Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.0 od 52 glasov Ocenite to novico!
Milojka Kolar Celarc
Milojka Kolar Celarc po maratonski izredni seji ostaja na položaju. Foto: Državni zbor/Barbara Žejavac
VIDEO
Milojka Kolar Celarc osta...

Dodaj v

Ministrica Kolar Celarc ostaja na položaju

Očitki opozicije, pa tudi koalicije
14. september 2017 ob 06:55,
zadnji poseg: 14. september 2017 ob 07:21
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je kljub kritikam v koalicijskih vrstah prestala glasovanje o interpelaciji, ki jo je podprlo 23 poslancev, proti razrešitvi ministrice pa je glasovalo 42 poslancev.

Glasovanja, ki je potekalo ponoči (po 15 urah in pol razprave), se je udeležilo 69 poslancev. Premier Miro Cerar, ki je ministrico prišel podpret kljub pozni uri, je po glasovanju zavrnil namige o predvolilnih potezah in zatrdil, da sta koalicijski partnerici s svojimi glasovi podprli ministrico in njeno delo. Po njegovem mnenju je bistveno, da so podprli ministričino delo, ki je v korist javnega zdravstva in "v korist projektov, ki smo si jih zadali, da izboljšamo stanje v javnem zdravstvu, za zdravstveno osebje in bolnike".

Premier je ob tem opozoril, da gre že za sedmo interpelacijo, ki jo je vložil SDS, še eno je podprl, vse pa so bile neuspešne. "To veliko pove samo po sebi," je prepričan Cerar.

Zdravje "vrednota, ki se dotika nas vseh"
Ministrica je v sklepni besedi razprave o interpelaciji dejala, da je razprava pokazala, da je zdravje "tista vrednota, ki se pravzaprav dotika nas vseh". Ob tem je poudarila, da je večina v Sloveniji z zdravstveno oskrbo zadovoljna in le redko razočarana. Poslancem je dejala še, da bo tudi v prihodnje potrebovala njihovo podporo pri sprejemanju zakonskih predlogov, med katerimi je posebej izpostavila zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju. "Slovensko zdravstvo mora ostati dostopno, pravično in solidarno," je poudarila.

Po koncu seje je še dodala, da izid glasovanja pomeni podporo njeni politiki na področju zdravstvenega varstva in tudi celotni strategiji do leta 2025. "Dejansko kaže, da sem dokazala, koliko je bilo v teh treh letih že narejenega in kaj nas čaka v prihodnjih dneh," je dejala. Ob tem je spomnila, da bo DZ prihodnji teden obravnaval predlog interventnega zakona ter noveli zakonov o pacientovih pravicah in zdravstveni dejavnosti. V nadaljevanju pa bosta sledila še zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter verjetno tudi zakon o dolgotrajni oskrbi. "Oboje imamo že pripravljeno in čaka še na sklepno uskladitev z ministrstvom za finance," je zatrdila.

Za interpelacijo glasoval tudi Veber
Interpelacijo so poleg poslancev SDS, ki so jo predlagali, podprli tudi poslanci NSi-ja in poslanec koalicijske SD-ja Janko Veber. Poslanci opozicijske Levice so bili, kot so napovedali že v razpravi, pri glasovanju vzdržani ali odsotni. V DeSUS-su so sicer pred tem pojasnili, da njihovi glasovi ne bodo v podporo ministrici, ampak premierju Miru Cerarju, v SD-ju pa so izpostavili, da bodo glasovali proti politiki SDS-a, ne pa v podporo Kolar Celarčevi.

Ministrica ni prejela glasov podpore niti vseh prisotnih poslancev SMC-ja: Mitja Horvat je bil pri glasovanju vzdržan, Marko Ferluga, ki je bil med razpravo sicer prisoten, pa kvoruma pri glasovanju ni prijavil. Prav tako pri glasovanju niso bili enotni v DeSUS-u, proti interpelaciji je glasovalo šest njihovih poslancev, Ivan Hršak je bil vzdržan, nekaj poslancev je bilo odsotnih, med njimi Tomaž Gantar, ki je kot ministričin kritik sicer interpelacijo podpiral.

V SDS-u, ki je vložil interpelacijo, so ji med drugim očitali, da ne obvladuje položaja v zdravstvu, da so rezultati programa skrajševanje čakalnih dob popolnoma drugačni, kot jih na ministrstvu želijo prikazati. Ministrica jim je odgovarila, da tudi razmere v tujini niso tako idealne, kot jih poskušajo prikazati nekateri poslanci.

