Slovenija

Poudarki

  • Proti občinski stavbi je poletelo nekaj steklenic in petard
Kranj, protest
Tudi v Kranju so se razvnele strasti, a izgredov ni bilo. Foto: BoBo
Predsednik republike Danilo Türk je ob protestih na ulicah slovenskih mest državljanke in državljane prosil, naj se v protestih vzdržijo nasilja in ne nasedajo provokacijam, ki bi protestom lahko vzele njihovo sporočilno moč.
17-letnik je prišel na shod dobro "pripravljen". Foto: Policija
Tudi policisti so za mirne proteste. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Maribor, Ljubljana, Jesen...

Dodaj v

Kranjski protesti minili mirno, razbiti dve šipi, dva človeka pridržana

Danilo Türk pozval k mirnim demonstracijam
29. november 2012 ob 16:23,
zadnji poseg: 29. november 2012 ob 20:00
Kranj - MMC RTV SLO, STA

Pred stavbo občine v Kranju se je na shodu proti politični eliti in kranjskemu županu zbrala množica okoli 1.000 ljudi. Protest je izzvenel mirno, policisti so zasegli pet tlakovcev in leseno palico za napad.

Množica se v Kranju počasi razhaja, okoli 300 ljudi pa še vztraja, poroča Večer. Najbolj razgreti so v okno občinske stavbe vrgli tudi granitno kocko, je za MMC poročal dopisnik TV Dnevnika Jan Novak. Množica, ki se je zbrala pred kranjsko občinsko stavbo, je sicer zelo raznolika. Prevladujejo mladi in starejši, protestniki pa so med drugim vpili "Hočemo pravno državo", "Dovolj nam je goljufanja", "Dost nam je". Del jih je že napovedal udeležbo na petkovih protestih v Ljubljani.

Proti občinski stavbi je poletelo tudi nekaj steklenic in eksplodiralo nekaj močnejših pirotehničnih sredstev, a policija ni posredovala. Nekateri protestniki so s seboj prinesli transparente z različnimi napisi ter zastave s protifašističnimi simboli. Zažigali so tudi letake s podobo Janeza Janše.

Delo je sicer poročalo, da je skupina več 10 mladeničev začela tolči po občinskih vratih ter pozivala k nasilju. Bližnji protestniki so jih ob tem pozvali, naj prenehajo. Po poročanju Večera se drugi protestniki nasploh distancirajo od nasilnih skupin. Protestniki so navzočim policistom delili rdeče nageljne.

17-letnik prišel s palico
Policisti so po protestu sporočili, da so ugotovili nekaj manjših kršitev javnega reda in miru. Med protestom so 17-letnemu Kranjčanu zasegli kamnite kocke in leseno palico za napad, ki jih je prinesel na protestni shod, dve osebi pa so pridržali. 17-letnika sao izročili staršem.

Politikom meso, drugim zelje in krompir
Udeleženci protestirajo proti vladajoči politiki na državni ravni in proti občinskim veljakom ter mestnemu svetu. Posebej so opozorili na neracionalno porabo sredstev svetniških skupin in afero nakupa mesa. Eden izmed udeležencev je poudaril: "Meso kupujejo z našim denarjem, upokojenci s 400 evrov pokojnine pa krompir in zelje jemo."

Skupina Gorenjska vstaja, ki je shod organizirala, je na spletu zapisala, da nimajo nikakršnih "stricev iz ozadja" ali političnih interesov, združuje pa jih težnja po boljšem življenju. "Pod Triglavom se prebuja nov dan in z njim lepši in boljši svet za nas in naše otroke. Moč za spremembe je v naših rokah," je zapisal pobudnik shoda in pozval "Le vkup, le vkup Gorenjska" ter izpostavil parolo "Ejga, konc je!".


Župan pripravljen prisluhniti
V občinski stavbi, pred katero so se zbrali protestniki, danes do 17. ure poteka predčasno glasovanje za predsedniške volitve, drugih dogodkov pa v objektu ni, so pojasnili na Mestni občini Kranj in dodali, da je delovni čas zaposlenih v občinski stavbi do 15. ure.

Kranjski župan Mohor Bogataj, zoper katerega so delno tudi usmerjeni protesti, poudarja, da ima vsak pravico izražati svoje mnenje, in če se ljudje odločijo to povedati na protestih, je seveda tudi to legitimno. Upa samo, da bodo svoja mnenja izrazili brez nasilja. Zagotovil je, da je vodstvo občine sicer pripravljeno poslušati predloge občanov. Protesti so za zdaj napovedani tudi v Celju, Kopru in Murski Soboti.

