Na ljubljanskih Žalah je potekala slovesnost ob spomeniku padlim v vojni za Slovenijo Pomnik 1991. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Na ljubljanskih Žalah je potekala slovesnost ob spomeniku padlim v vojni za Slovenijo Pomnik 1991. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Padlim položili vence

Ministrica za obrambo Andreja Katič, ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar in ministrica za delo Anja Kopač Mrak so se udeležile slovesnosti na ljubljanskih Žalah, so sporočili z ministrstva za obrambo. Tam je potekala slovesnost ob spomeniku padlim v vojni za Slovenijo Pomnik 1991. Svojce padlih in druge udeležence je nagovorila Györkos Žnidarjeva.
Poleg tega so se umrlim poklonile tudi delegacije Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Zveze policijskih veteranskih društev Sever in Mestne občine Ljubljana.

Padlim v vojni za Slovenijo
Predstavniki ministrstva za notranje zadeve, policije in Združenja Sever so položili cvetje tudi k spominskemu obeležju v Parku spomina v Tacnu, ki je posvečen policistom, padlim v vojni za Slovenijo 1991, in policistom, ki so umrli pri opravljanju policijskih nalog od julija 1991 dalje.

Žrtve od prve svetovne vojne
Minister za obrambo Madžarske Istvan Simicsko in državni sekretar na ministrstvu za obrambo Miloš Bizjak pa sta se danes na pokopališču v Solkanu udeležila spominske slovesnosti v spomin na žrtve prve svetovne vojne. Ta je potekala v spomin na avstro-ogrske vojake, ki so na goriškem mostišču padli v prvih šestih soških bitkah, so zapisali na ministrstvu za obrambo.

V nadaljevanju sta si Simicsko in Bizjak v Kromberku ogledala lokacijo, kjer naj bi postavili spominsko obeležje padlim vojakom Madžarske v prvi svetovni vojni.

Padlim položili vence