K. T., T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
rabelj
# 14.09.2017 ob 07:20
Za vse volivce (ker bodo naslednje leto parlamentarne volitve!): SD in DeSUS sta ministrico kritizirala praktično bolj kot pa SDS a na koncu sta jo podprla, samo zato da bi lahko obdržali politične stolčke in dobre plače še eno leto!!!! To bi morala biti politična smrt! Upam da tega ne pozabite do naslednjega leta!
džeko
# 14.09.2017 ob 07:00
Pričakovano, enkrat na stolu, vedno na stolu. Pa če kaj naredi ali pa ne...
pozitiva
# 14.09.2017 ob 07:06
V koaliciji pravijo, da so reševali Mirota in ne Kolar Celarčeve. To pomeni, da so izdali vse paciente, ki so obsojeni na obup v čakalnih vrstah, ki gledjao kako odteka denar, kako se netransparentno podeljujejo koncesije ... To, da so celotno sejo tudi vsi iz DeSUSa in SDja bili proti Milojki, na koncu pa glasovali za njo, pomeni, da ne upajo lagati, da dela dobro, ampak, da od tega imajo toliko koristi, da je ne bodo zamenjali. Odgovornost do državljanov pa taka. Upam, da se jim boomernag vrne na volitvah prihodnje leto.
rabelj
# 14.09.2017 ob 07:25
V SDS-u, ki je vložil interpelacijo, so ji med drugim očitali, da ne obvladuje položaja v zdravstvu

Tu se ne strinjam z njimi. Ministrica namreč zelo dobro obvladuje odnose z lobiji, zato pa tudi dobi toliko denarja za odplačilo dolgov bolnišnic do lobijev ne da bi pri tem omejili marže dobaviteljev! Navadni smrtniki so tu itak (praktično od vedno) samo trava ki trpi ko se sloni (dobavitelji, politika...) valjajo po njih. v razlago- sloni se sicer ne tepejo tako kot v znanem pregovoru ampak sodelujejo, tako da se "valjajo v kešu".
pobrisan
# 14.09.2017 ob 08:08
Razlogi SD in Desusa pa so žaljivi do davkoplačevalcev.
Luka Novak
# 14.09.2017 ob 07:57
Ministrica Kolar Celarc ostaja na položaju

.. samo naivni so pričakovali drugačen razplet.

Razlogi za podporo so prav patetični : proti ministrici, za Mirota.

Več sreče na prihodnjih volitvah.
Blue-Star
# 14.09.2017 ob 08:18
to se vidi kakšne riti so sd in desus. pravijo da ne podpirajo ministrice ampak da bodo ostali pri koritu so glasovali za. To je značilnost te prevarantske vlade. Vedo da če bi bile volitve zdaj bi izgubili po celi črti.
pozitiva
# 14.09.2017 ob 07:07
"Poslanci opozicijske Levice so bili, kot so napovedali že v razpravi, pri glasovanju vzdržani ali odsotni."

Pa bodo dobili plačano sejnino?
brehme
# 14.09.2017 ob 08:25
Opa, samo 23 poslancev meni ,da stanje v zdravstvu ni tako kot treba.
Vzdržani, odsotni, so šli v prid ministrici, pred vliotvami bodo pa govorili, kako ni stanje OK. Sokrivi ste.
johnsmith
# 14.09.2017 ob 07:21
Samo, da so nadure. Rezultat se je vedel že zjutraj.
Kvantni mehanik
# 14.09.2017 ob 08:56
@božo1

niso seznanjeni z objektivno dobrim delom ministrice

Tudi jaz nisem seznanjen in imam precej težav dojeti, zaradi česa naj bi bilo njeno delo objektivno dobro.

Sploh v luči ugotovitev, povezanih s programom otroške srčne kirurgije, o katerih so mediji obširno poročali, a so se pristojne institucije z ministrico vred obnašale, kot da problema ni. Potem je tu zgodba z dvornimi dobavitelji medicinskih pripomočkov ter nasploh korupcije v zdravstvu, čakalnimi vrstami, reforma dopolnilnega zavarovanja ipd. Problemov je toliko in so tako obsežni, da terjajo kristalno jasno vizijo, predvsem pa radikalno spremebo praks na vseh nivojih.

