Bodo zapele kose in vile, kakor napoveduje Belakova? Foto: Jure Čokl
Bodo zapele kose in vile, kakor napoveduje Belakova? Foto: Jure Čokl

"Spoštovani predsednik, jaz sem Slovenka, ki še vedno živim s svojo pokojnino in pomagam tudi drugim, čeprav bi to morala storiti država. Poglejte, zadnjič sem zasledila pri vas neki listek, na katerem je pisalo, da ne jamrate. Če boste natančno prisluhnili, mi tudi ne jamramo več, ampak vpijemo. In ko bomo nehali kričati in vpiti, bomo šli po kose in vile. In poglejte, naredili bomo tisto, saj veste, le vkup, uboga gmajna. Veste kaj, dovolj imamo, naredite nekaj, hitro, hitro, ne čakajte več!" je bila ostra v svoji izjavi.

Je šlo za premišljen odmik od afer z dodatki, ki pretresajo vlado, ali komunikacijski zdrs kabineta predsednika vlade? Naši sogovorniki ugotavljajo, da je šlo za neprimerno komunikacijo, da je Cerar povsem nevešč komuniciranja z javnostmi, da je nekako zanemaril to področje, ki bi ga moral po vseh aferah še posebej okrepiti.

Ne gre le za komunikacijo na družbenih omrežjih ali z javnostmi, mediji, pač pa strateško nastopanje, ki bi okrepilo njegov odnos z volivci, ki so mu zaupali. Cerar namreč v zadnjem času pada prav na izpitu z etike, na katerega je stavil pred volitvami in volitve tudi dobil.

Več pa v nocojšnjem Tedniku na Prvem programu TV Slovenija.