Slovenija

Poudarki

  • Največ zasluži direktor ZD Slovenj Gradec
  • Najbolj plačan minister je bil Boštjan Žekš
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.9 od 21 glasov Ocenite to novico!
Denar
8.732 evrov bruto je najvišje oktobrsko izplačilo v javni upravi. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Kdo v javni upravi najbol...

Dodaj v

Najvišje plače v javnem sektorju so v zdravstvu

Predsedniki po zaslužkih zunaj deseterice
18. december 2011 ob 19:09
Ljubljana - MMC RTV SLO

Če intervencijski zakon ne bo sprejet do novega leta, si lahko višje plače obetajo predvsem zaposleni v javnem sektorju. V vrhu najbolje plačanih prevladujejo vodilni v zdravstvu.

Vlada, ki je v odhajanju, je že nekajkrat poskusila uveljaviti intervencijski zakon, ki naj bi vsaj zamrznil poviševanja plač v javnem sektorju, a ga poslanci še niso sprejeli. Ker naj bi ta namen še obstajal, sindikati že poudarjajo, da hočejo sodelovati pri pogajanjih, kje bo varčevanje najbolj zarezalo.

Največ zasluži direktor Zdravstvenega doma Slovenj Gradec
Kakšni pa so sicer najvišji zaskužki v javnem sektorju? Podatki Agencije za javne evidence in storitve na vrh uvrščajo zdravnike. Najvišji dohodek ima direktor Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, ki na mesec zasluži skoraj 8.800 evrov bruto, je za TV Slovenija poročala Vesna Zadravec.

"Mogoče za nekatere problematično, ker ne vedo, da dežuram od 10- do 12- tudi 15-krat na mesec, ker imamo premalo zdravnikov. Tako da nimam nič slabe vesti, če imam tako plačo, kot jo imam," o svojih dohodkih pravi direktor in zdravnik Ervin Pečnik.

"To je anomalija plačnega sistema"
Aleksander Kešeljevič z Ekonomske fakultete v Ljubljani pa poudarja, da je to anomalija slovenskega plačnega sistema, ki bi jo nujno morali odpraviti: "Če nekdo odpravlja dve tri fukcije, potem ne more prejeti trikratnika svoje plače. Gre zato, da se mu zaradi opravljanja več fukcij omogoča določen dodatek, vendar ne toliko, ki bi opravičeval takšen znesek, do katerega pridemo v teh izračunih."

Predsedniki zunaj deseterice
Med desetimi najbolje plačanimi javnimi uslužbenci je kar devet zdravnikov. Prvega funkcionarja najdemo na 9. mestu, in sicer je to predsednik ustavnega sodišča Ernest Petrič, ki je oktobra zaslužil skoraj 6.700 evrov bruto. Predsednik države Danilo Türk je z bruto plačo dobrih 6.300 evrov šele na 13. mestu. Zasluži le 200 evrov več od predsednikov državnega zbora in vlade.

Le korak za njimi - z dobrimi 6.000 evri - je predsednik državnega sveta Blaž Kavčič, ki pravi, da je to "primerna plača za slovenske razmere. Za primerjavo: predsednik DS-ja ima manj kot polovico plače predsednika zveznega sveta v Avstriji."

Najbolje plačan minister je bil Boštjan Žekš
Čeprav bi v času krize pričakovali, da bo najbolje plačan minister - minister za finance, pa je pri nas najbolje zaslužil minister za zamejce Boštjan Žekš, medtem ko je minister za finance šele na 37. mestu. In čeprav ima Univerza v Ljubljani največ študentov, sta ljubljanskega rektorja prehitela tako mariborski kot primorski.

A. S.
Prijavi napako
Komentarji
dude
# 18.12.2011 ob 19:25
"Mogoče za nekatere problematično, ker ne vedo, da dežuram od 10- do 12- tudi 15-krat na mesec, ker imamo premalo zdravnikov."

