Sonja Ramšak je prepričana, da uspehi na volitvah ne bi izostali, če bi bilo njihovo vodilo
Sonja Ramšak je prepričana, da uspehi na volitvah ne bi izostali, če bi bilo njihovo vodilo "strpnost, spoštljivost in sklepanje kompromisov". Foto: BoBo

Ramšakova je vodstvu poslala odprto pismo in zapisala, da so stranko v zadnjih mesecih tako ona kot drugi vidni člani mestnega odbora SDS-a Celje seznanili "s problematiko delovanja ožjega vodstva celjskega odbora, svetniške skupine, zlasti pa njenega predsednika", ki naj bi se podredil politiki delovanja župana Bojana Šrota.

Predsedniku celjskega mestnega odbora SDS-a Janku Požežniku med drugim očita, da je ob lanskih lokalnih volitvah prekoračil svoja pooblastila in grobo kršil volilna pravila. Takrat jih je obiskal tudi predsednik SDS-a Janez Janša, izvedli so tudi mediacijo, ki pa ni prinesla rešitve, navaja Ramšakova.

Prepričana je, da Požežnik vodi izključevalno politiko, tiste, ki mu oporekajo, pa šikanira. V podobnih primerih so pristojni organi stranke po njenih besedah kršitelju podelili "rdeči karton", predsedniku MO-ja SDS-a Celje pa je bil izrečen le opomin, izpostavlja nekdanja poslanka.

Požežnik odgovarja, da besede v pismu ne držijo. Meni, da so očitki izmišljeni in prirejeni. "Kar pa ima Ramšakova z vrhom stranke, pa naj se pogovarja z njimi," je še dodal.

SDS-u je žal, da ni kandidirala
Ramšakova je zapisala tudi, da z odprtim pismom ne želi blatiti SDS-a, gre za njeno reakcijo na neodzivnost vodstva stranke, saj si Janša ni vzel časa za pogovor z njo. "Če se razglašamo za napredno, proevropsko in demokratično stranko, stranko, ki je odprta za vse, ne glede na raso, spol, vero in druge lastnosti, bi bilo prav, da med nami poteka odprta in odkrita komunikacija," je dodala.

V SDS-u so na Twitterju zapisali, da obžalujejo, da je Ramšakova, potem ko je zahtevala spremembe v vodstvu celjskega SDS-a, poslala pismo medijem, namesto da bi vložila kandidaturo in na konferenci prepričala člane mestnega odbora.

Dosedanjega predsednika celjskega mestnega odbora SDS Janka Požežnika so kasneje na izredni volilni konferenci s prepričljivo večino ponovno izvolili na ta položaj. Požežnik je povedal, da je na glasovanju, na katerem je imel enega protikandidata, prejel 80 odstotkov glasov. Glasovanja se je udeležilo 109 članov. "Celjski odbor je na tej konferenci pokazal enotnost. Člani so izkazali podporo dosedanjemu vodstvu. Tudi izvršilni odbor je ostal v veliki večini enak. SDS bo v Celju še naprej izpolnjevala želje in zahteve občanov ter podpirala vse dobre projekte," je povedal Požežnik.