Kaj objektivno dobrega je ministrica naredila na teh vsebinah? Prosim za utemeljitev.
TOZD
# 14.09.2017 ob 08:12
Ministrica jim je odgovarila, da tudi razmere v tujini niso tako idealne, kot jih poskušajo prikazati nekateri poslanci.

Protiargument v smislu veliko slovenskih otrok in upokojencev je lačnih, ampak tudi razmere v Venezueli niso tako idealne, kot jih poskušajo prikazati nekateri poslanci Levice. Z ministri, ki argumentirajo na takšen način, se nam obeta res svetla prihodnost.
SpicyWeiner
# 14.09.2017 ob 11:36
Stari maček
Najboljša ministrica,rešuje zadevo za 20 let nazaj,vsi ostali so stisnili rep med noge.


Rešuje? Kaj točno rešuje? Paciente? Bolnišnice? javni denar? Vse kar ona rešuje je svojo rit in dobaviteljske profite ter vzdrževanje trenutnega sistema, ki že 20 let ne funkcionira in v taki obliki še 20 let ne bo.

Eni imate res IQ na ravni današnje zunanje temperature.
Es
# 14.09.2017 ob 09:49
Pateticno ti vzdrzani. To je isto kot podpora.
stojan1111111
# 14.09.2017 ob 08:20
Vlada ki daje denar v zdravstvo, in postavlja svoje ljudi, ne zna rešiti te iste težave. Ne zna, ali noče? Zdravniki prek čakalnih vrst (umiranje ljudi), in povečanje iznosa denarja za nabavko materijala za delo (preveč plačan materijal) izsiljujejo povečanje plač. To je boj ker največ zgubijo naši državljani (izgubijo življenja).Toliko težav imamo v zdravstvu, da bomo potrebovali drugo pot. Nekdo bo mogel sastaviti program za preventivno zdravlje posameznika. Menim da se to da sastaviti, in tako zdravstvu reči NE. Tako bo v žepu posameznika, v 40 letih ostalo najmanj 10 000 evrov. To je en dobar avto, ali polovica hiše na vasi. V ZDA 40 milionov ljudi nima zdravstveno zavarovanje. Človek mora paziti na svoje telesno zdravlje (zmerna in zdrava hrana, čist zrak in voda, pomembno je gibanje, varujte se poškodb pri delu, pomemban je počitek in zmerno delo, dobro spanje, pazite se raznih pritiskov drugih ljudi, ne delajte umazanog, enoličnog in teškog dela). Telo je slabo in bi se mogli posebaj paziti ovisnosti od hrane, pijače, dela, ljubezni kot je seks, tobaka, hazarda, igric in drugo). Intelektualno zdravlje (dobre misli in besede). Emocijonalno zdravlje (dobri odnosi z drugim ljudmi, sabo, naravo in bogom, izražanje čustev). Duhovno zdravlje ( resnica, mir, ljubezen, nenasilje in ispranost).. Kako se reče slovensko ispravnost? Mogoče bi to prevedli kot dobra dejanja. Za boljše zdravlje nas in naših otrok, bi mogoče bilo potrebno imeti otroke v mladih letih (v starosti od 17 do 20 let). Tako bi se zdravlje slovencev bistveno izboljšalo, in nebi potrebovali zdravnike. To je realnost ki se bo zgodila za nekih 30 let. Eni to že zdaj živio.. Če sem kaj pozabil me popravite?
Park
# 14.09.2017 ob 11:47
Ministrica Kolar Celarc ostaja na položaju

Pa saj to je že komedija!
golaz123
# 14.09.2017 ob 10:51
"Poslanci opozicijske Levice so bili, kot so napovedali že v razpravi, pri glasovanju vzdržani ali odsotni"

"V DeSUS-su so sicer pred tem pojasnili, da njihovi glasovi ne bodo v podporo ministrici, ampak premierju Miru Cerarju"

"v SD-ju pa so izpostavili, da bodo glasovali proti politiki SDS-a, ne pa v podporo Kolar Celarčevi"

