Za zdaj je na ministrskem varen, a težav še zdaleč ni konec. Foto: BoBo
Za zdaj je na ministrskem varen, a težav še zdaleč ni konec. Foto: BoBo

Po neuradnih informacijah premier Miro Cerar pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča skoraj zagotovo ne bo pozval k odstopu.

Cerar je po poročanju novinarke Metke Majer za TV Dnevnik Klemenčiču stopil v bran, več pa bo znanega v ponedeljek. Uradnih informacij ni, neuradno pa današnja nedelja ni mirna. Klemenčič naj bi namreč prav zdaj sestankoval s predsednikom DZ-ja in podpredsednikom SMC-ja Milanom Brglezom. Prav tako naj bi bilo za ponedeljek napovedano srečanje s Cerarjem lahko že danes.

Kar pa zadeva druge koalicijske partnerice - SD pravosodnega ministra še vedno podpira, a bodo o tej temi še govorili, zelo malo je tudi verjetno, da bodo k odstopu Klemenčiča pozvali v DeSUS-u. Tudi če ostane na položaju, pa to ne pomeni konca težav zanj, saj SDS ne izključuje možnosti interpelacije.

Tudi v koaliciji naj bi se zavedali, da bi se morda morali čez nekaj tednov ali mesecev na to temo ponovno pogovoriti, če se bo izkazalo, da so pritiski tako hudi, da ovirajo delo koalicije ali vlade.

Pravosodni minister Goran Klemenčič je včeraj zatrdil, da ne bo odstopil, čeprav je vrhovno sodišče ugotovilo, da je kot predsednik protikorupcijske komisije v postopku nadzora nad premoženjskim stanjem Janeze Janše kršil ustavo. Klemenčič bo odstopil le, če ga bosta k temu pozvala predsednik vlade ali koalicija.

Klemenčič bo, kot kaže, ostal minister
Klemenčič bo, kot kaže, ostal minister