Člani RKS-ja so odločili v korist generalne sekretarke RKS-ja Renate Brunskole. Nataša Pirc Musar je podala odstopno izjavo. Foto: BoBo
Člani RKS-ja so odločili v korist generalne sekretarke RKS-ja Renate Brunskole. Nataša Pirc Musar je podala odstopno izjavo. Foto: BoBo
Nataša Pirca Musar odhaja iz Rdečega križa

Razrešitev generalne sekretarke Renate Brunskole je predlagala predsednica Rdečega križa Slovenije (RKS) Nataša Pirc Musar, ker z njenim delom ni bila zadovoljna, saj po njenem mnenju dela vodje strokovne službe ne opravlja na način, ki bi omogočal uresničitev programa oziroma vizije, ki jo je predstavila zboru članov in za katero se je zavezala, da jo udejanji.

Zaradi neizglasovane nezaupnice je Pirc Musarjeva po poročanju novinarke TV Slovenija Katarine Braniselj že podala odstopno izjavo.

Brunskoletova se je v izjavi najprej zahvalila za izkazano zaupanje vsem članom zbora RKS-ja, ki niso podprli predloga razrešitve. "Želim si, da bi v prihodnje ne glede na različne poglede vsi skupaj tvorno sodelovali v korist RKS-ja, največje humanitarne organizacije v Sloveniji, ki letos praznuje 150-letnico delovanja," je dejala Brunskoletova. Pirc Musarjeva pa ni želela dati izjave.

Presenečena zaradi predloga za razrešitev
Na novinarsko vprašanje, s čim je prepričala zbor, da je glasoval proti njeni razrešitvi, je Brunskoletova povedala, da jo je presenetila odločitev o predlogu za njeno razrešitev. Prepričana je, da je ostala na mestu generalne sekretarke zaradi "truda, vestnega dela in poštenja".

O razlogih za predlog razrešitve ni želela govoriti, dejala je le, da je to mimo, da ima vsak pravico do svojega osebnega mnenja. Kot je navedla, pa je bil predlog razrešitve podan iz nekrivdnih razlogov, zato po njenih besedah ni potrebna podrobnejša obrazložitev.

Nataša Pirca Musar odhaja iz Rdečega križa