Zame je to problematično. Če imamo premalo zdravnikov, zakaj opravljajo še mendžerske in administrativne funkcije? Naj se posvetijo zdravstvu.
jang
# 18.12.2011 ob 19:25
državni svet je treba ukinit, zdravniki pa naj bodo zdravniki, direktorja naj pa dobijo z drugo izobrazbo. Potem pa stalen jok kako jih je premalo, bili bi pa direktorji, pa poslanci, župani in še vse ostalo zraven
LFC
# 18.12.2011 ob 19:19
Ja med 10 najbolje plačanih je 8 zdravnikov, ki pa so hkrati še direktorji zdravstvenih domov, za popestritev pa imajo še kak stolček v zbornici... Običajen zdravnik pa kljub dežurstvu potegne veliko manj kot zgoraj omenjeni gospod Pečnik.
asmas
# 18.12.2011 ob 19:33
dude
moj podpis
tudi direktor v ZD Cerknica je zdravnik(nekdanji osebni zdravnik pokojnega Drnovška)
jamra kako veliko dela ima in je najraje dežuren v nedeljo ,ker sam sebi izplača astronomski dodatek za nedeljsko dežurstvo
direktorji v takih zavodih naj bodo ekonomisti oz strokovnjaki
zdravniki pa naj zdravijo
drugače lahko rečem ,da so zgrešili poklic
ekreme
# 18.12.2011 ob 19:29
Zdi se mi prav, da so v tej državi najbolje plačani javni delavci zdravniki. Bi si pa želel, da večinoma svojega delovnega časa preživijo v ambulantah in ne vsepovsod drugje.
him24
# 18.12.2011 ob 20:43
"Blaž Kavčič, ki pravi, da je to "primerna plača za slovenske razmere."

Pravi, da je primerna plača za slovenske razmere. Jaz pa pravim, da je še previsoka.

" Za primerjavo: predsednik DS-ja ima manj kot polovico plače predsednika zveznega sveta v Avstriji."
Zakaj pa takšna primerjava brez repa in glave?
Dajte še kaj drugega primerjati z Avstrijo. Npr. plačilno disciplino in delujoči pravni sistem, pa vam bo takoj jasno, zakaj lahko ima več kot dva krat večjo plačo.
Mr.D
# 18.12.2011 ob 19:32
Kakšen superman je ta Pečnik. Naj dajo kakšno njegovo fotografijo gor, zanima me namreč, koliko iztrošen izgleda nekdo, ki dela 250-350 ur na mesec na takem delovnem mestu.
Tudi sam sem delal v zrdavstvu nekaj časa in vem kaj pomeni "dežurstvo".

Dežurstvo pomeni, da imaš sobico, kamor greš spat in če te potrebujejo pač vstaneš. To dežurstvo pa nas stane po 400 EVROV!!!!!!! VSAKIČ!!
spleenter
# 18.12.2011 ob 20:14
V tujini poznajo managerje za neprofitne organizacije. Tak bi bil lahko vodja ZD, bolnišnic, ipd.
victoriosus
# 18.12.2011 ob 19:27
Ne moreš primerjati zdravnika in nekega uradnika v pisarni. Ne moreš.
glamslam
# 18.12.2011 ob 21:01
In zopet zdravnike na grmado..... Posledica? Znižanje plače zdravnikom - nasrkali bojo pa tisti, ki res delajo = mladi specialisti, specializanti, koneckoncev tudi pripravniki, ki sicer nimajo neke blazne odgovornosti je pa to prva služba po 6 letih študija (ko so ostali v teoriji že 2 leti lahko zaposleni, pa še to je zdej omejeno na pol leta)....

Omenjeni pa bodo še naprej vlekli par tisočakov....

Da so zdravniki v istem loncu kot gospe na Mačkovi......... je pa tut že mal obsolventno....

In navsezadnje - dežurstva....lahko se zgodi da par ur spiš, ampak slej ko prej se ti v naslednjem dežurstvu vrne bumerang in delaš dvojno.... kdor je pameten, da spiš in vstajaš - ga pozivam naj si vsake 40 minut naštima ponoči budilko - ko zazvoni vstanite, se zbrihtajte, rešite križanko ali sudoku (recimo da je to nek brainwork), nato zaspite. Zjutri razmišljajte če ste vse prav rešili in pejte še na šiht, pa boste povedali ali je bilo kej od tistega "spanja".
ijaska
# 18.12.2011 ob 20:25
medicinske sestre z LPP, zdravniki z jaguarji
DeathBlow
# 18.12.2011 ob 19:55
Funkcijo direktorja ZD nesme opravljati zdravnik in . (pika) Dežurstva so super plačana in izborili so si 100% "efektivni" del! Dežurne MS, DMS imajo 30% "EFEKTIVNEGA" in 70% "NEEFEKTIVNEGA" časa dežurstva ... Že tu je nesmisel, da je "sprejemni" zdravnik isto plačan kot "bazni" , ki skrbi za nek del pacientov v ustanovi. En dan je sprejemov lahko miljon (karikiram) drugič nič. Dež. zdr. opravlja nujna dela, MS in DMS imajo nekakšen delokrog kaj vse morajo narediti + vsa poslabšanja pac. (z dež. zdravnikom) + sprejemi ... Zgleda, da so nekateri nedotakljivi, nekaterim pa se na račun drugih kratijo pravice ...
mikic007
# 18.12.2011 ob 21:56
@athep