A. Č.
kranj
Kranj
protest
protest
Kranj, protest
Kranj, protest
Prijavi napako
Komentarji
visioneuro
# 29.11.2012 ob 16:33
Popolnoma podpiram, Bravo Kranj !!!!
pisoJ zorbotit
# 29.11.2012 ob 16:31
Podpiram!

Ejga, konc je!
Korošec
# 29.11.2012 ob 16:41
Kdorkoli je za protesti ni več važno, pandorina skrinjica je odprta, narod že ve kdo je kradel, nismo tako zabiti kot mislijo stranke in njihova trobila. Je vseeno če stoji kakšna straka za temi stranmi bodo pač sami sebi v koleno ustrelili, narod se ne bo več ustavil gotovi so, levi in desni!
Mufisol
# 29.11.2012 ob 16:51
Agitatorji za t.i. "levo" in "desno" politično opcijo počasi postajate slabi pravljičari. Pravljice nas ima večina rada, samo se od njih ne da živeti.
Dolgo nisem verjel, da je to možno...ampak upam, da ste dobro plačani ali pa se vam je kratko malo skisalo. Hrbtenico pa....ah.
Če je uspelo v Islandiji lahko tudi v Sloveniji.
Samo ljudje božji, brez nasilja (boljše jajce, kot granitna kocka:)
beli golob
# 29.11.2012 ob 16:46
polzaliva; Kaj pa ima Kranj veze z Jankovičem? Kranj in kranjčani bodo-mo naprej pometal pred svojim pragom! Vsekakor pa nepotrebujemo hujskačev tvojega kalibra!
postar07
# 29.11.2012 ob 16:38
Zdej vsi nekaj demonstrirate, ker mislte, da je to sedaj hit meseca, pa ne veste niti zakaj protestirate!?
Edin v MB so vedeli zakaj...

V LJ se je demonstriralo, kao podpora MB, pol pa tajkun zoky, jakić & company so kao udeleženci protesta v posmeh vsem!
Zakaj ne demonstrirate proti vsem tajkunom ala hilda, zidar, bavcarič, ... šrot, od šrota... yankoviči, njim je treba vse pobrat, kar je bilo pokradeno iz proračuna perko bypass firm in slamnatih podjetij in ves naš denar je šel na ciper kajmanske, otoke..deviške otoke, švico, lichenstaihn...

oni morajo bit v prvi vrsti gotof, fertik, konc je...
novlaptop
# 29.11.2012 ob 16:43
Trenutno zivim v tujini in spremljam zadeve vsak dan tule na MMC-ju in se mi vsak dan bolj resno zdi stanje!
Obsidijan
# 29.11.2012 ob 16:38
Konc je.
Ivo Lola
# 29.11.2012 ob 16:59
Umrli so PS, SDS, SD, DL, DESUS, SLS in NSi.

Žalujočih ni.
kunta kinte
# 29.11.2012 ob 16:43
v Mariboru jih je bilo prvič 50
Mindmaster
# 29.11.2012 ob 16:54
Iz "anonimke", ki jo je objavil režimski bruhalnik rumenomodre partije:Tako so nesposobni, da še svojih stricev iz ozadja ne znajo zakriti, hahaha.
Optimus
# 29.11.2012 ob 16:51
Vsi, ki tukaj komentirate o tem, da za protesti stoji Pahor, Türk, Janko, Janez ste povsem zgrešili namen teh demonstracij.
jurica
# 29.11.2012 ob 17:04
Pravkar pa slišal po TV,da bo Janša policistom,ki varujejo proteste plačal 20% več!
Janša zdravit se pojdi!
Slovenija TI bo hvaležna!
jurica
# 29.11.2012 ob 17:00
Danes v Danes ob 18.40... kako resna je nevarnost, da bi demonstranti prišli do orožja iz vojaških skladišč?

Kakšna novica,sramota za novinarje,no kvazi novinarje.Drugače pa...
Se opravičujem,ampak Janša je resno bolan!
šurda
# 29.11.2012 ob 16:55
Iz dobro obveščeni virov blizu SDS-a, prihajajo klasične
novice, in sicer, da sta za VSEMI protesti zadaj neun-
člijivi in vedno pri roki Milan Kučan ( Murglski palček)
in še vedno aktualni predsednik Republike Slovenije
dr:Danilo Türk !
PS: Za oba, predvsem pa za Milana Kučana se zanimajo
že povsod po svetu, od Huga Chaveza, pa vse do alkide,
plačjo v ZLATU, saj jih res zanika od kod črpata tako
moč !
royayers
# 29.11.2012 ob 16:45
Bravo Kranj!

