Erjavec ocenjuje, da bi stranka lahko letos dosegla najboljši volilni rezultat doslej. Foto: BoBo
Erjavec ocenjuje, da bi stranka lahko letos dosegla najboljši volilni rezultat doslej. Foto: BoBo

Po besedah Erjavca je svet DeSUS-a potrdil celotno listo z izjemo enega kandidata, to je Janeza Ujčiča, ki je tik pred zdajci odstopil od kandidature. Tudi za manjkajočega kandidata bo stranka postopek izpeljala pravočasno. Po Erjavčevih besedah so brez težav zapolnili listo in jim "kandidatov ni bilo treba iskati po vogalih".

Kandidati DeSUS-a za državnozborske volitve so tako tudi Gorazd Žmavc, Tomaž Gantar in Brigita Čokl. Med "bolj znanimi novimi kandidati" je Erjavec izpostavil nekdanjega predsednika državnega sveta Janeza Sušnika.

"Ker se je sodelovanje z zvezo društev upokojencev na evropskih volitvah izkazalo kot uspešno, smo se dogovorili tudi za sodelovanje na parlamentarnih volitvah," je pojasnil Erjavec in spomnil, da je Sušnik zdaj član vodstva zveze. Stranka pri sestavljanju liste tudi ne bi smela imeti težav doseči zahtevanega deleža kandidatk. Erjavec je ob tem dejal, da obstaja realna možnost, da DeSUS celo izboljša svoj največji uspeh doslej, ko je leta 2008 zbral 7,45 odstotka glasov.

V zvezi z volilnim programom je Erjavec med ključni vsebinami izpostavil nasprotovanje znižanju pokojnin, zagotovitev regresa za vse upokojence, ustanovitev urada za starejše in demografskega sklada ter ureditev dolgotrajne nege na domu.