Slovenija
(7)

Poudarki

  • Kriminalisti preiskujejo "težje" posle?
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.5 od 2 glasov Ocenite to novico!
Poslovna cona Komenda
Kriminalisti preučujejo nepremičninske posle v poslovni coni, v kateri je imelo glavno vlogo v ZDA ustanovljeno podjetje - poštni nabiralnik brez zaposlenih - Candor, katerega lastniki so prijatelji in nekdanji sodelavci nekdanjega premierja Toneta Ropa, župan Drolec pa naj bi bil tihi družbenik. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Je župan Komende res plačal 16.000 evrov?

Župan ni omenjen v nobeni pogodbi
22. september 2011 ob 22:02
Komenda - MMC RTV SLO

Župan Komende Tomaž Drolec, ki ga obtožujejo, da je podkupoval, še vedno zatrjuje, da je družini Marušič za to, da je umaknila zahtevek za vrnitev po vojni odvzetega zemljišča, na katerem je zasebnik želel zgraditi trgovski center, dal svojih 16.000 evrov.

Pet članov družine Marušič pravi, da župan ne govori resnice, je za TV Dnevnik poročal Tomaž Bratož. Pogodbo o poravnavi so podpisali z investitorjem in občino, ne pa županom Drolcem.

V pogovoru, v katerega je privolil le brez kamere, je župan povedal: za tisoč kvadratnih metrov, ki jih država ni vrnila družini Marušič, sem dal svoj denar, ker ga imam dovolj, in s tem rešil trgovski center. Vas je poplačal investitor? Ne, nič, itak je propadal, odgovarja. To sem naredil zaradi pritiska občanov, ker v Komendi ni več trgovine. Toda: dokaza o predaji 16.000 svojih evrov dedičem nima, ker so si zaupali na besedo, pravi.

Upravna enota je zgodbo delno potrdila, dediči so zahtevo umaknili, o plačilu pa ne vedo nič. "V postopku izdaje gradbenega dovoljenja so imeli status stranskih udeležencev. Z gradnjo so bili seznanjeni, vabljeni na obravnavo, dobili odredbo," je dejal načelnik Upravne enote Kamnik Mihael Novak.

Dediči iz Kopra in Nove Gorice so zaradi klevet najeli odvetnika Bojana Pečenka. Ta je dejal, da dediči Drolčevega denarja niso nikoli dobili. Pokazal, a ne za kamero, je pogodbe o več poravnavah.

Za delež v trgovskem centru, ki ga omenja župan, jim je investitor plačal 8.000 evrov, enega izmed deležev v poslovni coni, ki ga župan sploh ne omenja, znesek pa je enak, 16.000 evrov, je poravnala občina Komenda.

Kriminalisti preiskujejo "težje" posle?
Nikjer torej ni plačnik župan Drolec, s tem naj bi odvračal pozornost od mnogo težjih zadev. Kriminalisti namreč preučujejo nepremičninske posle v poslovni coni, v kateri je imelo glavno vlogo v ZDA ustanovljeno podjetje - poštni nabiralnik brez zaposlenih - Candor, katerega lastniki so prijatelji in nekdanji sodelavci nekdanjega premierja Toneta Ropa, župan Drolec pa naj bi bil tihi družbenik.

Poiskali smo redkega, a dežurnega kritika, ki se upa izpostaviti in županu že 12 let s članki gleda pod prste, prejema anonimke z vseh strani, mozaik pa sestavlja sam in našteva grehe županove uspešnosti: "Gradnja hiš na poplavnem Šmifdovem logu, projekt Kriški grad, trgovinski center v Komendi, medgeneracijsko središče, poslovna cona. Šlo naj bi za precejšnje zneske - 4,3 milijona evrov za razna podjetja, pa nakazila v tujino - skupaj 7,7 milijona."

Zadnja v vrsti kupčij naj bi bila le navidezna zamrznitev medgeneracijskega centra, ki naj bi ga vodila žena župana. Osemmilijonski projekt vzorčnega, drugačnega doma za upokojence z vrtcem, ambulanto in restavracijo, nad katerim naj bi župan dvignil roke v zameno za dejansko obljubo svetnikov, da ne bodo drezali v stare posle.

An. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
zvone.kokalj
# 23.09.2011 ob 11:47
Predstavljam si, kako bi lahko zgodba o 16000 EUR potekala: župan jih je res plačal nekomu blizu "vrha", ta pa je nekako izvohal, da tudi župan, ki je zadevo spravil v javnost, ni brez greha... in spirala se je začela vrteti... Ali???
mayway
# 23.09.2011 ob 11:18
Če bo LDS ali katera druga satelitska stranaka LDS (ZARES, Preporod, Žnidaršičevi liberalni delavci) še po naslednjih volitva v parlamentu, bom pa resno razmislil o selitvi v Avstrijo.
ivan cankar
# 22.09.2011 ob 23:31
slovenija....od kod lepote tvoje?!
Pegaz007
# 22.09.2011 ob 23:07
Kako si se pa ti zaštrikal!!!
DeLux
# 22.09.2011 ob 23:07
jovo na novo!
alipatudi
# 23.09.2011 ob 10:30
Drolec, ne ga lomit!
Občani pritiskajo nate, ker v Komendi ni trgovine?!?
Kako izgleda ta pritisk?
tureavanture
# 23.09.2011 ob 01:45
Priznal bi, pa bi bil narodni junak....

Saj vsi vemo, kak se čaka ko greš na upravno enoto.
Kazalo