MMC, zakaj še kar zavajate s to "anonimko", gorenakov politikis, se je v sdsovi maniri zafrknil in pomotoma copy pastal še (reporter/ured). To ni nobena anonimka, pač pa še ena v vrsti manipulcij, ki jih lansirajo Majerjevi pisuni, direkt iz njegovega zadnjika! Ve se, kaj si ablastniki želijo, izredne razmere in novo republiko, a ne Majer?
Ramus
# 29.11.2012 ob 17:16
"V Kranju že okoli tisoč protestnikov, gorijo podobe Janše"

Ne bodimo selektivni in politično skregani bratje. Odtsopimo celotno politično elito, ki nas izmenjaje, a družno ropa že dvajset let. Dosti nam je. Zahtevamo odstop celotne politične nomenklature. Zahtevamo prepoved vseh obstoječih strank inzahtevamo nove volitve izmed ljudstva. Zahtevamo, da se oblast vrne Slovenkam in Slovencem. Potem pa bomo polovili vse odgovorne in jim sodili zaradi zločinov proti Slovenskemu narodu.

Dosti nam je političnega elitizma, tajkunov, škofov in bankirjev. Zahtevamo svobodo iz suženjstva. Fertik ste ali pa gotofi, kakor hočete. Prišel je konec vaše samopašnosti in napuha!
jurica
# 29.11.2012 ob 16:56
15. december 2009
Naš veliki vodja Janša ukazuje!
Predsednik SDS-a je na ponedeljkovem forumu Zbora za republiko z besedami "tako se mi zdi, da bo treba nekatera poglavja in lekcije izpred 20 let ponoviti, in pričakujem, da se spomladi vidimo na slovenskih trgih in ulicah,"

Tak,da sploh ni dvoma,kdo organizira proteste:)
iguana
# 29.11.2012 ob 16:46
''Zagotovil je, da je vodstvo občine sicer pripravljeno poslušati predloge občanov.''

Malo pa so zacvikali
MIRNČAN
# 29.11.2012 ob 18:09
Joj politiki. Ko bodo množični protesti boste bežali. Resno vas opozarjam. Kakšen Zoki neki. Isti goljuf.
K_ris
# 29.11.2012 ob 17:11
Prevladujejo mladi in starejši, protestniki pa vpijejo "Hočemo pravno državo",

To mi je všeč in popolnoma podpiram. Veliko raje imam proteste ZA nekaj kot PROTI nečemu.
Saj vem, da je zadeva povezana, a vendarle je eno le rušenje, drugo pa deluje precej bolj konstruktivno.
jurica
# 29.11.2012 ob 17:12
Je pa zanimivo,pošteni Slovenci gredo/gremo na ulice...
Nekateri se pa raje te dni na forum od RTV SLO registrirajo...da blatijo,lažejo,in zavajajo v imenu partije SDS.
kumimonster
# 29.11.2012 ob 16:52
@x66
Shod poteka mirno, je za MMC poročal dopisnik TV Dnevnika Jan Novak.

Bravo Kranjčani. Situacija ni tako kritična kot še kje drugje, a naj spomnim na par tovarn, ki so jih lastniki sami ali v povezavi s politiko pustili propasti ali prodati tujcem: Planika, Sava, Gradbinec GIP, Tekstilindus, Slovenska hranilnica in posojilnica, Iskra terminali, Zvezda, Tuhnja, ETP. Dobr jih dejte ejga.
cepc
# 29.11.2012 ob 16:56
Da ne bo pomote,podpiram mirne proteste,toda če želimo pravno državo potem bi bilo bolje če bi protestirali pred sodišči.Sodišča so zelo neučikovita glede obtožb.Slogan protestov pred sodišči bi lahko bil :sodite jim vi,drugače jim bomo mi.
pozitivc
# 29.11.2012 ob 16:55
Ajmo Gorenci! Dolenjci smo z vami!
royayers
# 29.11.2012 ob 17:16
"grimsanje"...he he he. Pisuni iz Trstenjakove grimsajo. Fantje, ne ga grimsat, fertik je!
alcatraz
# 29.11.2012 ob 17:01
Bravo Gorenjska!
STANE
# 29.11.2012 ob 16:57
polzaliva
Pa kaj se teb Jankovič v sanjah prikazuje ?
Tatamatnik
# 29.11.2012 ob 16:41
.
.
.
MIRNO PROTESTIRATI POMENI LAJATI V LUNO.
IMAJO PRETRDO KOŽO, DABI SE JIH KAJ PRIJELO.
.
.
.
pisoJ zorbotit
# 29.11.2012 ob 17:16
postar07
# 29.11.2012 ob 16:38
Zdej vsi nekaj demonstrirate, ker mislte, da je to sedaj hit meseca, pa ne veste niti zakaj protestirate!?
Edin v MB so vedeli zakaj...
V LJ se je demonstriralo, kao podpora MB, pol pa tajkun zoky, jakić & company so kao udeleženci protesta v posmeh vsem!
Zakaj ne demonstrirate proti vsem tajkunom ala hilda, zidar, bavcarič, ... šrot, od šrota... yankoviči, njim je treba vse pobrat, kar je bilo pokradeno iz proračuna perko bypass firm in slamnatih podjetij in ves naš denar je šel na ciper kajmanske, otoke..deviške otoke, švico, lichenstaihn...