Sicer je off topic, ampak imel sem ze nekajkrat podobno izkusnjo, da se kaksen slovenski velmoz ni znal obnasati primerno polozaju. No, za zdravnike pa lahko recem, da se mi se to ni zgodilo (za mlajse ne vem). Nisem iz njihovih vrst, zal zelo dalec od tega, ampak tam imas kot, kot povsod, vse sorte ljudi, ampak vecina jih je izjemno predana svojemu delu in si svoj denar prekleto zasluzijo. Ne mores tu samo ur gledat, tudi ostale stvari, kot so dodatna izobrazevanja, nasploh dolga pot do zaposlitve, odgovornost ...

Vse je treba gledati in kar vidim je, da si nikoli ne bi zelel biti zdravnik, ga ni denarja. Hkrati pa si ne zelim, da zaradi financ Slovenijo zapustijo najboljsi zdravniki, to ni kader, ki ga pridobis z enoletnim tecajem, kot je vecina ostalih del v JU (brez zamere prosim, ne vsa).
mirko52
# 18.12.2011 ob 20:06
No prav,če toliko zaslužijo z nadurami.Ali direktor S.G.tudi dela nadure?Nobenemu se pa nebi poznalo 500€ za boljše življenje najrevnejših.SOLIDARNOST !!
Jezni Smrk
# 18.12.2011 ob 19:30
Sovražim visoko plačo.
rudes
# 19.12.2011 ob 00:02
Koliko je meni znano, to ni čisto prava Bibijeva plača. Kolikor mi je dano vedeti, je še za ene malčk višja, gre se za okoli 15 kg. Pa z njim tekmuje tudi direktor ZD Ravne na Kor., ki je tudi zelo visoko na lestvici zaslužkarjev. Proti njim so Pahor ,Turk itd pravi siromaki. Off topic, ob teh novicah je mogoče malo drugače razumeti tisto Borutovo jamranje o 3000 € plače
Je pa resnično žalostno, da zaradi takih ekscesnih primerov pada slaba luč na vse delavce v zdravstvu. So zdravniki in so "zdravniki" Osebno nimam težav s tem, če izvem, da ima nek izredni specialist, vrhunski kirurg plačo, "da te kap". Boli me pa, ko izveš za primere, ko so neki splošni zdravniki, ki so se prigrebli do položajev, s svojimi "dvojnimi" zaposlitvami (8 ur je zdravnik, 8 ur pa direktor) plačani da ti je hudo. Ob tem da tretjih 8 ur dneva še dežurajo.
Super ljudje so to, pravim.
nuLanuLa
# 18.12.2011 ob 22:45
kaj če si sp, ko je bruto = neto, pa nimaš nobenih socialnih pravic (ne dopusta, ne prevoza, nobenih praznikov, nobenih bolovanj ...), a lahko sploh kmentiraš.

tisti, ki ima toliko bruto (na naš račun), bo imel na naš račun tudi višjo penzijo, tako da je nemogoče ocenit, kolk bo kdo dobil neto (izplačano).
mkrebs
# 18.12.2011 ob 22:37
11,76 najnižjih bruto plač, oz. 7,39 neto plač.
Dejstvo je, da zaposleni razpolaga z neto, s prispevki in davki pa upravlja država.
Na račun najnižje plače prejme proračun 285 eur, od plače 8.800 pa se vrne v proračun 5.902.

Pogovarjati bi se morali o n e t o in ne o bruto. To nas ves čas ovira oz. stopicljamo na mestu.
Enkrat napadamo morda dr. Geršaka, danes je prišel na vrsto dr. Pečnik, šefi uprav, nadzorni odbori se šele posmihajo z dobrimi plačami, bonitetami, zelo visokimi regresi. nagradami, delavci so pa tako in tako previsok strošek dela.
uradniček
# 18.12.2011 ob 22:17
Ah, 1200 neto, ne ga biksat. V katerem zakonu to piše?

