Pirc Musarjeva bi počakala do konca postopka. Foto: BoBo
Pirc Musarjeva bi počakala do konca postopka. Foto: BoBo


Pirc Musarjeva bi namreč morala 26. maja nastopiti mandat generalne direktorice RTV Slovenija. Programski svet RTVS pa se je v sredo odločil za obnovitev postopka imenovanja generalnega direktorja.

Pirc Musarjeva je zato v prošnji Pahorju kot razlog navedla sredino odločitev programskega sveta RTVS za obnovitev postopka imenovanja generalne direktorice, želi pa, da se postopek njene predčasne razrešitve z mesta informacijske pooblaščenke ustavi do konca postopka v povezavi s sklepom programskega sveta.

Pahor je sicer predlog za predčasno razrešitev informacijske pooblaščenke na njeno željo v DZ poslal sredi aprila, po tem, ko je bila izvoljena za generalno direktorico RTVS. Predlog za začetek postopka za njeno predčasno razrešitev je bil na dnevnem redu današnje seje mandatno-volilne komisije, a je bilo zasedanje komisije zaradi začetka izredne seje DZ-ja prekinjeno.

Programski svet RTVS se je v sredo odločil za obnovo postopka imenovanja generalne direktorice zavoda v delu, ki se nanaša na glasovanje o kandidatih. Pri glasovanju naj bi bil odločilen glas svetnika Matjaža Steržeta, za katerega je mandatno-volilna komisija DZ-ja danes ugotovila, da ne izpolnjuje pogojev za svetniški mandat, saj je bil leta 2010 na seznamu članov sveta stranke Zares.