oni morajo bit v prvi vrsti gotof, fertik, konc je..
.

V prvem dnevniku na RTV je demonstrant jasno in glasno povedal: DA DEMONSTRIRAJO PROTI SISTEMU - kar je točno to, na kar ti opozarjaš!

Torej, vedo zakaj protestirajo. Ne jih na tak način diskreditirat.

Če si pa slučajno plačanec kakšne partije, pa dobro opravljaš delo :)
jurica
# 29.11.2012 ob 17:14
Hočemo pravno državo"
To bi moral biti skupni cilj vseh protestov po Sloveniji.
Torej hočemo pravno državo
kop
# 29.11.2012 ob 17:06
fantje vi kar "grimsajte" :)) Samo vam ne bo uspelo razdelit nas!
bozo.miklavc
# 29.11.2012 ob 18:18
Še vedno se delimo na leve-desne, Janša-Janković...
Ne vidmo pa, da nas oboji nategujejo. Potrebno je protestirati proti vseh, ki sedijo v parlamentu, županom, svetnikom...
To so navadni plagiatorji, kriminalci, izkoriščevalci. Župan Trebnjega je bil obsojen na pogojno 5 mesecev zaradi zlorabe položaja. Še vedno je župan in ne misli odstopiti-brez morale.
Župan Ljubljane in Maribora-en ima Jurćka, drugi ima radarje.
Popović-baraba.
Muhič-baraba.
Mi pa tukaj se delimo rdeče-belo.
Oni na oblasti so farbenblind. Vidijo samo barvo €.


Delijo se samo bedaki. Tisti, ki vedno volijo isto opcijo, samo zato, ker je njihova, so ljudje, ki pri meni nimajo nobenega spoštovanja. Ponavadi so to cerkveni ritolizneži ali pa priviligiranci prejšnjega režima... Zaradi njih je Slovenija (pa ne samo Slovenija) v krizi. Hvala bogu je teh indoktrinirancev vsako leto manj.

Ohrabruje me nizka volilna udeležba, ko bo le ta nižja od 30-40%. Torej, ko izvoljeni politiki ne bodo več imeli legitimne pravice odločati v imenu večine, takrat pride politična katarza, lustracija, konec klientelizma in strankokracije. Takrat lahko šele pridejo novi obrazi. Nekaj časa potem to deluje, dokler ekonomska elita ponovno ne opere možganov ljudem. Ampak vmes lahko pride do razcveta, vsaj to.
DREADLORD
# 29.11.2012 ob 18:08

Ćićo
# 29.11.2012 ob 18:00
Prijavi neprimerno vsebino
ZOKI CAR!

ZOKIJA ZA PRECEDNIKA!!!!


Kaj mu bodo zobe zbil, da bo res lahko samo še precejal?
Tspace
# 29.11.2012 ob 17:44
Gotofi so vsi!!! Janša, Jankovič, Kučan, Pahor, itd.... Vsi so isti!!! Lopovi!!!!

Gremo do konca!!!! čas je za spremembe!!!!

3 december, vse slovenska vstaja!!!!
ma_ri_bor
# 29.11.2012 ob 17:22
Ave Ramus !

Združeni bomo zmagali ! Želimo spremembo sistema, volitve predstavnikov z imenom in možnostjo njihovega odpoklica !