Sicer pa si ne predstavljam, kako lahko nekdo opravlja tri funkcije, še dve ne. Zdravnikovo delo je po naravi odgovorno in ti ljudje so super ljudje, če so ob tem ali za tem sposobni opravljati še kakšno drugo delo. pa ne samo fizično, ampak tudi umsko. Neverjetno. Iz tega lahko potegnem zaključek, da delajo vse na pol ali pa da sploh nimajo tako zahtevnega dela. En kirurg ziher ne more oz. niti ne sme operirati xx ur na dan, tako kot šofer ne sme voziti ...
iluzionistka
# 18.12.2011 ob 21:06
dajte tele višine plač še omeniti takrat, ko boste pisali, da je zdravstvena zavarovalnica brez €. zdravniške plače se anmreč v veliki meri financirajo ravno iz te zavarovalnice... na koncu pa zbramo donacije in zamaške za inkubatorje.
razsvetljenec1
# 18.12.2011 ob 21:29
Problem, je da pri nas ima zzzs monopol. Imamo samo eno zdravstveno zavarovalnico v državi. V normalnih zahodnih demokracijah obstaja stvar, ki se ji reče zdrava konkurenca. Vsak posameznik ima možnost izbire pri kateri zavarovalnici se bo zavaroval. Enako se v bolnici zdravniki odločijo preko katere zavarovalnice bodo opravili določeno storitev, jasno pri zavarovalnici, ki ti da več denarja. Tega pri nas ni, Pri nas ti reče zzzs imamo tolko in tolko denarja za to storitev in je..i se! Smo pač postkomunistična država z državnim monopolom. Ampak na Fakinovo žalost smo dobili direktivo iz EU, da moramo uvest možnost več zavarovalnic, kar bo pomenilo konec ZZZS-jevega monopola ter del komunistične elite se bo znašel na prostem trgu. ZZZS bo tako 100% propadel, ker ne bo mogel konkurirat zahodnim zavarovalnicam. Birokrati na ZZZS- se ne bodo več prenažirali. Verjemite mi s tem, ko bomo uvedli več zavarovalnic bo 50% v zdravstvu pošlihtanih ter ne bomo več poslušali tega sra..a kako je zzzs brez denarja ter kako bodo morali vsi od zdravstvenih delavcev do bolnikov zategovat pas, birokrati pa bi se prenažirali.
zaz1
# 18.12.2011 ob 20:08
JA in kaj zdej? Vedno bo imel nekdo najvisje place v javnem sektorju :D Se dobr da jih majo zdravniki. Kdo bi jih pa mel sodnii?
ja.jaz
# 18.12.2011 ob 19:55
Pred volitvami se je nekaterim zelo mudilo sprejeti intervencijski zakon. Tudi gospod ZJ je glasno navijal za to.
Kaj pa sedaj, vse kaže, da so največji in najglasnejši zagovorniki intervencijskega zakona utihnili, saj vedo, da jim bo popularnost padla. Intervencijski zakon je bil namenjen neki drugi vladi.Ležal bo v nekem predalu in čakal na žrtev.
mikic007
# 19.12.2011 ob 01:13
Clovek je v Sobotni prilogi objavil zelo pomenljiv clanek, ki pa ga ob kandidaturi ni bilo videti v nobenem resnem mediju. Pisal je proti osamosvojitvi, verjetno zato, ker se je bal izgube lastnega polozaja v ZN.

To so pac dejstva, o katerih se ne splaca vec razpravljati, se posebej ne pri placah v JU. Meni osebno se zdijo neto place zelo nizko in ce se tem ljudem le zahoce, lahko vsaj podvojijo to s premikom kamorkoli severo-zahodno. Verjemite, to se ze dogaja in se bi ob malenkostnem poslabsanju polozaja masovno, kot je bilo v devetdesetih letih, pa so ob ureditvi razmer mnogi prisli nazaj. Dvomim, da si to kdo zeli, raje tezite k temu, da uredite drzavo tam, kjer je to res mozno in potrebno.
uradniček
# 18.12.2011 ob 23:23
Poznam kar nekaj zdravnikov in vem kakšne avte vozijo. To mi pove veliko. Osnovna plača niti ni tako velika, saj niti ne more biti, ker so pač v državi še višje funkcije, vendar so zdravniki kader, ki lahko z dodatnim delom najlažje in veliko zaslužijo. Poznam primere, ko si nekateri zaslužijo vsak cent, prav tako pa nasprotne primere. Zaenkrat pa je pač dejstvo, da jih glede na sistem primanjkuje.

