Foto:
Foto:

Žal mi je, da Kaloh govori neumnosti.

Sašo Peče (Lipa)
Kaloh je podal ovadbo

Vodja pisarne poslanske skupine Lipa v odstopu Kaloh je na Policijski upravi Maribor zoper neznano osebo podal tudi prijavo za sum ponarejanja listin. Kot je pojasnil, je kriminalistom predstavil dogajanje v tem tednu, povezano z razkritjem za zdaj še domnevno ponarejenega dokumenta, ki ga je prvak Lipe Peče kazal na torkovi izredni seji parlamenta o nakupu oklepnikov, in groženj, ki naj bi mu sledile.

Kot napeljevalec k ponarejanju omenjen Peče
Pri tem je zatrdil, da je kriminalistom podal upravičen sum, da je dokument izvirni ponaredek ali ponaredek ponaredka. V ovadbi o ponarejanju listine naj bi bil kot napeljevalec k temu kaznivemu dejanju omenjen tudi Peče.


Ta meni, da lahko Kaloh kazensko ovadbo poda zoper kogar koli, poudarja pa, da sta tako predsednik vlade Janez Janša kot prvi mož protikorupcijske komisije Drago Kos v četrtek potrdila obstoj dokumenta iz leta 1994. "Žal mi je, da Kaloh govori neumnosti," je dodal.

"V Mariboru je megleno"
Naj spomnimo, da je Kaloh, kot je povedal za MMC, v sredo zvečer od Zagorca prejel SMS-sporočilo z vsebino: "V Mariboru je megleno!" To naj bi v prenesenem pomenu po besedah vodje pisarne poslanske skupine Lipa v odstopu pomenilo, da naj pazi, kje se giblje, sicer ...

Žal mi je, da Kaloh govori neumnosti.

Sašo Peče (Lipa)
Kaloh je podal ovadbo