Sej ne moreš verjet, ti ljudje se prav norca delajo iz naroda. Pa kaj imamo parlament al vrtec???
sm0ve
# 14.09.2017 ob 09:21
Erjavec je podprl MKC;
Vsi upokojenci, ki ste največji uporabniki zdravstvenih storitev, Erjavec ne dela za vas, ampak proti vam!
IndyBob
# 14.09.2017 ob 08:46
Slovenija ostaja v zdravstvenem socializmu, v kapitalistični Švici čakalnih vrst sploh ne poznajo.
windmaster
# 14.09.2017 ob 08:44
Nekaj gnilega je v deželi tej!
RabbitJoe
# 14.09.2017 ob 11:57
Ja, v Ameriki je ful slabo, ....zato se toliko američanov preseljuje v Slovenijo. ...in prav noben slovenec ne rine v Ameriko!
MladostNiNorost
# 14.09.2017 ob 11:30
Tale naša gospa ni niti za vodenje doma za ostarele...
kralj matjaž
# 14.09.2017 ob 10:56
Dr. Kumrovec
V ZDA ljudje ne umirajo na cestah, nehajte lagati.
kralj matjaž
# 14.09.2017 ob 10:55
sosman
Kaj pa če imaš stranko, ki bi jo lahko volil- Ampak zaradi ideološke propagande, kateri si denvno podvržen, sploh nisi več sposoben samostojnega razmišljanja, čeprav misliš da si.
SpicyWeiner
# 14.09.2017 ob 10:46
Dr. Kumrovec
Sistem je daleč od ideala, ampak dejmo bit realni - je vseeno 1000x boljše kot v ZDA in ostalih neoliberalnih državah, kjer ljudje umirajo po cestah. Čeprav bi nekateri (SDS) želeli vpeljati tak sistem tudi pri nas, zato da si bodo eni lahko polnili žepe. Sramota!

Samo naprej po začrtani poti, sistem je dober potrebne so samo manjše korekcije.

Milojka, is that you?

V ZDA zavarovanje mesečno stane v povprečju 400-500$ na osebo. Za družino pa malo več kot 1000$ mesečno. Povprečna plača tam znaša približno med 800 in 900$ na teden. Seveda odvisno kje so zavarovani, nekateri so preko svojega delodajalca(kar precej poceni mesečne stroške), nekateri individualno, ta najrevnejši preko Obamacare...
Seveda ni potrebno povedati, da si tam v primeru zavarovanosti takoj na vrsti za pregled in operacijo.
Alamut
# 14.09.2017 ob 09:15
Je kdo sploh dvomil v to? RTVSLO kako pa kaj "naši"imigranti? So pridni? Vse tiho je bilo...
Hijena
# 14.09.2017 ob 08:08
Hehehe, saj ne moreš verjet...
veza
# 14.09.2017 ob 07:20
Se bo sedaj kaj izboljšalo stanje v zdravstvu?
Zakaj se ne vsedejo vsi skupaj, ministrstvo, zdravniška zbornica, sindikat, bolnišnice in še kdo in vsi skupaj najdejo rešitev, so že malo smešni!
Vsi bi sprememebe, a da se ne bi nič spremenilo, oziroma, tisti, ki še niso pri koritu, bi se radi tja prislinili!
rangerno1
# 14.09.2017 ob 11:47
sramota, ta ženska zgleda potrebuje 15 mandatov, da ji bo uspelo izpeljat zdravstveno reformo, pa še to vprašanje kaj bo na koncu... in potem bo prišla na oblast po možnosti druga opcija in bodo to reformo spet pisali znova. Če do sedaj ni zmogla narediti ničesar, potem škoda besed... že ko jo poslušam, ko govori, je tako kot da bi poslušal neko branjevko, ki razlaga o tem kakšno cvetačo prodaja.
kralj matjaž
# 14.09.2017 ob 11:37
oliva
No a imaš kakšen dokaz, da so človeka v življensko ogroženem stanju, pripeljali v bočnišnico in mu je bilo zdravljenje zavrjeno, ter je posledično umru na cesti.

Koliko ljudi pa umre v Sloveniji, ko morajo mesece čakati na preiskave, na diagnoze za bolezni, ki so v zgodnji fazi ozdravljive, ampak jih zaradi čakalnih vrst prepozno odkrijejo?
Kvantni mehanik
# 14.09.2017 ob 11:36
@golaz123

v SD-ju pa so izpostavili, da bodo glasovali proti politiki SDS-a, ne pa v podporo Kolar Celarčevi

Saj v tem je catch, takšen vzorec je izdatno prisoten v celotni družbi. Samo da smo proti SDS, pa ni važno koga s tem posredno podpiramo ali kaj dopuščamo. Smo slepi za korupcijo v zdravstvu? Pa kaj potem, važno je, da smo proti SDS. Smo neobčutljivi za razsipništvo, nestrokovnost in klientelizem? Čakajte malo, saj mi smo vendar proti SDS.