Dol s strankokracijo !
FAIRPLAYER
# 29.11.2012 ob 17:08
@skarjeinplatno

Ne sekiraj se za Janeza. Nobeden mu lasu ne bo skrivil. Bo pa moral na smetišče zgodovine ali pa kup gnoja. V parlament pa nikoli več. Veš, ko se zgodi ljudstvo, je vse orožje zaman.
gentlemen55
# 29.11.2012 ob 16:57
KOPESKEGA ŽUPANA POPOVIČA tudi danes ni bilo na sodno obravnavo v PIRANU. ON LAHKO POČNE KAR SE MU ZLJUBI- mi navadni državljani smo pa pridni,pridni- KOLIKO ČASA ŠE ???
FAIRPLAYER
# 29.11.2012 ob 17:15
Seveda, Janši je hudo in se čudi, zakaj ljudje ne ploskajo njemu, enemu in edinemu odrešitelju Slovenije. Oh usoda, kako si kruta in krivična do velikega narodnega heroja Janeza Janše.
jurica
# 29.11.2012 ob 17:09
@skarjeinplatno
Še en Grimsov vojščak.
Partijska sekcija 29.11 2012.
A si od Grimsa že kaj dobil?

Piknik, poslovno darilo, alkohol, telefon
Revizorji so tako denimo opozorili, da je SDS 19. septembra lani za piknik članov in simpatizerjev kupila kruh in meso v višini 1100 evrov, ob tej priložnosti pa so kupili večjo količino pijače, med drugim tudi alkohola, v višini 720 evrov.
Ista svetniška skupina je 11. novembra kupila tudi poslovno darilo za svetniško skupino SDS v višini 3000 evrov, revizorji pa iz računa in dobavnice niso mogli ugotoviti, za kakšno stvar gre.
Še istega meseca so svetniki SDS kupovali poslovna darila, to je 100 rokovnikov, 450 kemičnih svinčnikov, 100 stenskih in 105 namiznih koledarjev v višini 3000 evrov.
Korošec
# 29.11.2012 ob 19:43
@KLIPAN
Bravo Kranjčani!!
Jutri pa rušimo Janšo, vabljeni vsi!


Ne juter rušimo cel parlament in vse nesposobne politke, ne bodi strankarsko trobilo!
SkodaOctavia
# 29.11.2012 ob 17:59
Tudi v Novem mestu je, za jutri ob 16h na glavnem trgu, napovedan protest!!! Zakaj ne napišete tega tukaj? NM ni nikjer omenjen!!!

Muhič GOTOU SI!!!!!
tajkun08
# 29.11.2012 ob 17:39
direktna twitt objava iz Kranja Protestniki: Dol z Jankovićem, Turkom, Janšo, Kanglerjem itd. Vsi morajo pred sodišče! Hočemo pravno državo
stoplopar
# 29.11.2012 ob 17:30
Jutri naj bi v ljubljani Pozitivna Slovenija pozdravila protestnike..zakaj že?
Aja da jih bomo izžvižgal!!!?!
Dost je lopovščine pa izmikanja po sodiščih....
Semolič kje si ko si tako pameten?
Združmo se pa zamenajmo to bando s poštenimi slovenskimi državljani, ki nimajo plače 4000 in več ampak.....€ raj ne napišem
FERTIK STE, GOTOVI, KONC, AMEN,....
tajkun08
# 29.11.2012 ob 17:28
"Lopovi. Tajkuni," skandira nekaj sto glava množica, ki ob enem dodaja: "Jankovič dol, Janša dol."

by Večer
Ragnarök
# 29.11.2012 ob 21:19
Pa boli me k...c za Pahorja, Türka,Janšo,Jankovića,leve,desne pa vse vmes.Delaš ko črna živina,plačuješ davke,položnice,hočeš pošteno živet,tale banda lopovska se ti pa smeje pa heba v glavo. A nej tko vzgajam otroke," več boš kradu,višje boš prilezu"?

DOST VAS MAM!!!!!!
ti-ne
# 29.11.2012 ob 17:44
Ćićo

# 29.11.2012 ob 17:41
vsebino @zapatist

Kako da nihče ne protestira proti Janoviću?

-----------------------
Namesto, da sediš na Trstenjakovi in čivkaš za denar, pejt na ulico in demonstriraj proti Jankoviću. Poberi še tistih par modelov iz Demokracije, Politiksa in Siola, pa vas bo 10!
royayers
# 29.11.2012 ob 17:25
Brez nasilja!
kavija
# 29.11.2012 ob 17:24
"Gorijo podobe Janše"
Ha, ha ha.... Pa naj se še kdo vpraša kdo je naslednji? Janša "gotof si"! Ljudstvo, ki si ga klical prihaja pote.
Ramus
# 29.11.2012 ob 17:21
"V Kranju že okoli tisoč protestnikov, gorijo podobe Janše"

Bojkotirajmo predsedniške volitve, naredimo konec političnim elitam. Dosti nam je! Ne želimo vas več! Odstopite, ker ste izgubili zaupanje ljudstva! Živite od svojega dela, kakor mora živeti sleherni Slovenec, ki preživlja svojo družino in ga izkoriščajo na vsakem koraku.
Kazalo