Izbrani kandidat bo na položaj direktorja uprave za varno hrano imenovan za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Foto: BoBo
Izbrani kandidat bo na položaj direktorja uprave za varno hrano imenovan za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Foto: BoBo
Vida Čadonič Špelič
Vida Čadonič Špelič bo delo direktorice opravljala do imenovanja naslednika oz. naslednice. Foto: BoBo

Po odstopu dolgoletne direktorice Vide Čadonič Špelič, ki je bila konec januarja izbrana za direktorico občinske uprave Mestne občine Novo mesto, je ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano 10. februarja objavilo razpis, s katerim je iskalo njenega naslednika oz. naslednico.

Prejeli so 12 kandidatur, osem kandidatov, ki so oddali popolne in ustrezne vloge, so povabili na razgovor. En kandidat je ravno na razgovoru odstopil, izmed preostalih pa so izbrali dva: direktorico inšpekcije za varno hrano Andrejo Bizjak in Janeza Posedija z ljubljanske veterinarske fakultete. O izboru so obvestili pristojnega ministra Dejana Židana, ki bo z obema opravil razgovor in na podlagi tega enega izmed njiju vladi predlagal v imenovanje. Ali bodo to na dnevni red uvrstili že ta četrtek, še ni znano.

Izbrani bo imenovan za pet let
Izbrani kandidat bo na položaj direktorja uprave za varno hrano imenovan za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Vida Čadonič Špelič bo sicer delo direktorice opravljala tako dolgo, da bodo lahko izpeljali postopek rednega imenovanja njenega naslednika.

Židan je na začetku februarja povedal, da bo ta postopek predvidoma trajal do približno 15. marca. "To delovno mesto je zahtevno, hkrati pa komu verjetno predstavlja tudi strokovni izziv. Usposobljenih strokovnjakov v Sloveniji imamo več in izbrali bomo najboljšega ali najboljšo," je takrat zagotovil minister.