Hecno, to kar je danes "biti proti SDS", je bilo pred 15 leti "važno, da ni verouka v šolah". Če je bilo pred 15 leti govora o takratnih težavah naše politike (ki so še danes bolj ali man iste pasme), je bilo dovolj, da je nekda izpostavil problem verouka v šolah, in potem se je vse vrtelo samo še okrog tega. Danes pa je ključna stvar, da "si proti SDS". Če bi Milojka vso svojo obrambo strnila v en sam stavek, in sicer "sem proti SDS", bi ji lep del javnosti takoj zaploskal in hipno pozabil, zaradi česa se sploh mora zagovarjati.

Pa da ne bo pomote, tudi jaz sem proti SDS.
Lefty
# 14.09.2017 ob 10:39
Katastrofa. Samo zaradi te poteze Cerarja si SMC ne zasluži vstopa v parlament.
Normandijec
# 14.09.2017 ob 10:39
Kakšna škoda za Slovenijo!
RabbitJoe
# 14.09.2017 ob 10:08
Slabo Moralni Center - Potrjeno!
sosman
# 14.09.2017 ob 09:45
Največji problem je, da nimaš stranke, ki bi jo lahko volil. Vse so ali zanič, ali skorumpirane, ali pa nastavljeni "novi obrazi" iz strani sivih eminenc itd.
zapravico
# 14.09.2017 ob 07:34
In tako bo ostala do smrti
Kvantni mehanik
# 14.09.2017 ob 12:57
@božo1

Mogoče so že prej kaj začeli, toda v tem mandatu je narejeno ogromno premikov na bolje.

Ne vem, ali je to namenjeno meni kot utemeljitev predpostavke, da ministrica dela objektivno dobro, ampak kakorkoli, ta pasica ne pomeni nič. To lahko reče vsak. Kot lahko reče vsak tudi, da je vse zanič. Jaz, ki se dosti bolj nagibam k slednjemu, sem eksplicitno navedel, kaj je pri delu ministrice po mojem mnenju hudo narobe. Ti očitno meniš popolnoma drugače, ampak oprosti, fraza "ogromno premikov na bolje" ni nikakršen objektivni prikaz.

Torej: kaj točno naj bi bilo teh "ogromno premikov na bolje" in kako to konfrontirati s kopico nerešenih problemov, ki so se tudi po zaslugi ministrice samo še poglobili???
oliva
# 14.09.2017 ob 10:52
Tudi meni se zdi, da bi morala odstopiti. Že prej.
Če ne moreš popedenat, se umakni in daj prostor in priložnost drugemu, da nekaj naredi.
QUENDI
# 14.09.2017 ob 10:38
......lahko bi pa sama odstopila - že zdavnaj.....oz. bi jo morali zamenjati preden uniči še ostanke oz preusmeri javni denar v zasebno sfero
nesreča
# 14.09.2017 ob 09:48
Na tujino je verjetno mislila na podsaharsko Afriko,ccc...
semaino
# 14.09.2017 ob 20:59
Korupcija ostaja na polozaju.
Kvantni mehanik
# 14.09.2017 ob 15:13
@božo1

Za "objektivno dobro" razumem vse kar se da narediti v 2-3 letih in kar se je res realiziralo.


Kaj pa se je "res realiziralo"? Tvoj odgovor je bil, da "tisto, kar se da narediti". Krožna definicija, ki ne pomeni nič.

Kot sem povedal, jaz sem razlage ministrice poslušal in, če nisi priporočam, da si to "zavrtiš".


Se pravi, predvsem naj ji verjamem na besedo(!?!?). Saj menda razumeš, da je Izjave izza političnega govorniškega pulta vselej treba jemati z rezervo. Nope, to ni dovolj, pravzaprav to ni nič, za povrh pa po definiciji ni objektivno.

drugo pa je moje doživljanje "premikov" v življenju, ko sem imel sam s sabo izkušnjo (...)


