjal afterburner. Malek pa zdaj "polni municijo".
bobbek
# 03.06.2013 ob 15:31
Urska se mi pa kar malce smili,ji je moral takrat tud mocno glavo sprat,da je se danes z njim
bozo.miklavc
# 03.06.2013 ob 15:05
Tile starčki, ki so popolnoma opravni z antikomunistično ideologijo se mi po svoje kar malo smilijo, saj se je njim ali pa njihovim staršem/sorodnikov v pretekolst verjetno res zgodila kakšna krivica povezana s prejšnji režimom.

Žal so tako zaslepljeni od ideologije in krivic, da so pripravljeni podpreti prav vsakogar, ki jih bo prepričal, da se še vedno moramo boriti proti prejšnjemu režimu, ki pa ga že dolgo ni več... Ampak Janša kot pravi manipulant je ideološke navijače uspel prepričat. Tako pa podpirajo avtokrata in koruptivneža in vse skupaj postane žalostno.

Kar se tiče obsodbe je jasno, da ne bo nihče v zadevi patrija obsojen. Kdaj je bila v Sloveniji že kakšna velika riba obsojena? Nikoli... Ker je slovensko sodstvo skorumpirano, elita, tajkuni in politiki zo zaščiteni kot ogrožene vrste.
sonet7
# 03.06.2013 ob 15:02
Janša je priznal, da je kriv! Če ne bi kradu bi bil zunanji dolg Slovenije dvakrat manjši!
zapatist
# 03.06.2013 ob 15:01
@afterburner

Nisi na fronti?
pisoJ zorbotit
# 03.06.2013 ob 07:23
Patria: Krivi ali nedolžni?

Nič od tega!

ne priznajem ovaj sud press
OMNIC
# 03.06.2013 ob 17:36
Danes registrirani (!) Bejzno se je pa takoj vrgel v žaljenje in zasmehovanje (seveda, komunajzarjev, komunjar, rdečkarjev, rdečih kmerov), povrhu pa viha nos nad "fizikalci" - ste rasist in nacionalist, gospod?
cairns
# 03.06.2013 ob 17:27


Ups. Pardon. Pomota. To je fotka bivšega premiera države v kateri preganjajo korupcijo in tajkune tako kot treba.

Pri nas pa. Politično preganjanje.Konstrukt, Laži in zarota levih fašistov. Samo kriv ni nehče. Kakšna beda od politikov.
maxbernie
# 03.06.2013 ob 16:24
Iz zanesljivih virov je pricurljalo, da bo Emir Kusturica na Dobu kmalu začel snemati nadaljevanje filma Oče na službeni poti...
Amsel
# 03.06.2013 ob 15:56
Ha ha ha! Novi bob leta!
Zaradi afere Patria se je državni dolg povečal iz 8 na 20 mrd €!
zapatist
# 03.06.2013 ob 15:44
@Sava73

Še v tej oblikihahahaha
polarni123
# 03.06.2013 ob 15:41
ma kaj šele v sredo bo razsodba. Bodo morali na Trstenjakovi spet plačati prevoz in sendviče lačnim penzionistom še enkrat? Saj jih bo SDSovce to sodišče spravilo čisto na kant.
Sava73
# 03.06.2013 ob 15:39
Če ne bo hitro obsodbe, bo polovica teh podpornikov mrtva...

hahahaha.....to edini vodja
zapatist
# 03.06.2013 ob 15:20
@afterburner
Je to prepovedano v demokratičnih družbah?

Ploskanje Janši?
Seveda da ne...
Vsak se ima pravico delati norca iz samega sebe, kolikor mu paše...
Mindmaster
# 03.06.2013 ob 15:17
Ha, razsodba šele v sredo, tiste stare mamke pa že štiri ure kampirajo pred sodiščem. SIcer pa, kaj pa je še ene 48 ur čakanja na brezmadežnost Brezmadežnega?
Borox
# 03.06.2013 ob 15:16
Povprečna starost protestnikov 75 let; povprečna teža okoli 100 kg. Tale SDS z Janšem na čelu je pa res stranka prihodnosti!
severna zvezda
# 03.06.2013 ob 15:15
@ Afterburner:

Podporniki glasno ploskajo in vzklikajo Jansa, Jansa! = Podporniki glasno ploskajo in vzklikajo Kim Jong-un, Kim Jong-un!
Senna-Maze 28
# 03.06.2013 ob 15:07
Mogoče penzionisti Erjavca čakajo, vendar ne vedo, da ima pisarno v drugi stavbi.
bobbek
# 03.06.2013 ob 15:07
Hvala za nove slike,pesu pa naj nagobcnik dol dajo,da razzene sds ovce
Senna-Maze 28
# 03.06.2013 ob 14:40
Ura je odbila pol 3, še vedno nič novga. Kje so protestniki? Še kampirajo pred sodiščem? Tisti kovček, ki ga Matoz neumorno vozi za seboj, ima definitivno več kg od njega. Zaslužil bi si viktorja za posebne dosežke. Kje se sedaj nahaja kolesar, se še vozi levo/desno al je že končal v marici? Nič ne zvemo novga, vsi hipnotizirano gledamo kot teleta v naslov, zgodilo se ni še nič. Kaj so kosilali osumljenci? So imeli riž, pomfri ali restan krompir?
bobbek
# 03.06.2013 ob 12:21
Nazadnje bo pa kriv kolesar s slike 3,ker se vozi brez celade:-)
jurica
# 03.06.2013 ob 11:05
Janša ni kriv...kriv je le,da je že 25 let profesionalni slovenski politik...zato pa ima 2,3 hiše,vikende,si privošči potovanja in eksotični turizem,mlado ženo,30.000 ovc,4 otroke-od tega dva že zaposlena v državnih firmah,na brata tudi ni pozabil,ravno naspotno..in to vse s povprečno plačo 4000 Eurov na mesec v zadnjih 25 letih..in to z izobrazbo s katero bi lahko poučeval danes le predvojaško vzgojo v Severni Koreji in Kubi....
Zanimivo Kučan pa kljub temu,da je pravnik po izobrazbi,40 let delovne dobe in predsednik ZK Slovenije pa ima le hišo in nekaj Eurov za tortico v Zvezdi,dopustuje pa na črno na Korčuli...aja in uspelo mu je izšolati hčerko na elitni zasebni univerzi Harvard,kjer je tudi magistrirala.Prokleta UDBA.
Nauk te zgodbe je preprost...v Sloveniji od leta 91 dalja se splača biti politik.
KovacevaKobila
# 04.06.2013 ob 00:25
Jezus Kristus, 1460 komentarjev! Če bi imele novice pod Znanostjo in Kulturo toliko komentarjev, bi Slovenija v desetih letih ustanavljala sedež Vesoljske federacije na Jupitru, lingvisti bi se po celem svetu trudili najti ustrezne prevode za slovenske tehnološke neologizme, slovenski filmi in glasba pa bi kvarili ameriško mladino ...
sLoVaN
# 03.06.2013 ob 18:57
Važno, da večni zaljubljenec v Janšo, tj. Mirnčan
ocenjuje slovensko pisateljstvo,
pri čemer ne loči od Kalohom in Karbo.
Na koncu, ko ga drugi popravijo,
namoči Šurca in Zgago , češ to ni raziskovalno novinarstvo, to je po naročilu.
Pri čemer Zgaga in Šurc dobivata mednarodne nagrade.
Prebrati nujno še Frangeža.

In povsod, ampak povsod so prsti Janeza Janše zraven, pa če je samo pol od napisanega res, gre za največjega trgovca s smrtjo na Balkanu.

In MIRNA se je zavila v črno...
ateistek
# 03.06.2013 ob 18:30
Zapret barabo! Pa še v Haag, ker je preprodajal orožje Bosancem v devetdesetih, ko je veljal embargo....
Ples
# 03.06.2013 ob 18:04
Tale folk pred sodiščem je pa čisto nekaj drugega kot takrat pred Roško... A podmladki se niso nič aktivirali?
kunta kinte
# 03.06.2013 ob 16:13
Ni on sklepal poslov s Patrio. Zato tudi o poslu ni vedel drugega, kot da je MORS sklenil ta posel in naročil osemkolesnike znamke Patria.


Kazalo