Plača pa je itak samo en del prihodka. Veliko jih ima še odprte s.p.-je za popoldansko delo, so sodni izvedenci in glede na številčnost pravdanja ne zmorejo opravljati svojega dela kvalitetno. Ker gre skozi strokovno ali pa manj strokovno izdelano mnenje, je slednjega kar veliko. Zakaj bi se ubadal z enim, če lahlo v tem času jih naredim pet pa še vedno me čakajo. Vrla sodišča pa to lepo nagrajujejo in verjetno sploh ne vedo, kakšen izdelek imajo pred seboj. Ket velja zdravniška solidarnost se zdravniki med seboj ne kritizirajo...point je, da je kaj hitro lahko dobro plačan ravno tisti, ki si to najmanj zasluži.
mkrebs
# 18.12.2011 ob 22:41
Enkrat nam je že minister brez listnice J.P. Damjan v Janševi vladi predlagal rešitve, pa smo ga gladko zavrnili.
Ne zdi se mi prav, da novinarji poročate le o bruto plači, ne pa tudi o neto.
athep
# 18.12.2011 ob 22:25
jah, zdravniki so verjetno neka druga kategorija, kljub temu, mislim,da financni revezi slovenski zdravniki niso. zakaj v sloveniji primanjkuje zdravnikov je velika uganka, ki glede na moje izkusnje presega razlage v zvezi s "kvaliteto" oziroma "izobrazbo" izvajalcev. ta trenutek se tajska ekonomija, denimo, nahaja v prehodu iz seksualnega turizma v kirurski turizem, ker so cene zdravstvenih sotirtev tam dvakrat nizje kot pri nas- kvaliteta tu ni noben faktor. jaz osebno si zobe popravljam (transplantacije srca zaenkrat ne potrebujem) samo se v aziji, ker si tega doma preprosto ne morem provoscit. in moram reci, da je kar dobim, s slovenskega vidika, nadstandardno, in v vecji meri krito z zavarovanjem, ki me stane 18 evrov mesecno. brez kakrsne koli cakalne dobe (ne zivim na tajskem, nekje drugje).
rabelj
# 18.12.2011 ob 21:01
To je zavajanje kajti kot mi je drobna ptičica zašepetala, mogoče naslednje leto v KC v določenem momentu sploh ne bo plač.
pepar
# 19.12.2011 ob 09:55
Saj ni kriv tisti dohtar ki vzame to kar mu ponuja sistem in zakoni,ki so pri nas pisani kot v butalah.
Oni samo koristijo kar se jim ponuja na pladnju ,sploh direktorji domov,ki si po želji nabijajo dežurstva,bolniki so jim pa bolj v tretjem planu.
Tisti pravi zdravniki,strokovnjaki nam pa tako bežijo v tujino kjer jih znajo cenit in ocenit njihovo strokovnost.
Pa še to !
Če primerjamo te direktorje zdravstvenih domov,ki si izplačujejo moralno zelo vprašljive plače ter jih pomnožimo z leti njihovih mandatov,dobimo številke, ki so nekajkrat višje od tistih,ki jih je prejel Virant kot nadomestilo,pa še to je vrnil.
Njega smo Slovenci skoraj križali, ti pol dohtarji ,pol direktorji pa veselo molzejo naprej.
A se vam ne zdi da smo butalci ?
eračka
# 19.12.2011 ob 06:25
Žalostno, da živimo v družbi, kjer nekdo(zdravniki) bogati na račun nesreče drugega.
blef
# 19.12.2011 ob 02:11
V Avstriji, VII. stopnja 1.500,00 €, 14 plač letno, 13 in 14 15% večje. Kosilo stane 2,5 €, itd...
Aresnica
# 19.12.2011 ob 00:02
jarovit # 18.12.2011 ob 23:26