Nihče ne trdi, da je vse zanič. A tudi tvoje subjektivne izkušnje ne odtehtajo izpostavljenih praks, ki so izjemno sporne, ponovno naštevam: revizija otroške srčne kirurgije, korupcija oz. dobava medicinskih pripomočkov, čakalne dobe, reforma dopolnilnega zavarovanja.

In še nekaj, pri naštetih zadevah je pristojnost in odgovornost ministrice jasna, pri tvojih osebnih izkušnjah pač ne. Ne boš pa me prepričal, da je za ažurnost in profesionalnost zdravnikov ter napredek v njihovih pristopih, kot si to izkusil sam, neposredno zaslužna Milojka Kolar Celarc.
Park
# 14.09.2017 ob 11:48
pozitiva# 14.09.2017 ob 07:06
/.../ Upam, da se jim boomernag vrne na volitvah prihodnje leto.


Saj se jim, na vsakih volitvah! Spet bodo izvoljeni! (samo 1x niso bili).
oliva
# 14.09.2017 ob 10:53
No zakaj se je Levica 'vzrdžala??
V parlamentu so zato in za to, da TAM izvajajo svoje dejavnosti.
A moram hodit na sajt to gledat?
kralj matjaž
# 14.09.2017 ob 10:28
Mirko Tipka
Zakaj je opozarjanje, na probleme v zdravstvenem sistemu in zahteva po rešitvah bedarija?
stojan1111111
# 14.09.2017 ob 09:13
Za bolezen je pomembno da otkrijemo vzrok, in da ga odpravimo. Najlažje sami odkrijemo kaj narobe delamo, govorimo in mislimo.V eni knjigi sem prebral kaj je vzrok za nastanek raka? Vzrok je pomanjkanje prave brezpogojne ljubezni. Pomembna je jasnost, da bi bolje razumeli. Brezpogojna ljubezen je dajanje bližjem, brez pričakovanja da bi dobili kaj nazaj). Preveč je trgovinske ljubezni (dam ti nekaj in pričakujem da mi ti tudi daš nekaj, (to ni prava ljubezen). Preveč je lasniške ljubezni (ko osebo, avto, hišo, ali drugo lastimo in to imamo radi, to tudi ni prava ljubezen). Menim da je prava ljubezen služenje drugim. Meje so tudi tle potrebne. Posebno za mamice, da nebi preveč svoje otroke razvajale.
mataj
# 14.09.2017 ob 08:27
Interpelacijo je podprlo 23 poslancev .. LOL
AMFIBIJA
# 14.09.2017 ob 07:44
SEJEM BIL JE ŽIV

Sejem bil je živ kot živ je vedno,
par volov uspešno so prodali,
a tako, da so jih obdržali,
če izrazimo se bolj posredno.

Sejem bil v celoti je uspešen,
obdržali vse so prodajalci,
zadržali čisto vse menjalci,
s tem ugled je sejma zopet rešen.

Se sejmarilo je prav od rana,
se razpravljalo le o boleznih,
nekaj je bilo kot vedno jeznih,
vsa zadeva že zarana znana.

Konjske so bolezni nalezljive,
je bilo povedano naravnost,
a so eni vpili: »Protipravnost
in pa zlobne so na delu sile.«

»Zdravje je vrednota vse živine,
večja kot živinska je kilaža,
teže se živinčeta pravaža,«
eden od sejmarjev končno zine.

In da toliko telet pogine,
krivda sejemskega to je reda,
strinjajo sejmarji seveda,
čakajoč da sejem brž jim mine.

Za kilaže končno je podporo
sejemski pritekel še nadzornik,
se izkazal je kot njen podpornik,
je prišel nazadnje, za pokoro.

In na koncu sejemska tišina
vse glasove tam je preglasila,
v žepe ko sejmarjev je kaníla
davkoplačevalska sejmarina.
stari maček
# 14.09.2017 ob 15:59
Še najslabši so bili zdr.ministri v vladi JJ: BRUČAN,KUKOVIČEVA.
stari maček
# 14.09.2017 ob 15:54
Vsi znajo čvekat,niso pa v 20 letih naredili NIČ,NIČ ,vsi so odšli pred istekom mandata,se je pa ministrica Kukovičeva SDS guncala z Zidarjem,v OŠ pa polomija,ki jo še sedaj plačujemo.
Kazalo