Za napačno navedbo izobrazbe nove poslanke PS-ja je kriv strankin volilni štab. Foto: BoBo
Za napačno navedbo izobrazbe nove poslanke PS-ja je kriv strankin volilni štab. Foto: BoBo

V Pozitivni Sloveniji so se odzvali na ugibanja o izobrazbi njihove nove poslanke Aleksandre Osterman zaradi navedb njene izobrazbe v gradivih Državne volilne komisije (DVK) v predvolilnem obdobju leta 2011.

"Poslanka Aleksandra Osterman je volilnemu štabu Pozitivne Slovenije v jeseni 2011 posredovala pravilno navedbo svoje izobrazbe, ki se glasi "ekonomistka". Zaradi administrativne napake volilnega štaba je bil na DVK posredovan podatek, da je njena izobrazba "univerzitetna diplomirana ekonomistka". Poudarjamo, da naša namera ni bila predstavljanje napačnih podatkov in s tem zavajanje volivk in volivcev," so zapisali v PS-ju.

Nova poslanka PS-ja se po zagotovilih njene stranke ni nikoli predstavljala z napačno navedbo izobrazbe, temveč naj bi takoj, ko je leta 2011 opazila napačno navedbo svoje izobrazbe v gradivu DVK-ja, o tem obvestila strankin volilni štab in prosila za popravek, skladno s točnimi podatki o izobrazbi, kot jih je sama predhodno sporočila.

Iz volilnega štaba pa so sporočili, da je DVK volilna gradiva že natisnil in razposlal po gospodinjstvih po vsej državi ter da popravki žal niso več mogoči.