jarovit _ saj ni bil samo Türk proti osamosvojitvi, Šetinc mož Mojce Šetinc Pašek (novinarkaRTV naredila dokumentarec o Milanu Kučanu)je v tistem času celo izjavil ,da bomo jedli travo ,če se odcepimo od SFRJ.Tudi Kučan je bil proti ,no pozneje je bil za konfederacijo in ko je videl ,da tudi to ne bo šlo, pa je hitro pobegnil iz Beograda s svojimi tovariši,da so se rešili svojo rit pred Slovenci.Danes pa nam še vedno vlada Kučan trenutno z Jankovićem na čelu.
mkrebs
# 18.12.2011 ob 23:00
NuLaNula,
tudi pokojnina je omejena. Zagotovo ne bo odmerjena v taki višini.
Si pač ljudje po svoje urejajo s kakšnim rentnim zavarovanjem, torej s plačilom od neto.
tiger983
# 18.12.2011 ob 22:53
od: ulikses_
.... in 110000x manj varno zaposlitev (tolko je namreč brezposelnih, ki so VSI iz gospodarstva!!!) od tistih, ki samo sedijo in čakajo, da jim pade z neba, in zaradi katerih slovenijan izgublja bonitetne ocene, se nam veča javni dolg hitreje kot kjerkoli drugod v EU itd.
za ulikses_
OD KJE PA TEBI IDEJA DA BREZPOSELNI KVARIJO BONITETNO OCENO DRŽAVE?
a misliš da če bi se en brezposelen začel ukvarjati z zidarstvom, da bi se znižala? ja veš de.
tudi če bi vsi brezposelni odprli SP-je doma, bi bila zgodba enaka. odpreti je treba proizvodnjo in jo seliti na tuja tržišča. samo tako prikaplja tuji kapital v slovensko malho. če pa ponujaš storitve doma s tem onemogočaš sosedu in ostalim ki opravljajo isto storitev. pa tudi če si izmisliš čisto novo storitev država od tega ne bi imela kaj prida. je res da ti od kupca storitve dobiš denar s katerim plačaš davek državi, ampak se moraš zavedat da odtegneš tudi denar zavarovalnicam, bankam, hranilnicam in ostalim ki bi dobile denar od tega človeka kateremu si ti nudil neko XY storitev. ne pozabi, da več kot ljudi trošijo za neke storitve manj dobijo finančne ustanove,npr banke. šparanje in potrošnja pač ne gresta skupaj. to je pač cilj kapitalizma. in ne se zgovarjat da je sociala kriva za krize in bonitetne ocene in nevem kaj še vse si boš izmislil.
miha999
# 18.12.2011 ob 22:22
@Ullikses_ sem začetnik s 7. stopnjo izobrazbe v javnem sektorju in imam 1435eur bruto plače..tako da ne govori neumnosti..ok?
athep
# 18.12.2011 ob 21:37
ko ze omenjajo neke rektorje univerz na slovenskem... par let nazaj so me kot neki studentski artefakt domace dezele nekje v tujini posadili na nobel slow food dinner skupaj z rektorjem mariborske univerze (ki sicer ni ta zdajsji, pa niti ne sledim in me tudi tedaj v bistvu ta univerzitetna politika ni kaj disti brigala) in moram reci, da me je odnos gospoda rektorja, ki je bil raje z namenom povabila brzkone bolj zainteresiran v kvaliteto pogostitve njegove gnade (in gospe rektor, ki so jo predvsem motile temperature ozracja), glede "ponosa" na svoje nacionalne korenine nekoliko zafrustriral. bila sta res dva glupa nespostljiva vampeza in cela scena je bila precej mucna in nic kaj nobel, ceprav bi mi v kaksnih drugih okoliscinah vrhunsko pripravljene jedi vec kot teknile.
sgll
# 18.12.2011 ob 21:34
Precej bo še treba naredit v zdravstvu¨!
glamslam
# 18.12.2011 ob 21:14
tedy..... rad bi videl bolnišnico, kjer plačujejo nadure..... tista štemplanja delajo od 7-16h ....štempla ti 8 ur........ kar je čez dobiš proste ure, ki jih koristiš v sanjah..... se pravi delaš zastojn... zastojn se dela tudi šiht po dežurstvu.....

privat delo - če zdravnik dobro dela v javnem zavodu ne vidim problema

astronomsko plačana dežurstva?!... not in this country....
tedy123
# 18.12.2011 ob 21:05
...v službi 8 ur, nato pa privat ali nadure, dežurstva astronomsko plačana !????...
...v gospodarstvu se dela večinoma preko 8 ur in to le za plus ure, dežurstvo ni plačano, le dodatek za npr. nedeljsko delo (nekaj 10 eur mesečno)...
...in kdo tu jemlje iz vreče in kdo daje v vrečo...in ta prvi jemlje več kot drugi daje...torej !???
him24
# 18.12.2011 ob 20:51
Blaž mi je stisnil minus...hahahaha...
nikhrast
# 19.12.2011 ob 16:00
Če ima najbolj plačan zdravnik dohodke nekaj čez 100 tisoč, to pa res ni veliko, posebno če to primerjaš z dohodki zdravnikov na zahodu.
Pa to je najvišji dohodek v javnem sektorju? Neverjetno.
mkrebs
# 19.12.2011 ob 12:42
Zidar je v enem letu prejel preko 770.000 bruto, Černigoj tudi 6mestni znesek, obe družbi sta šli v franže
Re
# 19.12.2011 ob 10:07
Glede na to, da bodo plače delavcev nižje, je pričakovati, da se bodo naši vrli politiki potrudili in hitro sprejeli intervencijski zakon. Hvala vam, izbranci ljudstva.
kva dogaja
# 19.12.2011 ob 08:42
no to je ena od anomalij, ki jih je vlada BP pozabila odpravit, pa vse vlade pred njo isto.
Če to uspe ZJ bo imel zagotovljene zmago na nekaj prihodnjih volitvah.
izzy
# 19.12.2011 ob 07:04
Ko denarja ni, ga je treba pričarati (natiskati, izposoditi, ...). A kdo je tako neumen, da bi nam posojal?
mayway
# 19.12.2011 ob 06:33
Interventni zakon prinese kazen samo za podložnike, to je tiste penzioniste, ki so razporejeni v skupino najnižjih pokojnin in navadne plebejce v državni upravi, Direktorji zdravstvenih domov, šol, agencij itd., bodo še naprej kradli (njihove plače so kraja), računovodkinje bodo še naprej kradle ( saj so vendar "naše" in pomagajo direktorjem) in na koncu Stanovnik in Kučan bosta še naprej imela enormne penzije in še naprej hujskala Slovence ene proti drugim.
Ulikses_
# 18.12.2011 ob 21:59
anomalija je rpedvsem to, da tisti, ki ustvarjajo keš v državi, majo v povprečju 2x nižjo plačo in 110000x manj varno zaposlitev (tolko je namreč brezposelnih, ki so VSI iz gospodarstva!!!) od tistih, ki samo sedijo in čakajo, da jim pade z neba, in zaradi katerih slovenijan izgublja bonitetne ocene, se nam veča javni dolg hitreje kot kjerkoli drugod v EU itd.

še to: povprečna EU bruto plača je 2200 - v slovenskem javnem sektorju je 1800...pa naj še kdo reče, da imajo nizke plače. Delavec začetnik s 7. stopnjo izobrazbe ima po ZAKONU min. 1200neto v javnem sektorju...
nuLanuLa
# 18.12.2011 ob 21:53
- zaradi takih, ki vzamejo več, kot proračun omogoča, smo potem vsi zapufani. BDP se manjša, dolg države/ državljanov se veča, zaradi razsipnega državnega aparata, ki potem težave rešuje tako, da uvede dodatne davke na ljudi iz nejavnega sektorja, ki so za krizo najmanj krivi. na kratko - javni sektor živi prek svojih sposobnosti, to pa plačamo delavci z zategovanjem pasu.

- kam pa spadajo Luka Koper, Petrol, Telekom, NLB, NKBM, Nafta, Mobitel, železnice, Adrija ... javni .

Četudi odpustimo ves javni sektor, se primanjkljaja ne bomo znebili
dr.stef
# 18.12.2011 ob 19:23
zakaj je tako v slo.kako prisparat denar v zdravstvu.tisti ki ima nad 5000 evrov bruto na mesec zmansati za 500 evrovtisti ki ima 6000evrov da 600evrov.... ....ljudje pa zacnite bolj zdravo zivet!namesto da pet pirov na dan spijes spi samo tri,namesto da pokadis dve skatli cigaret na dan,probaj samo eno skatlo na dan!.....gres raje za pol ure na sprehod!...
kralj matjaž
# 19.12.2011 ob 08:58
Zopet pri Zanoškarju in Pozitivni Sloveniji. Pa kdo je volil take barabe, a res nimate nobene razgledanosti?
Kazalo